Appelcake lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Het is nu echt appeltijd. We hadden een heel kistje Goudreinetten gekregen dus daar moest ik natuurlijk even mee aan de slag, dat zijn de ideale appels om mee te bakken trouwens. Ik maakte laatst al de verrukkelijk appelmoes ermee, en nu is de appelcake aan de beurt. Ik had er 3 tegelijk gebakken, 1 voor onszelf en de rest heb ik meegenomen naar familie. Ik bak ze in een klein uurtje net niet helemaal gaar, dat vinden wij het lekkerst, jij ook?
*Fructosearm: Deze appelcake is niet fructosearm, appels zijn hoog in fructose.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd1 uurTotale tijd1 uur 15 minuten

 250 g bloem
 1 eetl bakpoeder
 250 g wajang/plantenmargarine AH
 optioneel een scheutje lactosevrije/lactosearme melk
 200 g suiker
 4 eieren
 1 zakje vanillesuiker
 snufje zout
 1 kleine goudreinet
 snufje kaneel + snufje kaneel voor de bovenkant

1

Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht (oventijd 60-65 minuten).

2

Zorg dat de lactosevrije boter op kamertemperatuur is, of zet ongeveer 30 seconden even in de magnetron. En snij in stukjes.

3

Doe de lactosevrije boter samen met de suiker en de vanillesuiker in een kom. En mix het met de mixer tot een romig geheel.

4

Voeg een ei toe en klop met de mixer tot deze is opgenomen, en ga zo door tot alle eieren op zijn en mix nog even goed door.

5

Voeg nu de bloem en de bakpoeder scheutje voor scheutje bij het cake mengsel en blijf tussendoor mixen. Voeg eventueel nog een scheutje lactosevrije/lactosearme melk toe zo wordt je appelcake nog smeuรฏger, maar het hoeft niet.

6

Voeg als laatste het snufje zout en het kaneel toe. En roer nog even door.

7

Vet een cakevorm in, of bedek deze met bakpapier.

8

Schep het cakebeslag hierin. Schil een appel af, snij in vieren en snij deze in dunne plakjes. En leg ze dakpansgewijs over de cake heen. En bestrooi licht met wat kaneel.

9

Zet de appelcake in de voorverwarmde oven en bak ongeveer in 60-65 gaar.

appelcake

Ingredienten

 250 g bloem
 1 eetl bakpoeder
 250 g wajang/plantenmargarine AH
 optioneel een scheutje lactosevrije/lactosearme melk
 200 g suiker
 4 eieren
 1 zakje vanillesuiker
 snufje zout
 1 kleine goudreinet
 snufje kaneel + snufje kaneel voor de bovenkant

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht (oventijd 60-65 minuten).

2

Zorg dat de lactosevrije boter op kamertemperatuur is, of zet ongeveer 30 seconden even in de magnetron. En snij in stukjes.

3

Doe de lactosevrije boter samen met de suiker en de vanillesuiker in een kom. En mix het met de mixer tot een romig geheel.

4

Voeg een ei toe en klop met de mixer tot deze is opgenomen, en ga zo door tot alle eieren op zijn en mix nog even goed door.

5

Voeg nu de bloem en de bakpoeder scheutje voor scheutje bij het cake mengsel en blijf tussendoor mixen. Voeg eventueel nog een scheutje lactosevrije/lactosearme melk toe zo wordt je appelcake nog smeuรฏger, maar het hoeft niet.

6

Voeg als laatste het snufje zout en het kaneel toe. En roer nog even door.

7

Vet een cakevorm in, of bedek deze met bakpapier.

8

Schep het cakebeslag hierin. Schil een appel af, snij in vieren en snij deze in dunne plakjes. En leg ze dakpansgewijs over de cake heen. En bestrooi licht met wat kaneel.

9

Zet de appelcake in de voorverwarmde oven en bak ongeveer in 60-65 gaar.

appelcake

Appelcake lactosevrij