Over mij

Hallo! Ik ben Corine Dekker, welkom op mijn website!
Ik ben 30 jaar en ben sinds Augustus 2014 getrouwd. Ik werk thuis, we hebben hier een kleine kas met vaste planten. Waar ik veel uurtjes in door breng. Snoeien, water geven, over potten en onkruid wieden. En we hebben ’s winters wilgenkatjes die we naar de veiling brengen. Sinds kort heb ik er ook een klein moestuintje bij met komkommers, courgette, aardbeien, frambozen, bieslook, rabarber en wortel. En ik vind het super leuk om te doen. Ik ben vaak in m’n oude kloffie aan de gang. Heerlijk vind ik dat. Voor de rest help ik mijn moeder met het huishouden en mijn vader met klusjes voor zijn bedrijf. In m’n pauze’s en in de avond uurtjes probeer ik zoveel mogelijk tijd aan de website te besteden. Heerlijk om een nuttige hobby te hebben. Mijn man heeft me geholpen om deze website op te richten met regelmatig advies van mijn zwager (die werkt in de webdesign).

Zes jaar geleden kwam ik erachter dat ik een lactose-intolerantie had. Ik had al een half jaar buikpijn en ik was gauw moe en wist niet waar het vandaan kwam. Maar toen kreeg ik plotseling een niersteenaanval. Dus zo kwam ik ook in het ziekenhuis terecht en omdat mijn buikpijn niet over ging ben ik door verwezen naar een internist. Daar moest ik de waterstof ademtest doen en zo ben ik erachter gekomen dat ik een lactose-intolerantie had.

Het was een hele zoektocht, maar door veel te googelen en verpakkingen te lezen vond ik er na een paar maanden mijn weg wel in. Ik wil je graag mee op weg helpen, je vind hier de aller lekkerste lactosearme en lactosevrije recepten, tips voor lactosevrije producten en allerlei weetjes rondom een lactose-intolerantie. We laten je zien dat je zeker nog wel onbezorgd kan genieten, ook al kun je geen lactose verdragen.

PS: Sinds het begin van 2017 werd ik weer moe, lusteloos, misselijk en had weer veel buikpijn. Na een lange weg ben ik erachter gekomen dat ik ook een fructose-intolerantie heb en gevoelig ben voor tarwe en eigeel en ik volg het fodmapdieet. Ik ga vanaf nu vermelden bij de recepten of het fructosevrij is. Voor de rest wil ik hoofdzakelijk dat deze website voor mensen met een lactose-intolerantie blijft. Want dat ik miste ik zo erg toen ik dit allemaal nog niet wist. Ik hoop dat ik je hiermee voldoende heb geïnformeerd. En als je hier ook mee te maken hebt en erg zoekende bent, mag je altijd contact met me opnemen via het contact van de website of via social media. 

 1. Maartje ten Hoorn 2 mei 2020 at 4:52 pm

  Hoi Corinne, bedankt dat je zo in de lactose-intolerantie materie bent gedoken!
  Ik heb recentelijk ontdekt dat ik het in lichte mate ook heb. Vandaar dat ik ging kijken op het internet en kwam ik bij jou uit!
  Ik heb al het een en ander opgeschreven van jouw site en zal hem zeker vaker bezoeken.
  Nogmaals bedankt en keep up the good work.
  Groeten, Maartje ten Hoorn

  Antwoord
  1. Corine Dekker 5 mei 2020 at 2:53 pm

   Hoi Maartje,

   Wat leuk dat je een berichtje achter laat. Fijn dat je nu weet waar je klachten vandaan komen. Het is een enorme zoektocht op het begin dus ik ben blij dat ik je hiermee een beetje op weg kan helpen. Super leuk om te horen dat je hem vaker komt bezoeken, daar doe ik het voor.

   Groetjes Corine

   Antwoord
 2. Ralf 1 juni 2020 at 3:35 pm

  Hi Corine,

  Mooie site zeg! ­čÖé
  Begrijp ik het nu goed en klopt het dat er in frietsaus geen lactose zit?
  Wel melkzuur zag ik..maar ik weet niet of dat betrekking heeft op lactose.
  Ik hou er eigenlijk niet zoveel rekening mee maar ik wil dat een beetje gaan veranderen eigenlijk..

  Groet,
  Ralf

  Antwoord
  1. Corine Dekker 2 juni 2020 at 9:10 am

   Hoi Ralf,

   Wat leuk om te horen. Ja dat klopt, de meeste fritessauzen zijn lactosevrij. Kijk natuurlijk altijd goed op de verpakking. Melkzuur is een stof die als voedingsadditief wordt toegevoegd aan producten. In tegenstelling tot wat de naam suggereert wordt melkzuur niet van dierlijke melk gemaakt. Hoewel het in theorie dierlijk zou kunnen zijn, is de melkzuur die door de voedingsindustrie wordt gebruikt in de praktijk altijd plantaardig. Bekijk ook eens de verschillende blogs op mijn site daar vind je alle informatie om je een beetje op weg te helpen.

   Groetjes Corine

   Antwoord
 3. Nel 24 september 2020 at 9:34 am

  Hallo. Ik ben 73 en er is bij mij vastgesteld dat ik lactosevrij moet gaan eten en drinken. Ik vind het moeilijk om in deze tijd naar de winkel te gaan om op je gemak uit te vinden welke producten ik kan nemen. Hoop op jouw site veel te vinden.
  Liefs, nel

  Antwoord
  1. Corine Dekker 24 september 2020 at 6:40 pm

   Hallo Nel,

   Wat fijn dat je er bent achter gekomen dat je een lactose-intolerantie hebt. Op het begin is het heel erg zoeken inderdaad. En ik snap het. Heel leuk om te horen, ik hoop het ook. En ook dat je klachten snel minder worden en over gaan. Als je vragen hebt kan je ze altijd stellen. Ik heb ook een lijst met lactosevrije producten uit de supermarkt. Deze vind je links bovenaan bij het kopje lactose.

   Groetjes Corine

   Antwoord

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *