Lactosevrij eetdagboek week 32

Maandag 05-08-19:
Vanmiddag ben ik onverwachts met mijn schoonzusje wezen wandelen. Dus besloot ik lekker makkelijk te eten. Ik had nog rösti in de diepvries liggen, deze bakte ik in olijfolie. Ik had een vegan sateschnitzel van Vivera. Ik vond hem heerlijk! Nooit gedacht dat het zo lekker zou zijn, lijkt echt veel op een normale schnitzel, ik was echt verbaasd. En daarbij bakte ik nog wat courgette in olijfolie, ook lekker om te grillen in de grillpan.

Dinsdag 06-08-19:
Vanavond heb ik de aardappeltjes in partjes gesneden, deze even een paar minuten gekookt. En vervolgens gebakken in de koekenpan in olijfolie. Kippenhaasjes gekruid met een beetje peper en zout en gebakken in en klontje wajang boter. En daarbij kookte ik verse sperzieboontjes van mijn oom en tante hier uit het dorp. Op het laatst heb ik daar ook nog een klontje wajang boter door gesmolten en een snufje nootmuskaat aan toegevoegd, een tip van de oma van mijn man die altijd onthouden heb. Net dat extra smaakje eraan.

Woensdag 07-08-19:
Als je mij al een tijdje volgt weet je dat ik het zonde vind om eten weg te gooien, We hadden gister nog wat boontjes en aardappeltjes over. Deze gooide ik samen in de pan even Italiaanse kruiden, snufje paprikapoeder en zout er overheen en voila een heerlijk maaltje.

Ik had nog een krop krulsla meegenomen van mijn oom en tante maar het bleek het andijvie te zijn haha ik zit daar elke keer mee in de war. Lijkt ook zo op elkaar vind ik. Maar dat was ook lekker. Daar mengde ik een zelfgemaakte honing mosterdressing doorheen van rijststroop (of gebruik honing), mosterd, olijfolie, citroensap en een snufje zout en peper. En we hadden er een verrukkelijke schnitzel van de AH bij gegeten. Restaurant waardig zelfs, vonden wij. Deze is het, hij bevat wel melkeiwit. Dit kan ik verdragen. Hier kunnen sporen van lactose aan kleven, dus als je geen sporen kan verdragen moet je deze niet pakken.

Donderdag 08-08-19:
Als je mij ook volgt op social media dan weet je dat het vandaag Zomer in Gelderland was bij ons in het dorp. Zo leuk, ik heb ook een paar uurtjes mee geknutseld. We hadden de meeste punten gehaald, maar helaas werden die de dag erna alweer verbroken haha. Dat ging snel. Maar we hebben genoten en daar gaat het om. Ze hadden stokbrood en kadetjes met kipsate en hamburgers. Ik had 2 hamburgers zonder broodje besteld, en heb er van genoten hoor. Met natuurlijk nog een aantal borrels, want dat hoort erbij he.

Vrijdag 09-08-19 en Zaterdag 10-08-19:
Spaghetti bolognese zonder pakjes en zakjes. De aller lekkerste vinden wij! Je kookt het gehakt zodat het hele kleine stukjes worden. Mijn nicht had hem voorbij zien komen op facebook en is ook aan de slag gegaan thuis. Zij had er nog een bouillonblokje aan toegevoegd. Goede tip inderdaad.

Zondag 11-08-19:
Mijn broertje had een Vrijdag zalmforel gevangen. Mijn vader heeft deze klaar gemaakt, en ik kreeg er ook 3 in een zakje in stukjes gesneden. Ideaal, ik heb dit recept gebruikt. Deze heb ik even gewassen en toen in een ovenschaal gelegd met spekjes, peper, zout en Itiliaanse kruiden. Verrukkelijk, daarbij aten we wat sla en frietjes uit de frietpan.