Lactosevrij eetdagboek week 34

Maandag 19-08-19:
Maandag betekend weer dat we aan de gezonde kost gaan. Ik maakte de heerlijke rauw gebakken aardappeltjes weer. Ik heb wat spinazie gekookt en ik bakte er een heerlijke koolvis bij. Mmm, lekker simpel kan ook o zo lekker zijn.

Dinsdag 20-08-19:
Vanavond maakte ik deze verrukkelijke aardappelschotel weer van Rebecca. Ik maakte er nu eens de kipgehaktballetjes bij.

Woensdag 21-08-19:
Lactosevrije taco’s vanavond!! Ik had alleen de groente iets aangepast. Ik had courgette en champignons gebruikt. De rest had ik niet in huis. En het was ook erg lekker. En ik had nog lactosearme creme fracihe uit Duitsland, deze heb ik er ook aan toegevoegd, mmm dat was zo lekker! En natuurlijk hoort er een beetje rucola bij.

Donderdag 22-08-19:
Kippensoep, deze had ik iets aangepast. Ik had kipfilet gekookt, en daarna uit elkaar getrokken met een vork. En ik maakte bladerdeeghapjes met kip en courgette. Ze lijken op deze bladerdeeghapjes, alleen heb ik de brocolli vervangen door courgette. En ik gebruikte de vegan roomkaas van Violife. Super simpel maar o zo lekker. Ik had nog een paar taco’s over, die heeft mijn man lekker opgesmuld.

Vrijdag 23-08-19:
Vanavond ben ik weze uiteten met vriendinnen bij Tr3s in Meteren. Heerlijk tapas weer. Dit is al de 3e keer in korte tijd, dus dat betekend dat het goed bevalt haha. Ze hebben een speciale allergenenkaart. Ideaal, en zo kan je ook met een lactose-intolerantie onbezorgd genieten. Ik heb zelfs een toetje op, sorbetijs met vruchtjes. Gelukkig ben ik niet zo’n zoetekauw want er kwamen heel veel toetjes langs een aantal rondes lang haha.

Zaterdag 24-08-19:
Pizza-tijd!! Ik had ’s middags voor mijn ouders tomatensoep en een pizza met kebab gemaakt. En ik bedacht me dat ik zelf ook nog een rol vers speltpizzadeeg van Tante Fanny in de koelkast had liggen (0,01/100g). En ik had nog gekookte kipfilet over van de kippensoep. Dus ben ik nog even met mijn achternichtje naar de Jumbo gereden op de scooter en hebben we nog ananas gehaald en een blok belegen kaas die ik later heb geraspt met de raspmolen van tupperware. En ik maakte de ene helft voor mijn man de hawai pizza. En voor mezelf smeerde ik hem in met lactosearme creme fraiche en daar overheen strooide ik de zelf geraspte kaas en verdeelde ik de spekjes en de fijngesneden lente ui er overheen. Jammie, mijn schoonzusje had dit laatst besteld en ik bedacht me dat dit ook heel erg lekker is. Binnenkort werk ik het recept uit.

Zondag 25-08-19:
Wauw, wat een heerlijk weer is het toch. Echt genieten zeg. Mijn vriendin was jarig vandaag, en dat vierde ze met een bbq. Heerlijk en gezellig, en zij bofte ook met zulk lekker weer zeg.