Lactastic Lactase Tabletten met hoge dosering

In deze blog vertel ik je meer over de Lactastic lactase tabletten. Ik was er erg benieuwd naar, en in samenwerking mag ik er een leuke blog over schrijven en ga ik de tabletten natuurlijk uitgebreid testen. Deze tablet is ontwikkeld volgens de hoogste kwaliteitsnormen. De tablet is zo hoog gedoseerd, dat het niet nodig is om je voor het eten met vrienden af te vragen hoeveel lactose er in deze maaltijd zit. Geen gedoe met hoeveel tabletten ik deze keer moet innemen, je hebt er maar één nodig. Met 12.000 FCC is Lactasic één van de sterkste lactase tabletten op de Nederlandse markt.

Lactase tabletten zijn supplementen die helpen bij het verlichten van klachten bij het verteren van voeding dat lactose bevat. Lactose intolerantie leidt bijvoorbeeld tot buikpijn en misselijkheid en het kan ook pas op latere leeftijd ontstaan net zoals bij mij. Lactosevrije diëten, ondersteund door lactosevrije recepten kunnen ook helpen met het verlichten van klachten.

lactastic

Het verhaal over het Lacastic team:
Zijzelf hebben al jaren last van een lactose-intolerantie. En ze zijn nieuwsgierig geworden naar de oorzaak. Daarom vragen ze zichzelf af waarom dat ze zich zo ongelooflijk slecht voelen na het eten van een zuivelproduct of maaltijd met lactose. Hoewel ze bewust en evenwichtig aten hadden ze toch darmklachten en buikpijn? Het was pas jaren later en na uitgebreid onderzoek op internet en talloze bezoeken aan de arts dat ze de oorzaak ontdekten.

Lactose-intolerantie is een fenomeen waar 2.5 miljoen Nederlanders aan lijden. Toch hoor je in het dagelijks leven nauwelijks iets over lactose-intolerantie en kun je alleen informatie vinden als je de juiste plaatsen kent. Het overkomt ze nog steeds dat ze mensen uitleg moeten geven. Waarom ze moeten kiezen voor eten in een restaurant zonder lactose.  En ze niet gewoon kunnen eten wat ze lekker vinden.

Dit maakt het dagelijks leven niet eenvoudiger. Bijvoorbeeld omdat je tijdens een zakenlunch aan anderen moet uitleggen waarom je bepaalde voedingsmiddelen niet kunt eten. Het blijft een taboe en zeker geen ziekte waar we openlijk over spreken.

Gelukkig worden er steeds meer lactosevrije voedingsmiddelen aangeboden. Waardoor mensen met een lactose-intolerantie meer keuze in hebben. Maar nog steeds zijn wij beperkt tot het minimale aanbod in de supermarkt.

De eerste lactase tabletten die op de markt kwamen, waren een enorme opluchting, even weer onbezorgd uiteten zonder ergens naar te kijken. Maar het aanbod was extreem verwarrend. De tabletten of capsules hadden verschillende doseringen en waren soms moeilijk door te slikken, vooral wanneer je er meer dan één moest nemen.

Na uitgebreide overweging, onderzoek en planning leidde dit tot de enige logische stap. Zij als getroffenen, ontwikkelden hun eigen lactase tablet zonder chemische toevoegingen, gemakkelijk in te nemen en overal verkrijgbaar.


Gratis proefpakketLactastic Lactase Tabletten 12.000 FCC:
De hersluitbare verpakking bevat 60 lactase tabletten of 120 lactase tabletten met een hoge dosering van 12.000 FCC. Samen met het Lactastic reisdoosje kun je altijd het gewenste hoeveelheid aan tabletten met je meenemen en tegelijkertijd heb je nog genoeg thuis liggen.

Het kleine formaat van de tabletten maakt ze makkelijk om te slikken. Door de samenstelling is het product niet alleen geschikt voor vegetariërs, maar ook veganistische en glutenvrije diëten.

Gebruik: Neem vlak voor de maaltijd een tablet in, dit helpt het lichaam meteen met de vertering van lactose. De hoeveelheid lactase die nodig is, kan verschillen per persoon en is afhankelijk van de hoeveelheid lactose in de maaltijd.

1 – 2 tabletten per maaltijd is meestal voldoende

Nog eventjes een paar feitjes op een rij:

  • Geschikt voor vegetariërs
  • Past in een veganistisch dieet
  • Geschikt bij een glutenvrij dieet
  • Gemakkelijk te slikken
  • Tabletten hebben geen bijsmaak
  • Handig om mee te nemen d.m.v. het Lactastic reisdoosje
  • Starter-pack x60 stuks
  • Gemakkelijk te bewaren
  • Hersluitbare verpakking


Conclusie:
Natuurlijk ben ik ze gelijk gaan testen, zelf gebruik ik op dit moment in de corona-tijd wat minder lactase tabletten. Want tja alle restaurants zijn dicht. We gaan binnenkort wel naar de Efteling en dan gaan de tabletten zeker mee. Dus als je me volgt op social media zul je ze vast en zeker een keer tegen komen in mijn stories.

En ook straks met de Feestdagen in het vooruitzicht zal ik er heel blij mee zijn. Even snel een tabletje innemen, dat is zo gepiept niemand die het merkt. Ik gebruik zelf vaak die van de Kruidvat maar dat zijn capsules en ik neem er dan voor de zekerheid altijd 3 tegelijk in. Maar dit is een heel klein tabletje waar ik er maar 1 van in hoef te nemen met een veel hogere dosering. Win-win! Even onbezorgd met de rest mee eten, zo fijn dat het kan. Even geen verpakkingen lezen en gewoon genieten. Even niet ergens nee tegen hoeven te zeggen.

Ik had lekkere wafels in huis gehaald voor mijn man, en nu kon ik er ook onbezorgd van genieten en dan nemen we gelijk maar wat ‘normale’ melk in de koffie wat dat kan dan natuurlijk ook.

We hadden van de Jumbo de ‘Verdraaid lekkere yoghurt mango passie witte choco’ van Mona bij onze bestelling gekregen. En die stond me een partijtje te lonken naar me vanuit de koelkast. Ik dacht waarom ook niet? Nadat we lekker frietjes met mijn zelfgemaakte paddestoel-truffel bitterballen hadden gegeten heb ik een lactase tablet in genomen en heb ik lekker even een geniet momentje in gelast. Vind jij het ook altijd zo oneerlijk? Heel het koelschap in de supermarkt staat bomvol lekkere onweerstaanbare toetjes met lactose. Nou ik wel en ik dacht nu pak ik mooi de kans haha.  

Voor mij werken ze echt perfect. Ze zijn inderdaad mooi klein van formaat en met een hele hoge dosering. Het doosje zit al gevuld in mijn tas. Wil jij ze bestellen? Dat kan hier! Ze hebben ook een leuk stukje over mij geschreven, dit lees je hier.

Hopelijk vond je het weer een leuke blog, en heb je hem met veel plezier gelezen. Volg je me ook al op facebook en instagram?