Oude kaas salade Johma review wel of niet lactosevrij

Hier ben ik weer met een leuke review. Waar ik vorig jaar weinig reviews heb geschreven, is dit nu al mijn 6e review dit jaar en we zitten nog maar in Februari. Ik merk dat ik het heel leuk vind om te doen, en dat jullie het ook leuk vinden om te lezen. Ik wil het graag met jullie hebben vandaag over de oude kaas salade van Johma. Je zult misschien denken dat deze lactose bevat. Nou dat dacht ik ook. Ik laat hem ook altijd staan als hij bij de borrel staat bij iemand.

Alleen nu zag ik toevallig bij de ingrediëntenlijst staan dat er alleen melk in de oude kaas zit. En oude kaas kan ik verdragen. Voor de rest is de salade lactosevrij. Je kunt hieronder lezen wat mijn ervaring is en of jullie het kunnen verdragen. Want ik had een leuke poll op instagram voor jullie gemaakt in mijn stories en daar is massaal op gereageerd.Poll:
Dat is duidelijk; de meeste mensen met een lactose-intolerantie kunnen deze salade niet verdragen. En natuurlijk heb ik het zelf ook uitgeprobeerd. Omdat ik er bijna zeker van ben dat deze salade nog maar een klein beetje restlactose bevat; wat dan in de oude kaas moet zitten. Want voor de rest lees ik in de ingrediëntenlijst dat de salade lactosevrij is. Maar ook ik heb er last van gehad. Het waren geen erge klachten alleen maar even een beetje misselijk en geen energie. En dat krijg ik ook van de eiersalade. Ik kan daar op de één manier niet tegen, waarschijnlijk door de fodmaps. Want daar heb ik ook in lichte mate last van.

Maar het kan zijn dat het bij jou door de lactose-intolerantie kan komen omdat er toch nog een beetje rest-lactose in de kaas kan zitten. Maar ik kan zelf wel oude kaas verdragen dus vandaar dat ik het zo interpreteer en het mij sterk lijkt dat ik daar niet tegen kan. Maar joh luister, ik spreek uit eigen ervaring en ben geen diëtist. Ik vond hem wel echt super lekker, maar ik zou hem zomaar niet meer bestellen.

Want ik heb getest met 1 toastje ging het goed maar daarna reageerde ik erop. En hij is zo lekker dat ik het niet bij één toastje kan laten haha. En al jullie reacties laten mij ook zien dat ik hem beter kan laten staan. En voor diegene die er wel onbezorgd van kunnen smullen, geniet er maar lekker van. Ik ben jaloers hihi. Bedankt voor al jullie reacties. Kaas blijft sowieso een moeilijk dingetje, de één kan sommige soorten wel verdragen en de ander niet. Het is bij iedereen weer anders.

Ik denk dat ik binnenkort zelf eens aan de slag ga met een heerlijke oude kaas salade, kijken of hij dan net zo lekker is. De ingrediënten die ik denk nodig te hebben, heb ik al besteld. Dat zou lekker zijn dat we er allemaal van kunnen genieten zonder buikpijn.

Hier nog even de ingrediënten op een rij:
Het product bevat melkzuur, maar dit bevat geen lactose. Melkzuur is gemaakt uit suiker en heeft niks met melk te maken. En zoals je ziet zit er alleen koemelk in de oude kaas. 
Ingrediënten:
Koolzaadolie, 27% oude kaas (KOEMELK, zout, zuursel, stremsel, conserveermiddel (natriumnitraat], kleurstof [annatto]), water, natuurazijn, suiker, EIGEEL, bieslook, gemodificeerd zetmeel, specerijen (MOSTERD), zout, gistpoeder, maltodextrine, conserveermiddelen (kaliumsorbaat, natriumbenzoaat), verdikkingsmiddelen (guarpitmeel, xanthaangom), natuurlijke aroma’s, kleurstof (carotenen), voedingszuur (melkzuur).
Bevat melk. Kan sporen bevatten van noten, pinda’s, sesam, schaaldieren en vis.
oude
De glutenvrije crackers had ik laatst bij de Lidl gekocht, ik vind ze zo ontzettend lekker. Ik heb gelukkig nog een paar zakjes in de voorraadkast staan.


Hopelijk vond je het weer een leuke blog, en heb je hem met veel plezier gelezen.  Volg je me ook al op facebook en instagram daar vind je nog veel meer lactosevrije tips. En heb je zelf een lactosevrij product of recept ontdekt? Laat het me dan weten, zodat ik het met de rest kan delen.