Hét BBQ-boek – Green gypsy spices

Wauw, wat werd ik een aantal weken geleden verrast met dit mooie pakketje. Met dit super mooie en unieke BBQ-boek waar vrouwen wél opgewonden van raken van Green Gypsy spices en lekkere kruiden. Wat een feestje om door dit boek heen te bladeren zeg, super mooie foto’s en leuke teksten. De voorkant is ook geweldig met al die rook! En zo op het eerste gezicht zag het er ook allemaal niet te ingewikkeld uit. En dat klopt ook, want toen ik later aan de slag ging waren het stuk voor stuk simpele maar wel hele originele recepten. En je kunt ze heel makkelijk aanpassen naar lactosevrij. Het weer liet even op zich wachten maar uiteindelijk hebben wij de bbq aangeslingerd hoor. En ik maakte 7 recepten uit het boek! En over elk recept ben ik razend enthousiast. Het was voor ons een hele andere ervaring, normaal gooien er we de standaard worstjes, hamburgers en speklappen op. Nu veel vis en groente en zelfs een ananas!

Als je me al een tijdje volgt weet je ook dat ik al een hele tijd een leuke samenwerking heb met deze dames en sinds kort ben ik ook ambassadeur. Ik heb al zoveel heerlijke kruidenmixen mogen proberen. Die ik nu niet meer weg kan denken uit mijn keukenkastjes. Ooit wil ik nog een mooi rek maken waar ik alle potjes mooi kan laten showen. Want ze zien er ook nog eens super chique uit! Ik maak er heerlijke recepten mee en die posten hun dan weer op hun website. Zo leuk om te doen, en wij genieten er volop van.

Maar even terug naar ‘Hét BBQ-boek:
Dit boek is voor iedereen die verder kijkt dan het bekende repertoire hamburgers, worstjes en spareribs. Die vindt dat groenten en vis meer zijn dan een waterdrager bij de BBQ. Die lekker wil eten zondere daar lang mee bezig te zijn.

Dit boek staat bomvol snelle recepten, zonder ingewikkelde processen of oneindig lange boodschappenlijstjes. Ga voor je favoriete verse groenten op de barbeque, de lekkerste visjes, salades in plaats van een mand vol stokbrood of voor simpel, goed vlees en BBQ als nooit tevoren. Ze leggen je ook nog uit hoe je makkelijk een bbq aan kan steken. En hoe je boel lekker op kan pimpen met een paar leuke details. Het makkelijkst is om in een thema te denken, dat kan een land zijn of gewoon in kleur.

Er staan maar liefst 41 recepten in waaronder 12 met vis/vlees en 15 recepten zijn vegetarisch. De rest zijn snelle desserts, drankjes en verrassende sausjes. En heb je nu niet alle kruiden in huis? Er staan ook vervangers bij die je dan kunt gebruiken die je in de supermarkt kunt halen. Maar waarom de kruiden van Green gypsy spices nu zo handig zijn? Alle smaken zitten in 1 mix dus ideaal als je niet van veel ingrediënten houdt. En heb je geen bbq? Je kunt ook alle recepten maken met een wegwerp exemplaar.

Waar kan je het bestellen?: Fysieke BBQ-boek / Ebook BBQ-boek.
Prijs: €9,95 / €6,95.


Recepten die ik maakte:
Als eerste maakte ik de BBQ-saus met de rode curry kruiden maar je kunt ook worchestersaus gebruiken. Een super makkelijk recept, de saus moet 25 minuten pruttelen en daarna kun je hem bewaren in een afgesloten pot.


En wat dacht je van de Matroesjka? Een avocado gevuld met grookte makreel en (lactosevrije) crème fraîche en omwikkeld met ontbijtspek. Als ik er nu weer aan denk begin ik weer te watertanden!


Tussendoor konden we lekker dippen in de warme feta met kruiden. De may we dip again is gesmolten feta (Dodoni met suikers en koolhydraten op 0 of Violife) met heerlijke kruiden. Ik had de garlic heaven kruiden niet maar ik heb de skinny dipping gebruikt. Maar wat verse knoflook en Italiaanse kruiden kan ook. Heerlijk om wat stokbrood of groente in te dippen.


En deze garnalen pil pil dan? Wauw, super simpel even laten marineren en bakken maar!


De zalm is wel 1 van mijn favorieten op de bbq hoor. Vooral een lekker vers zalmpje met de muscles 4 spicy kruidenmix. Dit recept ga ik binnenkort nog eens maken en dan gooi ik ze in de grillpan.


Als toetje maakte we de Tropical Danny, ananas met kokosyoghurt. Wat een lekker toetje, en het staat weer heel makkelijk uitgelegd hoe je deze kan maken.


Haha, deze naam is geweldig. De have you ever been melon is lekker fris en bestaat uit watermeloen en gin! Dat klinkt goed hè.


Wij gaan hier zeker nog vaker wat lekkers uit maken. Het was voor ons een hele andere beleving en de recepten zijn geniaal en super makkelijk. Waar ik ook helemaal van hou. En je kunt ze ook nog eens heel makkelijk aanpassen naar lactosevrij, alles is te vervangen met lactosevrije producten zoals crème fraîche van Arla lactofree of roomkaas van MinusL, Arla lactofree of Violife. Dus wil jij de BBQ ook eens anders beleven? Bestel dan dit BBQ-boek je kunt hem ook downloaden als ebook!