Meatless farm plantbased burgers en gehakt

Goed nieuws! Er is een new kid on the block in het vega-versvak! Voor de vegaburgers, meatballs, schnitzels en gehakt van Meatless Farm gaat zelfs de grootste carnivoor overstag. Voor het eerst verkrijgbaar in Nederland bij Crisp. Ik mocht de plantbased burgers en het gehakt proberen. Ik kan makkelijk een paar daagjes in de week zonder vlees, maar helemaal zonder niet. Daar vind ik het toch te lekker voor. Maar ik moet wel bekennen dat dit zeer lekkere vleesvervangers zijn. Vooral het gehakt heeft ons verbaasd.

Deze review is in samenwerking met Meatless farm. 

Het verhaal:
Oprichter Morten Toft Bech en z’n vrouw hadden een missie: koken met minder vlees en meer smaak. Dat bleek niet eenvoudig. “We merkten dat onze kinderen steeds een deel van hun eten lieten staan. Echt lekkere gerechten op tafel zetten, vol smaak en zonder vlees bleek een flinke uitdaging.” Dus gingen ze zelf aan de slag en legden de lat meteen torenhoog: “Vegaproducten moeten zo lekker zijn, dat je er echt geen vegetariër voor hoeft te zijn.”

Dat is gelukt! Vele honderden recepten komen er nu uit de keuken van Meatless Farm burgers, meatballs, gehakt, Mediterraanse worstjes, schnitzels en nuggets waarvan je blind proevend zou zeggen dat het vlees is. Met de onovertroffen smaak, bite en juicyness van vlees, maar dan 100% plantaardig en daarmee rijk aan proteïnes en vezels en laag in verzadigde vetten.

De Engelsen noemen Meatless Farm ook wel de Tesla van de vega. Hier in Nederland staan de vegafavorieten nu al op de kaart van The Roast Room in Amsterdam – dé heilige graal van de vleesrestaurants.

Met Meatless Farm eet je waanzinnig lekker maar ook gezond én vezelrijk. Alle producten worden bereid met ingrediënten van een collectief van boeren en worden gemaakt van peulvruchten zoals erwten. Zoals de burger op basis van erwteneiwit en vrij van soja en glutenvrij. Dat is niet alleen voedzaam maar ook goed voor milieu én dier – bij de productie ontstaat gemiddeld 95% minder CO2-uitstoot dan bij de productie van vlees.



Meatless farm gehakt/haché:
Dit heerlijke plantaardige gehakt maakt het gemakkelijk om je vlees eten te verminderen. Dit vleesvrije gehakt ziet er niet alleen hetzelfde uit, het smaakt ook naar rundergehakt. Waardoor het eenvoudiger is om over te schakelen naar uw favoriete familierecepten. Nu met een nieuw en verbeterd recept met de kenmerkende mix van erwten-, rijst- en soja-eiwit. Dit plantbased gehakt zit boordevol smaak en textuur.
Ingrediënten: Water, soja-eiwitconcentraat (19%), koolzaadolie, soja-eiwitisolaat (5%), erwteneiwit (4,5%), plantaardige vezels (cichoreiwortel, wortel), E326, verdikkingsmiddel: E461, natuurlijke smaakstoffen, groente- en fruitextracten (Rode biet, radijs, tomaat), gekarameliseerde wortelconcentraat, rijstproteïne, gistextracten, wortelconcentraat, emulgator: soja lecithine, zuurteregelaar: E300, zout, vitaminen en mineralen (niacine, zinkijzer, vitamine B6, vitamine B2, vitamine B1 , Vitamine b12).
Waar te koop?: Crisp.
Het recept van de strikjespasta met dit vegan gehakt vind je hier



Meatless farm burgers:
Er gaat niets boven een sappige burger vol smaak en textuur. Bij de makers van deze vleesvervangers is dat niet anders, het is gewoon gemaakt van heerlijke plantaardige ingrediënten. Deze burgers zijn perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd, of om op de barbecue te bakken als de zon schijnt. Deze nieuwe en verbeterde burgerrecept is gemaakt met de kenmerkende mix van erwtenproteïne en de beste plantaardige ingrediënten, zonder soja!
Ingrediënten:
Water, Erwtenproteïne (19%), Plantaardige Oliën (Koolzaad, Shea), Verdikkingsmiddel: E461, Gistextract, E326, Plantaardige Vezels (Erwt, Aardappel), Kokosolie, Rijstproteïne, Natuurlijke Smaakstoffen, Gekarameliseerde Wortelconcentraat, Aardappelzetmeel, Groente- en fruitextracten (rode biet, radijs, tomaat), zout, melasse, gedroogde groente (aardappel, ui), zonnebloemolie, wortelconcentraat, tomatenpuree, zuurteregelaar: E300, geconcentreerd citroensap, zwarte peper.
Waar te koop?: Crisp.
Het recept van dit vegan broodje hamburger vind je hier



Uit de Keuken van Maass Pasta met Balletjes in Tomatensaus Vegan:
Nu zag ik ook dat ze vegan pasta met balletjes in tomatensaus van ‘Uit de Keuken van Maass’ verkopen bij de Jumbo. Als jij ook nooit bij Crisp besteld is dit misschien een leuke manier om kennis te maken deze vleesvervangers van de Meatless farm. Deze pasta met de balletjes van de Meatless farm in tomatensaus is een heerlijke complete vegan maaltijd. Deze maaltijd bevat 175 gram groente. Bij Uit de Keuken van Maass draait alles om lekker eten, altijd vegetarisch en/of vegan. Dit betekent genieten van de beste ingrediënten, liefst uit de buurt. Zonder conserveringsmiddelen of andere rare toevoegingen. 100% zelf bereid, altijd vers en puur. De perfecte keuze voor wie geen zin of tijd heeft om te koken maar wél van lekker en gezond eten houdt.
Ingrediënten: Water, tomaat (20%), vegan gehakt (11%) (emulgator: sojalecithine, water, soja eiwit concentraat, raapzaadolie, soja eiwit isolaat, erwteneiwit, cichorei wortel vezels, verdikkingsmiddel: methyl cellulose, groente en fruit extracten (rode biet, radijs, tomaat), gekarameliseerd wortel concentraat, wortelvezel, rijst eiwit, gist extract, wortelconcentraat, antioxidant: ascorbinezuur, zout, vitamine en mineralen: (niacine, vitamine B6, vitamine B2, vitamine B1, vitamine B12)), riso (11%) (gluten) (tarwegriesmeel), pompoen, ui, cherrytomaat, courgette, winterpeen, bleekselderij, prei, bulghur (tarwe), rode biet, winterpeen, olijfolie, knoflook (knoflook, water, zout, citrusvezel, citroensap), chilipeper, zout, basterdsuiker (suiker, invertsuikerstroop, karamel), peterselie, peper.
Waar te koop?: Jumbo.
Prijs: €4,99.


Conslusie:
Als jij echt van vlees houdt en goede vervangers zoekt, dan zijn dit de vleesvervangers die jij zoekt. Ze zien er hetzelfde uit, en ze smaken echt lekker. Ik had de hamburger zo los geproefd dat vond ik iets minder, maar in combinatie met het broodje, de saus en de rest van de ingrediënten vond ik het echt een heerlijk broodje en miste ik de echte hamburger helemaal niet.

Het gehakt bakte ik op in een beetje olie en man deze was niet van echt te onderscheiden. Hij werd lekker knapperig van buiten en zacht van binnen. We hebben er met heel gezin van gesmuld, als we niet wisten dat dit een vleesvervanger was dan hadden we dat niet geproefd. Echt een heerlijke pasta met het plantbased gehakt en de bologneseschotel van Hak. Deze vegan producten zijn nu alleen bij Crisp verkrijgbaar, maar als ze ooit in de supermarkt te koop zijn zal ik ze zeker een keer kopen.


Hopelijk vond je het weer een leuke blog, en heb je hem met veel plezier gelezen.  Volg je me ook al op facebook en instagram daar vind je nog veel meer lactosevrije tips. En heb je zelf een lactosevrij product of recept ontdekt? Laat het me dan weten, zodat ik het met de rest kan delen.