Bezoekje aan de Kaufland supermarkt

Een dagje naar Xanten wat cultuur snuiven:
2 weken geleden zijn wij een dagje naar Xanten in Duitsland geweest. Een oud Romeins dorp. Erg leuk, maar ik had het wel na een paar uurtjes gezien. We hebben er ’s middags frietjes en een schnitzel gegeten, want een echt lekker broodje hadden ze niet. Wel een voordeel want we zaten heel de middag vol. Ik had niet aangegeven dat ik een lactose-intolerantie had. Want ik ging er vanuit dat de schnitzel in olie gebakken was omdat ik dat zelf ook altijd doe. En gelukkig heb ik nergens last van gehad, wel een domme actie want stel dat ik er wel last van had gekregen? Ik vergeet dat echt bijna nooit, maar sinds mijn zwangerschap kon ik iets meer lactose verdragen maar langzaam aan wordt het weer steeds minder dus moet ik er echt weer erg in hebben dat ik het aangeef.

Lactosevrije sorbetijs:
Daarna zijn we nog even het stadje zelf in gelopen. Erg leuk, je komt zelfs een molen tegen. En een hele mooie grote kerk. We kwamen ook langs een ijssalon, en ik hoopte maar dat ze lactosevrij ijs hadden. Maar eerst moest onze zoon even een slaapje doen in de wandelwagen hihi, dus hebben we lekker even door de winkelstraatjes gelopen. En gelukkig viel hij in slaap. Vervolgens zijn we op het terras beland en bestelden we een lekkere borrel. En daarna zijn we even de ijssalon binnen gewandeld, en heb ik in het half Nederlands half Duits gevraagd of ze lactosevrij ijs hadden. We begrepen elkaar, hij pakte gelijk een bakje en ik genoot van een heerlijk bolletje citroen en meloen sorbetijs. Jummie!

Kaufland supermarkt:
En mijn man had beloofd dat we even langs de Kaufland zouden rijden. Wij zijn in Goch bij de Kaufland supermarkt geweest dat is op de grens. We hadden geparkeerd in een parkeergarage, en daar was een ingang. We liepen naar binnen en wat bleek er was alleen maar drinken te koop. We snapten er niks van, maar beneden was de rest van de supermarkt, de vorige keer waren we naar een andere Kaufland geweest en daar was het niet apart van elkaar. Ik liep net weer als de vorige keer als een blij klein kind door de supermarkt. Oh kijk hier en kijk daar eens! Zie je dat lief? Hihi, nu kan ik er nog weken van genieten want het meeste heeft een lange houdbaarheidsdatum.

Producten die ik gekocht heb:
Ik had op instagram in mijn verhaal gevraagd of mensen nog tips voor me hadden wat ik echt moest kopen. Er kwamen verrukkelijke dingen voorbij maar helaas heb ik niet alles kunnen vinden. Onze zoon was aan het jengelen hij was het zat, en het is zo’n grote supermarkt. Bijvoorbeeld zoete aardappelspread en een toetje van Alpro. Wel vond ik er heel veel andere lekkere dingen. Zoals je hieronder op de foto kan zien.

 • Lactosearme yoghurt Free (0,1/100g)
 • Lactosearme creme fraiche Free (0,1/100g)
 • Lactosearme kwark Free (0,1/100g)
 • Lactosearme Roomkaas Free (0,1/100g)
 • Lactosearme aardbeien yoghurt Free (0,1/100g)
 • Lactosearme, fructosearme en glutenvrije toetjes (0,1/100g)
 • Lactosearme melk snack MinusL (0,1/100g)
 • Lactosearme mascarpone Minusl (0,1/100g)
 • Lactosearme Protein aardbei Arla ( (0,1/100g)
 • Lactosearme Paula Dr Oetker (0,1/100g)
 • Lactosearme choco met hazelnoot Ritter Sport (0,1/100g)
 • Lactosearme smeerkaas Milkana
 • Lactosearme Mozzarella Goldsteig (1,5g/100g)
 • Lactosearme Roomkaas Philadelphia (0,01/100g)
 • Slagroom Schlagfix Vegan

Lactosearme producten:
Je ziet het ik heel veel lactosearme producten gevonden. Ik kan deze gelukkig verdragen. Er staat overal op de verpakking dat ze lactosevrij zijn dat mag volgens EU Norm. Wat het vaak heel verwarrend maakt. Heel veel mensen met een lactose-intolerantie kunnen dit verdragen maar ook heel veel niet. Ik moet zelf ook wel opletten met opstapeling van de restjes lactose die nog in de producten zit, dus eet ik niet zoveel achter elkaar en niet teveel op 1 dag. En de mozzarella heb ik nog niet uitgeprobeerd, daar ben ik wel heel benieuwd naar of ik dit verdragen kan. We zullen het gaan zien.

Wat ik echt erg lekker vond?:
De Paula toetjes!! Oh my, ik kocht vroeger altijd van deze soort gelijke toetjes. Maar ook de hazelnoten chocoladereep heeft het niet tot thuis gehaald, daar hebben we onderweg heerlijk van gesnoept. Oh die smaak van melkchocolade met hazelnoten, mmmm! En wat dacht jij van de goedkope lactosearme creme fraiche? Ik heb deze al bij nacho’s en op de pizza gegeten met spekjes en lente-ui. Je kunt ook veel van boven genoemde producten bij lactosevrijwinkelen.nl online bestellen. Maar als je toch in Duitsland bent zou ik toch even langs de Kaufland rijden, dat is voordeliger.