Recepten

fusilliFusilli met tapenade lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor 6 personen. Ik had laatst zelf tapenade gemaakt en stond er versteld van dat dat zo makkelijk te maken was. Alles in de keukenmachine en mengen maar. Ik had nog wat tapenade over en het leek me een goed idee om dat door de fusilli heen te mengen. Daar had ik gelijk in. Wat een heerlijk recept is hier uit gekomen zeg. De bouillonblokjes van de Jumbo zijn geheel lactosevrij. Maggi kan melk bevatten. En rasp je kaas zelf of gebruik geraspte kaas van Kees of parmezaanse kaas geraspt (als je die hebben kan). Ik maak dit recept altijd en dan eten mijn man en ik er samen van en de volgende dag warm ik het weer op in een pannetje. En de rest wat over is vries ik in. Zo heb je de tweede dag makkelijk eten en het smaakt nog hartstikke lekker. Maar je kunt natuurlijk ook het recept halveren. *Fructosearm:
bladerdeegkoekjesBladerdeegkoekjes (Kerst) lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor ongeveer 16 stuks. Deze bladerdeeg koekjes zijn zo lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Het is natuurlijk leuk om ze met de kerst te maken net zoals ik gedaan heb. Maar je kunt ook andere uitsteek vormpjes gebruiken voor een andere gelegenheid. Zoals bloemen in de lente, eieren met Pasen en ga zo maar door. Je kunt ze als koekjes serveren, maar het is ook een aanrader om er een bolletje soja ijs of zelfgemaakt lactosevrij ijs tussen te doen. Let goed op de bladerdeeg uit de diepvries want sommige zijn met roomboter. Die van het Jumbo merk en het Ah merk zijn lactosevrij, Koopmans kan sporen van melk bevatten. *Fructosearm:
maïskolvenMaïskolven uit de oven lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor 2 personen. We zijn pas in het Texas restaurant wezen eten in Woudenberg. Een eind van huis, maar ons schoonzusje komt daar vandaan. En het scheen zo'n gezellig leuk restaurant te zijn. Dus zijn we daar naartoe gereden. En niet is minder waar. Wat een gezellige uitstraling en wat een heerlijke kaart. We hadden aangegeven aan de telefoon dat ik een lactose-intolerantie had. Ze hielpen me volop. Echt een heerlijke avond gehad. En daar had ik dus ook een heerlijke maïskolf op van de grill met honing. En dat ben ik thuis ook eens gaan proberen maar had ze toen in de oven gezet. Wat heerlijk zeg. Zo zie je maar weer, je ontdekt nog steeds zoveel nieuwe lactosevrije recepten. *Fructosearm: Kijk voor jezelf of je hoeveelheid mais verdragen kan. Vervang de honing door rijst-of speltstroop.
boterkoekBoterkoek lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor ongeveer 10 stukken. Dit recept voor boterkoek is al zo oud maar wel hartstikke lekker. De boter heb ik natuurlijk vervangen door plantaardige boter zoals wajang of plantenmargarine AH. Hij smaakt wel iets anders dan als je roomboter gebruikt. Maar hij is toch heel erg lekker. Makkelijk klaar te maken als er onverwachts visite komt want hij staat namelijk binnen 10 minuten al in je oven. En als je nog wat boterkoek over hebt? Geen probleem je kunt ze heel gemakkelijk invriezen. *Fructosearm: Ben je ook gevoelig voor tarwe vervang de bloem dan door speltbloem. Vervang de basterdsuiker door druivensuiker of gedroogde glucostroop korrels (fructoosje) en laat de vanillesuiker weg. Of gebruik het vanille merg van een vanillestokje.
spaghettiSpaghetti bolognese lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor 6 personen. Dit is de aller lekkerste spaghetti die je ooit geproefd hebt, dat weet ik zeker. Geen pakjes en zakjes. En het gehakt moet je niet bakken maar koken samen met de rest. Daardoor wordt het gehakt heel fijn, dat maakt dit recept zo lekker. Laat het een half uurtje koken en smullen maar. Heb je nou minder tijd? Bak het gehakt dan eerst rul en bak vervolgens de groente mee en ga verder bij stap 4. Het is een groot recept je kunt hem ook makkelijk door de helft doen, maar ik vind het juist zo fijn want zo kunnen wij er 2 dagen van eten en vaak vries ik ook nog wat in. *Fructosearm: Kun je ook geen tarwe verdragen? Gebruik dan glutenvrije spaghetti van Sam Mills, Ah vrij van of Peak's free from. Laat het teentje knoflook weg, vervang de ui door het groen van een lente-ui en gebruik het groen van de prei en gebruik een groene paprika.
poffertjesPoffertjes lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor 2 personen. Poffertjes! Wij zijn er dol op. De poffertjespan ligt hier ook al een aantal jaren in de kast. Ik gebruikte voorheen altijd de mix van Koopmans (kan sporen van melk bevatten). Maar een tijdje geleden hadden we zin in poffertjes maar we hadden geen pakje mix in huis. Dus ben ik zelf aan de slag gegaan. En het is echt zo gepiept en heel erg lekker. Wij hebben ze allemaal in één keer op gegeten. Nu had ik de amandel - havermelk van Dream eraan toegevoegd. Maar ik heb ook al een aantal keren lactosearme melk van Campina gebruikt. Echte aanrader! En echt een leuk karweitje voor in het weekend. *Fructosearm: Vervang de bloem voor speltbloem als je ook geen tarwe kan verdragen. Vervang de suiker door gedroogde glucosestroop of druivensuiker. En voeg eventueel het merg van een vanillestokje toe. Gebruik lactosearme melk of plantaardige melk zonder suikers.
wrapsWraps met kip lactosevrijDoor Corine DekkerOngeveer 15 borrelhapjes of voor 2 wraps voor de lunch: Je ziet ze overal wel op feestjes en partijtjes deze wraps met kipfilet. Maar helaas moeten wij ze dan altijd afslaan want in roomkaas zit lactose. Maar ik heb daar een oplossing voor! Gebruik lactosearme roomkaas van MinusL of Arla of als je geen sporen kan verdragen koop dan plantaardige van Violife verkrijgbaar bij de AH (of bestel online, in natuurwinkels). Je kunt ze ook makkelijk meenemen voor de lunch, ook lekker en een echte aanrader. Een keer wat anders dan een sneetje brood. *Fructosearm: Veel wraps bevatten suiker, let daar op. Maak ze anders zelf. En let op de kipfilet dat deze geen knoflook bevat. En laat het teentje knoflook weg.
meringuesMeringues lactosevrijDoor Corine DekkerZelfgemaakte meringues ook wel schuimpjes genoemd. Erg lekker zijn ze, en ook nog eens super simpel om te maken want je hebt maar 2 ingrediënten nodig. Maar je moet je wel aan een aantal regels houden om ze te laten lukken. Maar als je het eenmaal door hebt is het super simpel. Ik help je daarbij, en zo kan het bijna niet misgaan. Leuk om bij een toetje te serveren maar ze zijn ook lekker om zo op te snoepen. In de supermarkt zijn de meringues ook vaak lactosevrij, let op dat er geen chocolade op zit. Kijk dus altijd goed op de verpakking. *Fructosearm: Vervang de suiker door 100 gram gedroogde glucosestroop (Fructoosje.nl) en 50 gram druivensuiker (dextrose Zonnatura).
kerstkoekjesKerstkoekjes lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor ongeveer 16 koekjes. Het is alweer bijna Kerst! En daar horen natuurlijke lekkere zelfgebakken Kerstkoekjes bij. Laat ik nu een simpel en erg lekker recept voor jou hebben. Het recept voor oma's koekjes heb ik al een tijd geleden gedeeld. Maar doordat ik problemen met de oude website heb gehad moest ik alles weer terug plaatsen. En dat betekend ook dat ik gelijk nieuwe foto's wilde nemen. Want sommige foto's konden echt niet meer. En ik wilde de koekjes en suikerglazuur maken, en heb ik het mooi tegelijk gedaan. En zo zijn deze super vrolijke kerskoekjes ontstaan. *Fructosearm: Als je ook gevoelig bent voor tarwe gebruik dan speltbloem en voeg 1 theelepel bakpoeder toe. Vervang de suiker door dextrose (druivensuiker Zonnatura) of gedroogde glucosestroop (fructoosje.nl). Vervang de poedersuiker door dextrose (druivensuiker Zonnatura), laat de spikkels weg.
1 2 3 12