Lactosevrij eetdagboek week 50

Maandag 09-12-19:
Ik had deze bami gekocht bij de Jumbo, volledig lactosevrij. Ik heb er wat tahin (sesampasta) gebakken eitje en wat kroepoek Jakarta van Conimex (kan melk bevatten). Ik was alleen met het eten dus dit was een makkelijk en lekker maaltje. Dat kan ook met een lactose-intolerantie zie je wel.

Dinsdag 10-12-19:
Vanavond maak ik frietjes uit de oven. Ik strooi er een klein beetje bloem overheen zodat ze lekker knapperig worden. We vonden ze heerlijk. En daarbij grilde ik een maiskolf en goot er rijststroop overheen (honing kan ook). En ik maakte de Italiaanse gehaktballetjes weer, en nu nog meer met succes dan de vorige keer. Ik hoop ze komende week online te zetten.


Woensdag 11-12-19:
We aten nog gehaktballetjes met zoete aardappels gepoft uit de oven. Deze hoop ik ook binnenkort even uit te werken. En een heerlijke salade van ijsbergsla, pijnboompitten en ei. En een dressing van 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel mosterd, scheutje honing en een snufje peper en zout.

Donderdag 12-12-19:
Vanavond aten we wraps met een gehakt kip schnitzel, komkommer, cherrytomaatjes, taugé en satésaus. Smullen!!!

Vrijdag 13-12-19:
Ik wilde de gele macaroni maken van de site. Maar ik had bij de Aldi corneed beef meegenomen. Ik dacht dat hetzelfde was als smac. Niet dus haha. En deze corneed beef gaf een hele andere smaak aan de macaroni. Wel heel erg lekker. Dus nu hebben we weer mooi een lekkere variatie erop. Ik moet er nog even een mooie foto van schieten en dan komt ook deze binnenkort online.

Zaterdag 14-12-19:
Vanavond vierden we met vrienden SinterKerstenNieuw! Wat een gezellige avond was dat. We hebben heerlijk gegeten, gelachen, geborreld en gedobbeld om cadeautjes. Wij hadden erg leuke cadeautjes gekregen. Onze zoon heeft alleen maar wel kort geslapen, op een gegeven moment hebben we hem maar in het campingbedje in de keuken gelegd. En hij lag om 10 uur nog te keuvelen haha. Ach morgen maar weer bijslapen.

Iedereen maakte heerlijke hapjes. Ik maakte voor mezelf een risotto met feta (ook binnenkort online), ham met meloen, haricots verts in katenspek en deze verschrikkelijk lekkere lactosevrije oreo cheesecake. Maar ook kon ik lekker smullen van het stokbrood, sushi en de aardappels.

Zondag 15-12-19:
We aten vanavond nog wat macaroni met corned beef.