Lactosevrije eetdagboek week 35

Maandag 26-08-19:
Het was weer lekker warm vandaag, we konden ’s avonds lekker buiten eten. Ik maakte gepofte aardappel uit de magnetron. Hoe je dat doet? Dat staat onderaan in bovenstaande link. Maar via de oven kan het ook. En ik heb ijsbergsla fijn gesneden en zelf honing, mosterd, olijfolie en een scheutje citroensap aan toegevoegd. En ik at de vegan sateschnitzel weer van Vivera. Mmm, echt een goede vleesvervanger. Ik zag nu ook dat de sateschnitzels van de Appie ook lactosevrij zijn dat wist ik niet. Nu had mijn man geluk, had hij er 2 voor zichzelf.

Dinsdag 27-08-19 en Woensdag 28-08-19:
Gourmetten! Heerlijk vinden wij dat. Helaas kwam hier wel net een bui overheen dus schoven we pas om kwart voor 7 aan tafel maar nu konden we wel lekker rustig eten want onze zoon lag ondertussen al in bed. Ik had vlees van de Meatlovers (Jumbo diepvries), spekjes, hamburgers, kippendijfilet gemarineerd in de Italiaanse gehaktkruiden samen met sojasaus, citroensap en een scheutje honing en de andere helft gemarineerd in Indiase bonenmix. Remia satésaus en hela kruidenketchup. Italiaanse afbak broodjes. Ik maakte ook de heerlijke dipsaus met sambal met de crème fraiche van Arla lactofree.

Donderdag 29-08-19:
Vanavond kwamen vrienden eten. Ik had verse frietjes besteld, en een heleboel snacks. Ik heb heerlijk gesmikkeld van een frikandelletje, kroket en kipnuggets (allemaal van het Jumbomerk). Lekker met wat sla, mayonaise en Remia satésaus. Daarna zijn de mannen voetbal gaan kijken. Ik en mijn vriendin zijn lekker een eindje wezen wandelen met onze zoon. En daarna lekker het verwarmde bubbelbad in gegaan. Heerlijke avond!

Vrijdag 30-08-19 en Zaterdag 31-08-19:
Ik kreeg vorige week een verrukkelijk recept toegestuurd van mijn tante. En deze moesten we natuurlijk ook even proberen. Noodles met garnalen en ketjapsaus. Aanradertje hoor, ik heb er natuurlijk mijn eigen draai aan gegeven. Wij eten nooit garnalen maar het was echt heerlijk. En ook nog eens zonder pakjes en zakjes. En wat ook wel handig is om te weten, het staat heeeeeul snel op tafel.

Zondag 01-09-19:
We hadden verjaardag gehad, dus we hadden lekker veel gesmikkeld. Ik heb om half 8 nog even een eitje gebakken met spek en ik maakte voor mezelf nog een beetje popcorn met de kruiden van Greengypsy. Ik wordt gastblogger bij ze, zo leuk. Zo krijg ik weer een beetje nieuwe inspiratie.