Lactase pilletjes

Via instagram kreeg ik een tijdje geleden een tip voor lactase pillen. Ik kende deze helemaal nog niet, ik gebruik zelf altijd kerutabs. En toen kreeg ik nog veel meer tips van jullie, heel erg bedankt. Ik ben me er in gaan verdiepen en zo heb ik een heel lijstje verschillende soorten lactase pilletjes voor jullie op een rij gezet. Ik gebruik ze nauwelijks, alleen in restaurants als ik zin heb in een toetje, of als we bij iemand anders eten en als ik twijfel of het wel lactosevrij is. Maar de meeste mensen weten wat ik wel en niet mag.
Zo fijn en lief dat ze dat voor je doen. Ook op vakantie gaan ze mee de koffer in. Ik neem ze niet te vaak. 

Nu is er ook Disolact Onca-a-day. Dan kun je onbezorgd lactose eten de gehele dag door!! Lees er hieronder meer over.


Wat is lactase:
Lactose moet na consumptie in de dunne darm gesplitst worden door het enzym lactase in kleinere suikers, glucose en galactose. Het lichaam kan alleen deze kleinere suikers opnemen en als energiebron gebruiken. Als er minder lactase gemaakt wordt door de darm, ongeveer vanaf het 3e levensjaar. Dan breekt het minder lactose af. En door deze onder genoemde
soorten tabletten/capsules en druppels slik je lactase in waardoor je de melk kan verdragen. De FCC waarde geeft weer hoeveel actief enzym er in een eenheid lactase zit.Bron www.dermatologie-winkel.nl

Kerutabs (tabletten):
KeruTabs tabletten bevatten het enzym lactase (geproduceerd door de gist
Aspergillus oryzae), dat de lactose uit melkproducten in de darmen kan omzetten in glucose en galactose. Je dient vlak voor of tijdens het gebruik van melk of melkproducten één of meerdere tabletten in te nemen. Het enzym (in tabletvorm) komt dan samen met de lactose in de dunne darm
terecht en zorgt voor een goede vertering van de lactose.
De mate van het tekort aan het enzym verschilt per persoon en daarom is het van belang om zelf de dosering vast te stellen. Op grond van persoonlijke ervaring kan het aantal tabletten vastgesteld
worden. Dit kan variëren van 1 tot hooguit 3 tabletten per lactosebevattende maaltijd.
Kerutabs tabletten van 2300 FCC.

– Personen met galactosemie kunnen deze beide kleinere suikers
niet verder afbreken. Zij dienen het gebruik van glucose en galactose te voorkomen. In geval van galactosemie kan dus geen gebruik worden gemaakt van KeruTabs.
– KeruTabs kan ook niet worden gebruikt om een overgevoeligheid voor koemelkeiwit mee te behandelen. Raadpleeg uw arts wanneer u vragen heeft over de behandeling van overgevoeligheidsreacties.
– Tot op heden zijn nog nooit bijwerkingen ten gevolge van het gebruik van KeruTabs gemeld tijdens zwangerschap. Gezien de samenstelling van de
producten zijn bijwerkingen ook niet te verwachten.
Verkrijgbaar bij de apotheek en online.Lactastic Lactase Tabletten 12,000 FCC:
Deze lactase tabletten met hersluitbare verpakking bevatten 60 lactase tabletten of 120 tabletten met een hoge dosering van 12,000 FCC. Samen met het Lactastic reisdoosje kun je altijd het gewenste hoeveelheid aan tabletten met je meenemen en tegelijkertijd heb je nog genoeg thuis liggen.

Het kleine formaat van de tabletten maakt ze makkelijk om te slikken. Door de samenstelling is het product niet alleen geschikt voor vegetariërs, maar ook veganistische en glutenvrije diëten.

Wil je nooit meer hoeven nadenken hoeveel lactose jouw volgende maaltijd bevat? Deze lactase tabletten maken dit mogelijk door middel van een hoge dosering, hierdoor heb je minder tabletten nodig per maaltijd. Met 12,000 FCC is Lactasic één van de sterkste lactase tabletten in de Nederlandse markt.

Gebruik: Neem vlak voor de maaltijd een tablet in, dit helpt het lichaam meteen met de vertering van lactose. De hoeveelheid lactase die nodig is, kan verschillen per persoon en is afhankelijk van de hoeveelheid lactose in de maaltijd. 

1 – 2 tabletten per maaltijd is meestal voldoende
Verkrijgbaar op Lactastic.nl.


Bron www.disolut.com

Disolact 3000FCC (capsules):
Gebruik afhankelijk van de mate van intolerantie en de
hoeveelheid te gebruiken melkproduct neemt u circa 1-3 Disolact capsules in, gelijktijdig met het melkproduct. Disolact capsules kunnen geopend worden, zijn smakeloos en kunnen doorgeslikt of
opgekauwd worden. Kun je ze moeilijk door slikken? Je kunt de capsules openmaken door aan de uiteinden te draaien. De inhoud van de Disolact capsules kan dan over de voeding uitgestrooid worden.
Disolact capsules van 3000 FCC.

– Waarschuwingen-Disolact en zwangerschap. Er zijn geen
gegevens bekend over het gebruik van Disolact of andere lactase-preparaten tijdens zwangerschap. Raadpleeg uw arts indien u tijdens uw zwangerschap Disolact wilt gebruiken, deze heeft de medische
kennis om u een gepast advies te geven.
-Galactosemie. Indien u lijdt aan galactosemie (een zeldzame
aandoening) gebruikt u dan in geen geval Disolact. Door het omzetten van lactose in glucose en galactose zullen uw klachten toenemen. Raadpleeg uw arts of diëtist voor een passend advies.
– Diabeet? Let op! Door het gebruik van Disolact zal de lactose zich nu (normaal) omzetten in onder andere glucose. Zoals u weet heeft dit laatste direct invloed op uw bloedsuiker-spiegel. Overleg daarom voordat u Disolact gaat gebruiken met uw diabetes verpleegkundige of behandelend
arts.
Verkrijgbaar op disolut.com (ook in proefverpakking bestelbaar).


Bron www.disolut.com

Disolact extra forte 10.000 FCC (capsules):
Disolact extra forte capsules van 10.000 FCC/capsule. Per capsule 3x
sterker dan de reguliere Disolact lactase capsules en zelfs bijna 6x sterker dan kerutabs!
– Verkrijgbaar op disolut.com (ook in proefverpakking bestelbaar).


Bron www.disolut.com

Disolact 2500 FCC tabs:
Disolact tabs 100 kleine tabletjes van 2500 FCC. Makkelijk in te
nemen, misshien een tip voor kinderen.
Verkrijgbaar op disolut.com.


Bron www.disolut.com

Disolact drops:
14 ml. DISOLACT lactase drops om 56 liter melk lactose vrij
te maken. 5/6 drupjes per liter reduceren het lactose gehalte met 92%!
– Ook te gebruiken in combinatie met borstvoeding en/of flesvoeding bij kinderen met darmkrampjes.
– Extra tip via facebook ontvangen. Je moet de melk dan 24 uur laten
staan. Laat je het langer staan wordt er nog meer lactase afgebroken. Dus die 92% is een minimum na 24 uur, 36 uur laten staan is beter.
Verkrijgbaar op disolut.com.


Bron www.disolut.com

DISOLACT Once-A-Day:
DISOLACT Once-A-Day is een probiotisch voedingssupplement op basis van 6 speciaal geselecteerde probiotische lactaseprecursoren.

– Bevat 30 capsules.
– Aanwijzingen voor gebruik: DISOLACT Once-A-Day moet dagelijks, één capsule per dag, ingenomen worden met wat water. Minimaal vijf dagen gebruiken alvorens effect te verwachten.
– Geschikt voor vegetariërs wanneer u de capsule openmaakt en alleen het poeder inneemt met wat water. De capsule is gemaakt van gelatine van biologische vis.
Lees hier mijn ervaring. 
Verkrijgbaar bij disolut.com.


Bron www.kruidvat.nl

Lactolerantie 4500 FCC (capsules):
Voor het innemen van een melk- of lactose bevattend product een capsule met water innemen (1 capsule is voldoende om de lactose in 1 glas melk af te breken).

– Per dosering bevatten Kruidvat Lactolerantie Capsules 4500 FCC eenheden.
– Niet gebruiken gedurende zwangerschap of lactatie zonder
medisch advies.
– Niet geschikt voor kinderen jonger dan 4 jaar en mensen met galactosemie (het niet kunnen afbreken van galactose in het lichaam).
– Niet geschikt voor mensen met een koemelkallergie.
Verkrijgbaar bij het Kruidvat in de winkel en online.


Bron www.farmaline.nl

Lactose- ok 3.300 FCC (voedingssupplement):
Lactose-OK is een voedingssupplement dat exogene lactase, gewonnen uit gist, aanbrengt. Deze lactase hydrolyseert lactose tot glucose en galactose. Lactose-OK bevordert de vertering van zuivelproducten en vermijdt ongemakken, te wijten aan het niet verteren van lactose. Gemiddelde dosis: Om een hoeveelheid van 12g lactose te verteren (equivalent aan 1 glas
melk), 1 stuks voedingssupplement inslikken, een half uur voor de maaltijd.
Deze gemiddelde dosis dient aangepast te worden aan het individu en in functie van het gehalte aan lactose in het voedingsmiddel. Het kan ook gebruikt worden bij zuigelingen, baby’s en kinderen.
Lactose-ok voedinssupplement van 3.300 FCC.

– Het wordt aangeraden de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
niet te overschrijden. 
– Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een
gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt.
– Buiten het bereik van jonge kinderen houden.
– Medisch advies is gewenst tijdens zwangerschap, lactatie en
het gebruik bij kinderen onder de 12 jaar
Verkrijgbaar bij de apotheek en op farmaline.nl.
Bron farmaline.nl

Deba lactase 3500 FCC (voedingssupplement):
Lactase is een spijsverteringsenzym dat door de mens zelf wordt gevormd. Het is nodig voor de afbraak van het melksuiker lactose in de darmen. Het melksuiker lactose is een zogenaamd disacharide (bestaat uit twee eenheden). Lactose bestaat uit een eenheid glucose en galactose. Het
enzym lactase splitst het lactose in zijn eenheden (glucose en galactose), die vervolgens uit de darm kunnen worden opgenomen. Lactose wordt – zoals de naam melksuiker al suggereert – gevonden in melk, melkproducten en in producten waarin melkbestanddelen (lactose) verwerkt zijn.
(Moeder) melk is de belangrijkste bron van lactose.

Pasgeborenen die afhankelijk zijn van (moeder)melk kunnen lactose in de regel goed afbreken. Bij het vorderen van de leeftijd neemt het vermogen om lactose af te breken bij een behoorlijk deel van de personen sterk af. Geschat wordt dat het vermogen om lactose af te breken bij zeker zo’n 50 tot 60% van de volwassen bevolking sterk is verlaagd. Dit is op zich niet vreemd of onnatuurlijk, aangezien volwassenen – anders dan pasgeborenen – niet afhankelijk zijn van (moeder) melk en zij geen of veel minder lactose hoeven af te breken. In principe is (moeder) melk zelfs uitsluitend
bedoeld voor jonge dieren / baby’s en is de (hoge) consumptie van melk en melkproducten door volwassenen een cultuurverschijnsel. Melk is in de moderne maatschappij voor zowel kinderen als volwassenen een belangrijke voedingsmiddel en bron van calcium geworden. Als gevolg van de beschreven ‘discrepantie’ ondervindt een deel van de (volwassen) bevolking problemen bij de vertering van melkproducten (lactose). Hun vermogen om lactase te produceren is zodanig verminderd dat zij met name bij een relatief hoge inname van melk, melkproducten en andere
producten waarin lactose verwerkt zit, het lactose onvoldoende (snel) kunnen afbreken. Hierdoor zal zich lactose in de darmen gaan ophopen, wat (darm)klachten kan geven, zoals gasvorming en diarree.

Het vermogen van personen om lactase aan te maken, en daarmee hun gevoeligheid voor melkproducten (lactose), verschilt van persoon tot persoon. Erfelijke aanleg speelt hierbij een rol.
Met name bij personen van Aziatische afkomst en bij personen met een donkere huidskleur, wordt relatief vaak een sterk verminderd vermogen gezien om lactose af te breken, waardoor zij melkproducten relatief slecht verdragen. Ook bij een deel van de volwassen Westerse bevolking is
het vermogen om lactose te verteren sterk verminderd. Ook kan zowel bij volwassenen als kinderen het vermogen om lactose af te breken tijdelijk verminderd zijn als gevolg van beschadigingen van de
darmmucosa. Personen die lactase (tijdelijk) minder goed aanmaken, zullen de consumptie van melk, melkproducten en andere producten waar lactose in zit (tijdelijk) in de gaten moeten houden en zonodig (sterk) moeten verminderen.

Het product Lactase is ontwikkeld ter ondersteuning bij de vertering van lactose. Inname van 1 tot 3 capsules voor de consumptie van melk of melkproducten helpt de afbraak van lactose. Het product wordt met name aangeraden voor personen met een gevoelige lactose-afbraak. Daarnaast kan het ook goed gebruikt worden door personen bij wie de lactose-afbraak tijdelijk minder efficiënt verloopt, bijvoorbeeld als gevolg van (doorgemaakte) darmziekten waarbij de integriteit van de darmmucosa is aangetast. Deba lactase voedingssupplement van 3500 FCC. Verkrijgbaar op farmaline.nl.


Bron www.gezondheidswinkel.nl

Solgar lactase 7000 FCC (tabletten):
Solgar Lactase 3500 bevordert de vertering van lactose (melksuiker) bij mensen die lactose moeilijk verteren.
– Met natuurlijke vanille smaak
– Twee tabletten is voldoende voor de vertering van één glas melk
– Bevat 7000 FCC lactase eenheden per doseereenheid
– Bedoeld voor mensen met een lactose intolerantie
– Ondersteunt het splitsen van melksuiker
– De donkere glazen verpakking biedt de meest optimale bescherming tegen invloed van zuurstof, vocht en licht
– Als voedingssupplement voor volwassenen twee kauwtabletten innemen bij een lactose bevattende maaltijd, tenzij anders geadviseerd. Aanbevolen dosering niet overschrijden.
Verkrijgbaar op gezondheidswinkel.nl.


Bron www.bodyenfitshop.nl

Lactase enzym 4500 FCC body & fit:
Lactase Enzym helpt bij het verteren van lactose en is nodig voor het verteren van lactose bij personen die lactose moeilijk verteren. Lactose is een ander woord voor melksuiker. Melksuiker vind je terug in zuivelproducten als melk, kaas, brood, yoghurt en bijvoorbeeld eiwitshakes.

– Voor het nuttigen van een melk- of lactose bevattende maaltijd of product 1 tablet met water innemen.
– 4500 FCC eenheden per tabletje
– Helpt bij het verteren van lactose (melksuiker)
– Uitstekende prijs – kwaliteit!
– Kan langdurig worden gebruikt
Verkrijgbaar op bodyenfitshop.nl.


Ik heb een paar tips van bezoekers via social media gekregen en die wil ik graag met jullie delen:

Marlies Vink-Bos: De Kruidvat variant werkt hier niet. De kerutabs wel maar die zijn wel weer best prijzig.

Sonja van Doorn: Bij lactase is “hooguit 3 tabletten per maaltijd” onzin, zeker omdat er veel verschillende sterktes zijn maar ook omdat lactase een
lichaamseigen stof is en zelfs de kinderarts en diëtiste geven aan dat het geen kwaad kan om meer in te nemen. Enkele mensen krijgen dan last van obstipatie maar dat is meestal niet het geval.

De verschillende sterktes en de hoeveelheid per persoon is verschillend en niet alleen per product. Sommige merken werken ook niet bij iedereen en dan kan een ander merk weer wel heel goed aanslaan.

En dagelijks gebruik kan als nog voor problemen zorgen met opstapeling van restjes lactose in je darmen dus wij gebruiken ze voornamelijk om af en toe lekker te kunnen zondigen in een restaurant of op een feestje. En tevens op vakantie als je niet precies weet wat je binnenkrijgt.

Jessica van T Hof: Bij mij werken kerutabs eigenlijk helemaal niet. Ik gebruik nu sterkere tabletten van Sanotact die te koop zijn bij de DM drogist Duitsland zie deze link voor meer informatie.
Deze zijn zeer goedkoop en makkelijk mee te nemen door de dispenser. Daarnaast zijn ze in verschillende sterktes te krijgen.


En neem eens een kijkje bij Veertigplusmus, als je op het kopje lactose-intolerantie klikt vind je een fijne webshop met ook heel veel verschillende soorten lactase pilletjes. Ik hoop dat je het weer een leuk bericht vond! Wist jij al dat er zoveel verschillende soorten lactase pilletjes waren?