Lactosevrije recepten

Gemarineerde kipfilet met gembersap lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor 2 personen. Wist jij dat je heel makkelijk zelf een marinade kan maken met sojasaus? Wij zijn dol op deze gemarineerde kipfilet met gembersap. Ik heb het gembersap van GoNow gebruikt. Ik heb daar laatst een leuke review over geschreven. Deze vind je onderaan dit recept. Je kunt ook wat verse geraspte gember toevoegen natuurlijk. Let er wel op dat je deze marinade even 2 uur moet laten intrekken in de koelkast voor het beste resultaat. Dan trekken de smaken lekker in de kipfilet. Ik serveerde er deze keer aardappels en broccoli bij maar wat dacht je van noedels of rijst? Ook een aanradertje hoor, dat gaan wij de volgende keer zeker eens proberen. Dan bak je nog wat extra groente mee en aanvallen maar. Ik gebruikte de chilisaus zonder suiker van Verstegen maar je kunt natuurlijk ook gewone chilisaus gebruiken. Je hoeft met het bakken geen olijfolie toe te voegen want deze zit al door de marinade.
Stracciatellataart met bastogne lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor ongeveer 10 stukken taart. Deze stracciatellataart heb ik 2 keer gemaakt en met de gelatine ben ik flink aan het vechten geweest kan ik je vertellen. Ik noem hem ook geen kwarktaart want ik vind het niet dat hij op een kwarktaart lijkt hij heeft meer wat weg van een monchoutaart. Hij stijft wel goed op maar blijft toch nog lekker smeuïg. Dat komt waarschijnlijk omdat deze vegan kwark van Danio een hele andere structuur heeft door de kokosmelk dan normale kwark met melk. Maar de smaak is verrukkelijk kan ik je vertellen. Daarom wil ik hem ook zeker met jullie delen. Ik kocht deze heerlijke vegan Danio kwark bij de Jumbo en ook bij Albert Heijn zijn ze verkrijgbaar. Let op want ze zijn regelmatig in de aanbieding en dan kun je ze voor een leuk prijsje scoren. Laat de gelatine niet te lang af koelen, maar ook niet te kort. Jaja, dat is lekker duidelijk zul je denken. De eerste keer had ik hem gelijk door de kwark gemengd. De tweede keer had ik hem te lang laten af koelen en hij begon al te binden. De derde keer ging het precies goed. Het is geen moeilijk recept, maar je moet wel even geduld hebben met de gelatine dus. Garneer de taart met bastogne en wat jam!
Salade met courgette en lactosevrije witte kaasblokjesDoor Corine DekkerDIt recept is voor 4 personen. Hou jij ook zo van salades? Dit is een lekkere twist op de Italiaanse salade van Rebecca (recept vind je onderaan). Zij had deze ook weer gestuurd, ze had alleen komkommer gebruikt en die had ik niet in huis. Ik had bij het groentestalletje aan de dijk bij ons een 'komkommer' gekocht dacht ik. Maar dat bleek toch een courgette te zijn toen ik hem proefde haha. Ze leken zo erg op elkaar. Nou en ik kan je vertellen dat het ook hartstikke lekker was. Maar lijkt komkommer je lekkerder? Dan kan je die natuurlijk ook gebruiken. En je kunt de courgette ook raspen met een dunschiller zodat je mooie plakjes krijgt, maar ik vond blokjes net zo makkelijk en lekker. Snij je gedroogde tomaatjes goed fijn voor het lekkerste resultaat. De lactosevrije witte kaas van Apetina is sinds kort te koop bij Jumbo. Zo lekker en zo fijn om in huis te hebben. Je gooit ze makkelijk over een salade en dat is dan echt even een extra geniet momentje. En de kaas is al zout dus heb ik geen extra zout toegevoegd maar wel een snufje peper. Wil je nu meer lezen over de lactosevrije witte kaasblokjes? Lees de blog onderaan dit recept eens. Heerlijk om te serveren bij de bqq of gourmet of wat dacht je bij gebakken aardappeltjes en een heerlijk stukje vlees?
Kruidkoek met appels, rozijnen en walnoten lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor ongeveer 10 plakken kruidkoek. Dit is een super lekker recept voor kruidkoek, je kunt zelf naar smaak stukjes appels, noten of rozijnen toevoegen. Onze achterneef helpt ons regelmatig met klusjes thuis. En omdat ik zoveel bak zou hij het recept van zijn moeder eens meenemen omdat deze ook heel erg lekker is. En daar heeft hij niks aan gelogen. Een heerlijk recept voor bij een bakje koffie of thee. Is het nu zomer of winter deze cake kan altijd. Ik heb hem al best vaak gebakken, en het werd hoog tijd dat ik met jullie ging delen. Mijn nicht haalt de speculaaskruiden bij de bakker. Ik gebruik de speculaaskruiden van Verstegen maar je hebt veel meer soorten die je kunt gebruiken. Doordat je appels toevoegt blijft het beslag een beetje smeuïg, dat vinden wij heerlijk. Maar als je daar niet van houdt kun je hem iets langer bakken.
Plaattaart met kip kebab lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor 4 personen. Deze heerlijke plaattaart met kip kebab is super lekker, we gebruiken het bladerdeeg van het Albert Heijn huismerk. Maar van het Jumbo eigenmerk en Tante Fanyy (0,1g/100g) kun je ook gebruiken. Prik er wat gaatjes in en beleg hem lekker dik met de kebab en de groente. Daaroverheen een flinke laag geraspte kaas die jij verdragen kan. En wat verse bieslook. Ondertussen maak je de aioli, dat is eigenlijk heel simpel. Maar bij ging het pas de derde keer goed. Je moet de zonnebloemolie echt in kleine porties toevoegen en zo krijg je een mooie stevige mayonaise. En voeg daar wat knoflookpoeder aan toe en je hebt al een heerlijke aioli. Wil je een echte klassieke aioli met knoflookteentjes? Pers dan 2 knoflookteentjes uit of snij deze heel fijn. En meng deze even met de eierdooier. En voeg daarna dezelfde stappen. Je kunt ook kant en klare aioli kopen, let op dat je de normale koopt deze is vaak lactosevrij.   Ik heb deze heerlijke kip kebab van Lekker&Anders gebruikt (link vind je onderaan). Deze is lekker dun en smaakt perfect op een plaattaart. Ik maakte eerder ook al een plaattaart, toen gebruikte ik gehakt, lactosevrije roomkaas en flammkuchendeeg van Tante Fanny (link van het recept vind je onderaan).
Curry met kipfilet en sugarsnaps lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor 3 personen. Deze groene curry met kipfilet en sugarsnaps is voor mensen die van pittig eten houden. Zo nu en dan houden wij daarvan. Een lekkere borrel erbij om de boel te blussen en genieten maar! Wat ook nog eens leuk is; het recept is volledig lactosevrij en toch lekker romig. Dat komt door de romige kokosmelk. Gebruik echt een pakje, met een blikje kokosmelk krijg je niet zo'n romig resultaat is mijn ervaring. Strooi er als laatste wat verse of gedroogde koriander overheen voor de finishing touch. Wij hadden nog nooit sugarsnaps gegeten maar ik had ze eens een keer gekocht. Eerst moest ik niets weten van groente die ik niet kende en tegenwoordig vind ik het juist een uitdaging om met onbekende ingrediënten wat lekkers te maken. Je kunt ze vinden in de koeling of in de diepvries. De groene curry kruiden van Euroma kocht ik bij de Jumbo. Maar ze zijn bij meerdere supermarkten te koop, kijk eens naar de link onderaan van dit recept daar vind je meer informatie over deze rijke, frisse melange met speciale ingrediënten zoals citroengras en laos.
Huzarensalade met hamblokjes lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor 6 personen. De kant en klare huzarensalade van het eigen merk van de Albert Heijn en de Jumbo is lactosevrij. Voor de rest heb ik nog geen kant en klare huzarensalade gevonden. Dus werd het hoog tijd dat ik zelf eens aan de slag ging. Het is even een werkje, maar absoluut niet moeilijk. Kwestie van aardappels koken en groente snijden. Neem er je tijd voor en je zult zien dat dat zeker beloond wordt. En een geniale tip van mijn vriendin (zij is tupperware consulente) schaf de micro cook aan. Dit is een schaaltje voor in de magnetron en daar kook je in 10 minuten je aardappels mee. Geen gedoe voor de rest, echt in een kleine 10 minuten zijn ze klaar. Echt geniaal, deze heb ik in de kringloop voor €1,50 op de kop getikt (dankzij haar, anders had ik hem laten staan). Heel blij mee, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon in een kookpan koken. Gebruik niet de kant en klare hamblokjes uit de koeling, maar koop een blik ham. Deze vind je bij de droge worst etc. Dat geeft zoveel meer smaak aan je salade. Wij zijn dol op deze ham, deze is lekker zacht van smaak. Ik had de huzarensalade grof gelaten, maar omdat onze zoon nog weleens wat moeilijk kan doen met stukjes groente had ik alles even fijn gemaakt met de staafmixer. En jawel mijn intuïtie klopte want hij had zo zijn bordje huzarensalade leeg gegeten. En ik nam tussendoor een hap en ik vond het ook super lekker, nu komt hij meer in de buurt van de huzarensalade uit de supermarkt. Dus dat is ook een leuke tip, haal de staafmixer er even doorheen en maak hem dan mooi op. Over de staafmixer gesproken deze gebruik ik bijna elke dag. Dat is nou echt zo'n apparaat die ik niet kan missen in de keuken. Dit is dus een heerlijk bijgerecht om te serveren bij het gourmetten of de barbecue.
Kokosslagroom lactosevrij en veganDoor Corine DekkerOh my, dit wil je!!! Heerlijke kokosslagroom die je zo gemaakt hebt en ook nog maar met maar slechts 2 ingrediënten. Ik heb de kokosmelk van Fairtrade gebruikt, de kokosmelk moet vol-vet zijn. Ik heb het blikje een paar dagen in de koelkast laten staan maar 1 nacht moet ook voldoende zijn. En schud het blikje niet. De melk en de room scheiden van elkaar alleen als het koud is. Ik heb al veel verschillende merken kokosmelk gebruikt en vaak mislukte het, dus ik adviseer om deze te kopen. Ik kocht deze bij de Albert Heijn. Dit basisrecept voor kokosslagroom is ideaal voor mensen die niet tegen sporen van melk kunnen en geen soja kunnen verdragen. Heerlijke slagroom met een kokos smaak. Ik maakte er laatst een verrukkelijke langevingertaart en een lekker chocolade toetje mee, recepten vind je onderaan. Aanradertje hoor. Je kunt ook allerlei smaakjes aan je kokosslagroom toevoegen, zoals cacao, sinaasappelsap, citroensap, vanille aroma, vloeibare zoetstof of kaneel. Jammie!
Gember smoothie met kiwi en banaan lactosevrijDoor Corine DekkerDit recept is voor 1 groot glas of verdeel het over 2 kleine glaasjes gember smoothie. Heb je een powerboost nodig? Maak deze super gezonde gember smoothie dan eens. Ik ben helemaal verslaafd aan het gembersap van GoNow. Ken jij hier ook al alle voordelen van? Ik heb er laatst een blogje over geschreven, de blog vind je onderaan dit recept. Ze geven een boost voor je immuunsysteem. Je kunt het sap heel eenvoudig mixen met een kop thee, (bruisend) water of vruchtensappen. Maar je kunt ze ook mengen door een smoothie, daar is dit recept het bewijs van. Deze producten leerde ik kennen op de Gezondheidsbeurs in Utrecht waar ik met mijn schoonzusje beide sap en shot smaken gember en kurkuma proefde. Ik was gelijk om omdat ik erg benieuwd was naar de werking van gember en kurkuma. En ik gebruik ze elke dag en heb er echt baat bij. Omdat ze ook zorgen voor een goede spijsvertering en dat is bij mensen met een lactose-intolerantie erg belangrijk. Spijsvertering is ‘het verteren van spijzen (voedsel)’. Dat wil zeggen het afbreken van voedsel tot voedingsstoffen die het lichaam kan opnemen en gebruiken. De voedingsstoffen worden omgezet in energie. Of er worden bouwstoffen van gemaakt. Bouwstoffen zijn nodig om te groeien of om beschadigde cellen in het lichaam te vervangen. Wil je snel ontbijten? Voeg er dan 2 eetlepels havermout aan toe en maak deze ook fijn. Ik heb er afgelopen Zondag van genoten en ik vond het heerlijk, en zo heb je in een kleine handomdraai een snel ontbijt.
1 2 3 38

Hier vind je allemaal lactosevrije recepten voor het ontbijt, lunch, tussendoortjes zoals koekjes en gebak, voorgerechten, avondeten en toetjes. De keuze is reuze! En je zult zien vooral in het begin van je lactose-intolerantie heb je echt een steuntje in de rug nodig. Zodra je eenmaal weet wat je wel en niet kunt verdragen gaat het je steeds makkelijker af.

Het is helemaal niet moeilijk om zelf te koken met een lactose-intolerantie. Maar je moet net even weten welke ingrediënten je moet gebruiken die lactosevrij zijn. En daar help ik je mee, want alles staat netjes aan gegeven in mijn recepten. Ik krijg ook regelmatig lactosevrije recepten van bezoekers op gestuurd en deze deel ik dan ook graag met jullie. Zodat jullie ook weer nieuwe inspiratie krijgen om zelf de keuken in te duiken.

Vaak met wat kleine aanpassingen is een gerecht al lactosevrij. Je kunt het ook altijd nog naar eigen ingevingen aanpassen, dat vermeld ik er ook vaak bij. Want sommige mensen kunnen geen sporen van lactose verdragen. En ik gebruik zelf vaak wel lactosearme melk maar dan kun je natuurlijk ook plantaardige melk gebruiken.

Als je een recept gemaakt hebt mag je me natuurlijk altijd noemen op social media. Dat vinden we alleen maar leuk!