Bladerdeegkoekjes (Kerst) lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 16 stuks.
Deze bladerdeeg koekjes zijn zo lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Het is natuurlijk leuk om ze met de kerst te maken net zoals ik gedaan heb. Maar je kunt ook andere uitsteek vormpjes gebruiken voor een andere gelegenheid. Zoals bloemen in de lente, eieren met Pasen en ga zo maar door. Je kunt ze als koekjes serveren, maar het is ook een aanrader om er een bolletje soja ijs of zelfgemaakt lactosevrij ijs tussen te doen. Let goed op de bladerdeeg uit de diepvries want sommige zijn met roomboter. Die van het Jumbo merk en het Ah merk zijn lactosevrij, Koopmans kan sporen van melk bevatten.
*Fructosearm:

Voorbereidingstijd13 minutenKook tijd12 minutenTotale tijd25 minuten

 4 plakjes bladerdeeg (GEEN roomboter) Jumbo/ Ah/ Lidl/ Koopmans (kan sporen van melk bevatten)
 3 eetl kaneelsuiker van Gilse
 1 theel speculaas-koekkruiden
 1 ei

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 12 minuten).

2

Haal de bladerdeeg uit de diepvries, en laat 5 minuten ontdooien.

3

Steek er ongeveer 16 figuren uit met een uit steekvorm.

4

Bedek een bakplaat met bakpapier, en leg de bladerdeeg figuren hierop. Prik er gaatjes in met een vork.

5

Meng de kaneelsuiker en de speculaas kruiden door elkaar.

6

Klop het ei los, en smeer het met een kwastje op de bladerdeeg koekjes. Strooi het suiker mengsel over de koekjes.

7

Doe de koekjes vervolgens 12 minuten in de oven. Je kunt er een bolletje soja ijs tussen doen met een beetje gesmolten chocola en wat poedersuiker.

Ingredienten

 4 plakjes bladerdeeg (GEEN roomboter) Jumbo/ Ah/ Lidl/ Koopmans (kan sporen van melk bevatten)
 3 eetl kaneelsuiker van Gilse
 1 theel speculaas-koekkruiden
 1 ei

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 12 minuten).

2

Haal de bladerdeeg uit de diepvries, en laat 5 minuten ontdooien.

3

Steek er ongeveer 16 figuren uit met een uit steekvorm.

4

Bedek een bakplaat met bakpapier, en leg de bladerdeeg figuren hierop. Prik er gaatjes in met een vork.

5

Meng de kaneelsuiker en de speculaas kruiden door elkaar.

6

Klop het ei los, en smeer het met een kwastje op de bladerdeeg koekjes. Strooi het suiker mengsel over de koekjes.

7

Doe de koekjes vervolgens 12 minuten in de oven. Je kunt er een bolletje soja ijs tussen doen met een beetje gesmolten chocola en wat poedersuiker.

Bladerdeegkoekjes (Kerst) lactosevrij