Dulce de leche lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept gebruik ik voor lactosevrije toetjes en taarten, ik maakte er bijvoorbeeld de heerlijke banoffee taart mee. Binnenkort online.
Dulce de leche is een een zachte karamelpasta die je in heel veel verschillende recepten kan gebruiken. Ik ben er ook volop mee aan de slag gegaan. En het is heel makkelijk om te maken.
 
Deze gecondenseerde kokosmelk is verkrijgbaar bij de Jumbo en AH, en hij is volledig lactosevrij. Ik heb ze via internet besteld, bij sommige winkels liggen ze in de schappen bij andere niet. Ik haal ze ook weleens bij de toko. Daar hebben ze ze ook vaak te koop. Dulce de leche met gecondenseerde kokosmelk is een soort karamel maar wel iets minder zoet, er zit een lichte kokossmaak aan.

Ik heb er de banoffee pie weer mee gemaakt. Zo lekker, en ook heel makkelijk om te maken want het meeste werk is het om deze Dulce de leche te maken. Mijn moeder heeft het blikje 3 uur gekookt, ideaal kon ik buiten mooi door met mijn werk! Maar je kunt er bijvoorbeeld ook 3 tegelijk in de pan zetten, dan heb je even een voorraadje. En daarna kon ik mooi aan de slag met de taart, waar iedereen weer van gesmuld heeft vorig weekend.

*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij.

Kook tijd3 urenTotale tijd3 uren

 1 blikje Nature's Charm Gezoete Gecondenseerde Kokosmelk
 water

1

Gebruik dit blikje lactosevrije gecondenseerde kokosmelk van Nature's charme.

2

Haal de wikkel van het blikje af.

3

Vul een kookpan met voldoende water zodat het blikje onder water komt te staan.

4

Breng aan de kook, en laat vervolgens 3 uur pruttelen.

5

Het water verdampt met het koken, dus giet er iedere keer wat nieuw warm water bij zodat het blikje onder water blijft staan.

6

Laat het blikje helemaal afkoelen, ook al ben je heel nieuwsgierig laat het nog even dicht. Dus daarom is het slim om ze bijvoorbeeld een dag van te voren te koken, zo weet je zeker dat ze helemaal afgekoeld zijn. En de juiste dikte hebben bereikt.

7

Je kunt de blikjes dulce de leche zelfs een paar maanden ongeopend op een donkere plek bewaren. En geopend een week in de koelkast. Heerlijk over een toetje, yoghurt of verwerk het in een taart. Je kunt er zoveel kanten mee op. 

Ingredienten

 1 blikje Nature's Charm Gezoete Gecondenseerde Kokosmelk
 water

Stappen

1

Gebruik dit blikje lactosevrije gecondenseerde kokosmelk van Nature's charme.

2

Haal de wikkel van het blikje af.

3

Vul een kookpan met voldoende water zodat het blikje onder water komt te staan.

4

Breng aan de kook, en laat vervolgens 3 uur pruttelen.

5

Het water verdampt met het koken, dus giet er iedere keer wat nieuw warm water bij zodat het blikje onder water blijft staan.

6

Laat het blikje helemaal afkoelen, ook al ben je heel nieuwsgierig laat het nog even dicht. Dus daarom is het slim om ze bijvoorbeeld een dag van te voren te koken, zo weet je zeker dat ze helemaal afgekoeld zijn. En de juiste dikte hebben bereikt.

7

Je kunt de blikjes dulce de leche zelfs een paar maanden ongeopend op een donkere plek bewaren. En geopend een week in de koelkast. Heerlijk over een toetje, yoghurt of verwerk het in een taart. Je kunt er zoveel kanten mee op. 

Dulce de leche lactosevrij