Melkvervangers bij een lactoseintolerantie


Hieronder staan allerlei soorten lactosearme en lactosevrije melksoorten op een rij. Op het moment ben ik helemaal dol op de rijstmelk van Rice Dream. Ik kan niet meer zonder mijn warme havermoutpapje met rijstmelk in de ochtend hoor! Ik wil met dit bericht laten zien dat je het niet zonder je glaasje melk hoeft te doen. Ook al zou je dat op het eerste moment wel denken. Let op met de melksoorten met een lage lactosegehalte. De één kan het wel hebben en de ander niet of een minimale hoeveelheid. Dat is bij iedereen weer verschillend. Plantaardige soorten zijn geheel lactosevrij.

Vervangers van melkproducten met een lage lactosegehalte:

-MinusL: “MinusL is het merk van lactosevrije koemelkproducten. Normaal gesproken wordt lactose (melksuiker) in het menselijk lichaam gesplitst in de twee bestandsdelen glucose en galactose. Bij MinusL koemelkproducten is de lactose vooraf al gesplitst. Er blijft slechts een restpercentage lactose van minder dan 0,10 g per 100 g melk over. Hierdoor is MinusL prima te verdragen door mensen met een lactose-intolerantie. Er zijn 36 producten in Nederland te verkrijgen.”

Volle houdbare melk, halfvolle houdbare melk, kleine pakjes chocolade melk, toetje met room chocola en vanille, yoghurt, vruchtenyoghurt aardbei, kers en vanille, naturel kwark, chocolade en vanillepudding, creme fraiche, spuitbus slagroom, slagroom, koffiecups en koffieroom in flesje, boter, roomkaas, tosti kaas, emmentaler kaas, emmentaler geraspt, mozzarella, goudse kaas plakken, mascarpone, feta kaas, chocolade wafeltjes, chocolade kaakjes, chocolade cappuccino poeder, chocolade reep, chocolade biscuit en hazelnootpasta.

Minusl lactosevrij op www.jumbo.com.


Campina lactose vrij:
“Campina Lactose Vrij wordt gemaakt via een ‘twee fasen-techniek’. Eerst wordt een groot deel van de lactose er uit gefilterd. Het restant wordt met behulp van het enzym lactase gesplitst in glucose en galactose. Hierdoor smaakt Campina lactosevrije melkdrank net zo lekker als gewone halfvolle melk. Zo kun je weer lekker genieten van al het goed van gewone halfvolle melk.” Lactosegehalte minder dan 0,01 g/100 g.

Verse halfvolle melk, houdbare halfvolle melk.

Campina lactosevrij op www.jumbo.com.


  Arla:
“Arla Lactofree melk is gemaakt van gewone halfvolle koemelk. De melksuikers in de melk zijn met behulp van een gepatenteerde methode uit de melk verwijderd. Zo wordt de melk gemakkelijker verteerbaar voor iedereen die gevoelig is voor lactose.” Lactosegehalte minder dan 0,01/ 100 g.

Verse halfvolle melk (koeling), houdbare halfvolle melk, houdebare kleine pakjes melk halfvol, halfvolle yoghurt, halfvolle vanille yoghurt, magere kwark, roomkaas & crème fraiche.


Ah merk: AH halfvolle melk is gekoeld net zo lekker als gewone melk maar dan zonder lactose. Bron van calcium en eiwit. Voor mensen met een lactose-intolerantie. Slechts 1.5% vet. Met groen vinkje, oftewel een gezonde keuze. Nu ook verse lactosevrije melk uit de koeling te koop.

Houdbare halfvolle en volle melk & verse halfvolle en volle melk uit de koeling.


Milsa:
“Met behulp van een natuurlijk enzym wordt bij deze koemelk de melksuiker door splitsing omgezet in glucose en galactose. Hierdoor smaakt deze melk wat zoeter dan normaal.”

Halfvolle melk.


Milbona: “In 2012 heeft Lidl lactosevrije melk opgenomen in het assortiment. Deze producten kunnen geschikte melkvervangers zijn voor mensen met een lactose-intolerantie. Naar schatting hebben 1 op de 10 mensen lactose-intolerantie. Dit betekend dat zij lactose (melksuiker) in melk en melkproducten slecht kunnen verteren. Gewoon melk maar toch anders.”

Halfvolle melk.


Plantaardige producten:

Alpro: “Onze plantaardige producten op basis van soja, amandelen, hazelnoot, rijst, haver en kokosnoot zijn van nature lactosevrij. Je zult ervan versteld staan hoe lekker en gemakkelijk plantaardig kan zijn!”

Sojadrinks, amandeldrinks, hazelnootdrinks, kokosnootdrinks, rijstdrinks, haverdrinks, combinatiedrinks, soajdrink +1, sojadrinks met smaak, drinksyoghurts (pur’enjoy), yoghurt, yoghurt met een smaakje, mild en creamy, alpro go on variatie op kwark, desserts, room, slagroom, margarines bakken en voor op brood.

Alpro producten op www.jumbo.com.


Soywell: “In 2012 heeft Lidl sojamelk melk opgenomen in het assortiment. Deze producten kunnen geschikte melkvervangers zijn voor mensen met een lactose-intolerantie. Naar schatting hebben 1 op de 10 mensen lactose-intolerantie. Dit betekend dat zij lactose (melksuiker) in melk en melkproducten slecht kunnen verteren. Gewoon melk maar toch anders.”

Sojamelk.


Soy good :

Soja yoghurt, soya melk. Soja yoghurt in de smaken natural, framboos en perzik en soja melk.


AH merk:
Zachte Soja Drink, ideaal voor een shake, soja cappuccino of als basis voor je muesli of havermout.

Soja drink naturel, Soja drink ongezoet, soja yoghurt, soja drink vanille kleine verpakkingen, amandeldrink ongezoet en naturel, rijstdrink naturel.


Jumbomerk:

Jumbo soyadrink is niet alleen lekker als verfrissende drink, maar ook de perfecte basis voor je milkshake tussendoor of bij de ontbijtgranen als start van de dag.

Soya drink naturel, soya drink ongezoet.


Melkan: Sojadrink.

Sojadrink naturel, sojadrink ongezoet, amandel drink


Provamel: Onze producten zijn goed voor jou, de planeet, de mensen en de dieren.

Sojadrink natural, sojadrink ongezoet, amandeldrink natural, amandeldrink ongezoet, rijstkokosnoot drink

Provamel producten www.ah.nl.


Rice Dream:
Een gezonde zuivelvrije variant waar iedereen kan van genieten.

Rice Dream orginal, Soy Dream Smooth, Oat Dream, Almond Dream, Coconut Dream en Nut Dream

Rice dream producten www.jumbo.com.


The Bridge Bio Organic: Biologische drank in 5 verschillende smaken verkrijgbaar bij de Jumbo. Lactose, gluten en suikervrij.

The Bridge Bio Organic amandeldrank, haverdrank, kokosdrank, hazelnootdrank en rijstdrank.T


Nilk:
Nilk is altijd veganistisch en lactosevrij. Ze zijn er in 3 heerlijke soorten: Haver Nilk, Amandel Nilk & Kokos Nilk. De Haver Nilk bestaat uit haver, water en een snuifje zeezout – verder niets. De Amandel Nilk bevat geen suiker en dankzij het aanwezige hennep-eiwit is het ook een pure plantaardige eiwitbron. En onze Kokos Nilk bevat biologische kokosmelk en water en smaakt van nature zoet en nootachtig – net als een kokosnoot.

Haver Nilk, kokos nilk en amandel nilk.

Nilk producten www.mymuesli.com.


Waar zijn deze lactosevrije melk/soja producten allemaal te koop?

MinusL: Jumbo, Plus, Deen, Coop, Hoogvliet, Dirk & Bas, Emte (bij sommige grote AH)
Campina lactosevrij: Typ de naam van je woonplaats in op hun site en je ziet waar het te koop is bij jou in de buurt. Arla: C1000, Coop, Mcd, Dirk, Poiesz, Deen, Boni, AH (ook via ah.nl), Jumbo, Hoogvliet, Deka markt, Jan Linders, Plus, Vomar.
Milsa: Aldi
Milbona: Lidl
Alpro: Elke supermarkt.
Soywell: Lidl
Soy good: Aldi
Ah merk: Albert Hein
Jumbo merk: Jumbo
Melkan: Hoogvliet
Provamel: Albert Hein
Rice Dream: Grotere supermarkten zoals AH, Deen, Jumbo, Plus, Spar, Vomar
The Bridge bio organic: Natuurwinkel Marqt
Nilk: www.mymuesli.com


Waar staan alle lactosevrije melk/soja producten in de supermarkt?:

-Houdbare halfvolle melk, houdbare volle melk, chocolademelk, sojadrinks spuitbus slagroom, slagroom en koffiecups staan in de supermarkt bij de houdbare zuivelproducten en/of het koffieschap.

-Halfvolle melk, yoghurt, toetje met room chocolade, vruchtenyoghurt en naturel kwark staan in de supermarkt in de koeling bij de melk- en yoghurtproducten. Boter bij de andere boter in de koeling.

-Roomkaas en kaas staan in de supermarkt in de koeling bij de kaasproducten.

-Zoetwaren staan in de supermarkt in het dieet/reformschap of gewoon bij de normale koeken/chocola. Ik hoop dat je het weer een leuk bericht vond. Er staan heel veel alternatieven hierboven beschreven, hopelijk zit er lekkere variant voor je tussen.Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *