Oliebollen Bakzolder lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidIntermediate

Dit recept is voor ca 40-50 oliebollen.
Mijn vriendin had een paar jaar geleden een gezellige winkel met bakmixen. En ze had ontdekt dat deze bakmix lactosevrij is. Let altijd goed op, want de verpakking kan veranderen. Ik heb hier voor het eerst oliebollen mee gebakken en het viel me alles mee! Deze mix werkt heel makkelijk en is zo lekker!
*Fructosearm: Helaas zijn deze oliebollen niet fructosearm.

Voorbereidingstijd1 uurKook tijd8 minutenTotale tijd1 uur 8 minuten

 1 zak oliebollenmix Bakzolder (verkrijgbaar bij bakzolder.nl/Taart en Toef Zaltbommel/Vos Nederhemert)
 900 ml water (40 graden)
 ca. 500 gram krenten/rozijnen
 mok lactosearme melk of plantaardige melk

1

Kook wat water in de waterkoker, en laat even afkoelen. Doe de krenten en rozijnen in een schaaltje en voeg het wat afgekoelde warme water toe en laat ze ongeveer 5 minuten staan ondergedompeld in het water.

2

Pak een teil-emmer, doe daar de oliebollen mix en het warme water in. Roer heel goed door elkaar tot een glad beslag.

3

Voeg de krenten en de rozijnen toe en roer nog even goed door.

4

Laat het nu 45 minuten rijzen op een warme plek.

5

Zorg dat je schoon frituurvet gebruikt, en verwarm de frietpan rustig aan op. Het beste is het om het in 3 etappes te doen. Eerst 100 graden, dan 140 graden en dan 190 graden. Zodat het vet goed warm wordt, want bij een lage temperatuur neemt de oliebol veel vet op en de inhoud wordt moeilijk gaar.

6

Zet een mok met lactosevrije melk klaar, dat zorgt ervoor dat het beslag goed van je lepels glijd, één grote opscheplepel en twee kleinere lepels en twee vergieten met flink wat keukenrol erin.

7

Schep het beslag op je lepel, en maak een mooi rondje, laat die vervolgens in de pan glijden en bak de oliebollen 6-8 minuten bruin.


Bakzolder.nl

Ingredienten

 1 zak oliebollenmix Bakzolder (verkrijgbaar bij bakzolder.nl/Taart en Toef Zaltbommel/Vos Nederhemert)
 900 ml water (40 graden)
 ca. 500 gram krenten/rozijnen
 mok lactosearme melk of plantaardige melk

Stappen

1

Kook wat water in de waterkoker, en laat even afkoelen. Doe de krenten en rozijnen in een schaaltje en voeg het wat afgekoelde warme water toe en laat ze ongeveer 5 minuten staan ondergedompeld in het water.

2

Pak een teil-emmer, doe daar de oliebollen mix en het warme water in. Roer heel goed door elkaar tot een glad beslag.

3

Voeg de krenten en de rozijnen toe en roer nog even goed door.

4

Laat het nu 45 minuten rijzen op een warme plek.

5

Zorg dat je schoon frituurvet gebruikt, en verwarm de frietpan rustig aan op. Het beste is het om het in 3 etappes te doen. Eerst 100 graden, dan 140 graden en dan 190 graden. Zodat het vet goed warm wordt, want bij een lage temperatuur neemt de oliebol veel vet op en de inhoud wordt moeilijk gaar.

6

Zet een mok met lactosevrije melk klaar, dat zorgt ervoor dat het beslag goed van je lepels glijd, één grote opscheplepel en twee kleinere lepels en twee vergieten met flink wat keukenrol erin.

7

Schep het beslag op je lepel, en maak een mooi rondje, laat die vervolgens in de pan glijden en bak de oliebollen 6-8 minuten bruin.

Oliebollen Bakzolder lactosevrij