Sinterklaas monchoutaart lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Benieuwd hoe ik op dit recept voor de Sinterklaas monchoutaart kwam? Ik werk thuis, en stond met een regenachtige dag buiten tussen de wilgenkatjes. Dikke overal en laarzen aan en knippen maar. En ik bedacht een leuk zoet recept voor een Sinterklaas taart. En ineens zat heel het recept in mijn hoofd. 's Avonds heb ik het gelijk uitgewerkt. Daarna het recept nog een keer gemaakt en wat dingen aangepast. Ik ben heel erg trots op het eindresultaat. Hij wordt hier regelmatig gemaakt in deze tijd van het jaar en ook door familie en vrienden, hoe leuk is dat!
*Fructosearm: Helaas is hij niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd20 minutenKook tijd2 urenTotale tijd2 uren 20 minuten

 250 g speculoos (of andere speculaasjes of kruidnoten)
 100 g wajang/plantenmargarine AH
 200 ml lactosevrije slagroom MinusL/Alpro
 1 zakje klop-fix
 200 g lactosevrije roomkaas MinusL/Arla lactofree/Violife plantaardig
 100 g kaneelsuiker
 1 zakje kruidnoten AH/ Bolletje/ Jumbomerk (kan sporen van melk bevatten) Biologische kruidnoten AH

1

Doe de speculaasjes (speculoos, bastogne, kruidnoten) in de keukenmachine en maak er kruimels van. Of doe de koekjes in een stevig zakje en maak ze fijn door er met een deegroller overheen te rollen.

2

Smelt de boter in een pannetje.

3

En voeg hier de koekkruimels aan toe.

4

Roer goed door. Bekleed een springvorm (23 cm doorsnede) met bakpapier en vet de randen in met olijfolie of bakspray. Druk de kruimels in springvorm met een lepel. En zet de bodem in de koelkast om af te laten koelen. Maak nu de vulling voor de taart.

5

Zorg dat de slagroom koud is, anders wordt deze niet stijf. Klop de slagroom stijf (eventueel met een zakje klop-fix, want de lactosevrije slagroom krijg je soms moeilijk stijf).

6

Meng in een andere schaal de kaneelsuiker en de roomkaas goed door elkaar met een spatel.

7

En spatel nu het romige mengsel door de slagroom.

8

Schep de romige vulling op de taartbodem.

9

Druk er nu de kruidnoten op. Je kan de taart ook versieren met puur chocolade pepernoten (Jumbomerk, geheel lactosevrij). 

10

Zet de Sinterklaas monchoutaart 2 uur in de koelkast. Leuk om voor 5 december op het avondje van Sinterklaas te maken.

Ingredienten

 250 g speculoos (of andere speculaasjes of kruidnoten)
 100 g wajang/plantenmargarine AH
 200 ml lactosevrije slagroom MinusL/Alpro
 1 zakje klop-fix
 200 g lactosevrije roomkaas MinusL/Arla lactofree/Violife plantaardig
 100 g kaneelsuiker
 1 zakje kruidnoten AH/ Bolletje/ Jumbomerk (kan sporen van melk bevatten) Biologische kruidnoten AH

Stappen

1

Doe de speculaasjes (speculoos, bastogne, kruidnoten) in de keukenmachine en maak er kruimels van. Of doe de koekjes in een stevig zakje en maak ze fijn door er met een deegroller overheen te rollen.

2

Smelt de boter in een pannetje.

3

En voeg hier de koekkruimels aan toe.

4

Roer goed door. Bekleed een springvorm (23 cm doorsnede) met bakpapier en vet de randen in met olijfolie of bakspray. Druk de kruimels in springvorm met een lepel. En zet de bodem in de koelkast om af te laten koelen. Maak nu de vulling voor de taart.

5

Zorg dat de slagroom koud is, anders wordt deze niet stijf. Klop de slagroom stijf (eventueel met een zakje klop-fix, want de lactosevrije slagroom krijg je soms moeilijk stijf).

6

Meng in een andere schaal de kaneelsuiker en de roomkaas goed door elkaar met een spatel.

7

En spatel nu het romige mengsel door de slagroom.

8

Schep de romige vulling op de taartbodem.

9

Druk er nu de kruidnoten op. Je kan de taart ook versieren met puur chocolade pepernoten (Jumbomerk, geheel lactosevrij). 

10

Zet de Sinterklaas monchoutaart 2 uur in de koelkast. Leuk om voor 5 december op het avondje van Sinterklaas te maken.

Sinterklaas monchoutaart lactosevrij