Fusilli met tapenade lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 6 personen.
Ik had laatst zelf tapenade gemaakt en stond er versteld van dat dat zo makkelijk te maken was. Alles in de keukenmachine en mengen maar. Ik had nog wat tapenade over en het leek me een goed idee om dat door de fusilli heen te mengen. Daar had ik gelijk in. Wat een heerlijk recept is hier uit gekomen zeg. De bouillonblokjes van de Jumbo zijn geheel lactosevrij. Maggi kan melk bevatten. En rasp je kaas zelf of gebruik geraspte kaas van Kees of parmezaanse kaas geraspt (als je die hebben kan). Ik maak dit recept altijd en dan eten mijn man en ik er samen van en de volgende dag warm ik het weer op in een pannetje. En de rest wat over is vries ik in. Zo heb je de tweede dag makkelijk eten en het smaakt nog hartstikke lekker. Maar je kunt natuurlijk ook het recept halveren.
*Fructosearm:

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 400 g fusilli
 1 blokje rundvleesbouillon Jumbomerk of Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 scheutje olijfolie
 500 g gehakt half om half
 150 g champignons
 1 paprika
 100 g geraspte kaas Parrano, Kees kaas geraspt of rasp zelf harde Hollandse kaas belegen tot oud
 rucola
 gebakken ei
 eventueel ketjap manis

1

Breng voldoende water aan de kook in een kookpan. Voeg de rundvleesbouillontablet toe samen met de fusilli. Kook de fusilli zoals vermeld staat op de verpakking.
Giet de fusilli af en laat uitlekken.

2

Doe olijfolie in een hapjespan en bak het gehakt rul, vervolgens snij de champignons en de paprika fijn. En bak deze een paar minuten mee.

3

Roer nu de 250 gram tapenade erdoor heen.

4

En als laatste de geraspte kaas

5

Serveer er rucola en een lekker gebakken eitje bij en eventueel kun je nog een scheutje ketjap manis toevoegen. Eetsmakelijk!!

Ingredienten

 400 g fusilli
 1 blokje rundvleesbouillon Jumbomerk of Maggi (kan sporen van melk bevatten)
 scheutje olijfolie
 500 g gehakt half om half
 150 g champignons
 1 paprika
 100 g geraspte kaas Parrano, Kees kaas geraspt of rasp zelf harde Hollandse kaas belegen tot oud
 rucola
 gebakken ei
 eventueel ketjap manis

Stappen

1

Breng voldoende water aan de kook in een kookpan. Voeg de rundvleesbouillontablet toe samen met de fusilli. Kook de fusilli zoals vermeld staat op de verpakking.
Giet de fusilli af en laat uitlekken.

2

Doe olijfolie in een hapjespan en bak het gehakt rul, vervolgens snij de champignons en de paprika fijn. En bak deze een paar minuten mee.

3

Roer nu de 250 gram tapenade erdoor heen.

4

En als laatste de geraspte kaas

5

Serveer er rucola en een lekker gebakken eitje bij en eventueel kun je nog een scheutje ketjap manis toevoegen. Eetsmakelijk!!

Fusilli met tapenade lactosevrij