Eetdagboek week 46 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week de aller lekkerste spaghetti waarbij ik het gehakt altijd meekook in de tomatensaus zodat het heel fijn wordt. En wat dacht je van een heerlijke lactosevrije pizza van Domino’s en we maakte zelf een lekker broodje hamburger met frietje.

Maandag 09-11-20:
Vanavond heb ik wat aardappels gekookt in de microcook van Tupperware. Daarna heb ik deze snel in stukjes gesneden en gebakken in olijfolie in de koekenpan. Zo krijg je heerlijk gebakken aardappels zoals mijn moeder ze altijd maakt. En ik had chinese kool, deze heb ik fijn gesneden en meegebakken met stukjes varkenshaas. Ik heb er nog wat woksaus ketjap-sesam van Gotan aan toegevoegd. En we hadden een heerlijk maaltje.
eetdagboek


Dinsdag 10-11-20:
Dit is het heerlijke recept van Rebecca, en we hebben er weer van gesmuld. Deze Surinaamse eiermie met kippenpootjes is erg makkelijk om te maken want de eiermie hoeft niet lang te koken. Ik ben alleen altijd aan het vechten met de kippenpootjes. Dat duurt altijd zolang voordat ze een keertje gaar zijn. We hebben ze nu open gesneden en zo even laten bakken. We aten wat later dan normaal maar het was wel hartstikke lekker.
eetdagboek


Woensdag 11-11-20:
Vandaag was onze zoon een dagje naar mijn schoonouders. Dus ik heb lekker veel werk verzet vandaag! En ik heb ’s avonds eindelijk weer eens deze heerlijke spaghetti bolognese gemaakt. Mmm, wat was dat lang geleden zeg. Aanradertje hoor. Ik heb zelfs ook nog een bakje saus in de diepvries gedaan. En de rest kunnen Vrijdag eten.
eetdagboek


Donderdag 12-11-20:
Ik had een slinger opgehangen en de kaarsjes aan gestoken. Want mijn vriendin was jarig en we hebben hier sushi gegeten. Mijn man had de sushi opgepikt bij Konotori in Zaltbommel. Man wat was het weer goed. Ik heb veel sushi maki gegeten, deze vind ik altijd zo lekker. En ik heb er een paar met sausjes op, wat yakitori’s en loempia’s. Het was echt smullen geblazen.
eetdagboek


Vrijdag 13-11-20:
Vanavond hebben we nog wat spaghetti bolognese opgewarmd in de magnetron. Een lekker makkelijk maaltje voor de Vrijdagavond.


Zaterdag 14-11-20:
Vanmorgen waren we al vroeg uit de veren en stonden we om kwart voor 9 al in de Action. Ik had er echt een aantal dingen nodig, dus besloten we vroeg te gaan zodat het niet al te druk zou zijn. En inderdaad het was goed te doen. Ik kreeg een tip van een volger dat ze daar ook een lactosevrije adventskalender van LookoLook hadden, deze heb ik gelijk meegenomen. Vanmiddag heb ik ook de grote lijst met lactosevrije producten rondom Sinterklaas weer up to date gemaakt! Weer een hele klus maar ik ben er wel weer super blij mee, helaas wat producten weg moeten halen maar ik heb ook weer nieuwe bevindingen gedaan.

’s Avonds bakte we frietjes. En mijn man bakte heerlijke hamburgers die ik altijd bestel bij Geldersvlees. De hamburgerbroodjes kocht ik bij Jumbo en maakte we op met tomatenketchup, gebakken ei, tomaatjes, plakjes belegen Hollandse harde kaas en rucola. Oelala, dat was weer even lekker zeg! Je leest de laatste tijd wel vaker in ons eetdagboek dat we broodje hamburgers eten, we zijn er echt gek op!


Zondag 15-11-20:
Vanavond hebben we een snelle pizza bij Domino’s besteld. Ik had er één zelf samen gesteld met tomatensaus, bacon, champignons, vegan kaas en oregano. Hij was helaas al een beetje koud en de korst was een beetje taai. Normaal ben ik altijd gek op deze pizza’s omdat ik de kaas zo lekker vind. Maar ik vond hem nu echt tegenvallen. Mijn man daarin tegen had er één met veel vlees besteld en vond hem heerlijk. Volgende keer beter! In mijn eerdere lactosevrije eetdagboek kun je lezen dat ik de pizza’s altijd heel lekker vond.