Appelbollen lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.
Dit verrukkelijke recept kreeg ik via instagram.. Ik had nog nooit zelf appelbollen gemaakt. Dus afgelopen Zondagmiddag ben ik aan de slag gegaan. En wat zagen ze er mooi uit toen ze uit de oven kwamen. Ik was helemaal trots. Deze mogen vaker gemaakt worden riepen ze hier thuis. Dus dat gaan we ook zeker doen. Ik had alleen geen appelboor, dus die ga ik binnenkort wel even aanschaffen. Dat werkt net iets makkelijker. Sinds kort weet ik ook dat er kant en klare lactosevrije appelbollen verkrijgbaar bij zijn bijΒ de Jumbo. Dus heb je geen zin om de keuken in de duiken? Dan kun je ze ook makkelijk kopen in de winkel.
*Fructosearm: Helaas bevatten appels heel veel fructose.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd25 minutenTotale tijd35 minuten

 4 kleine appels
 4 plakjes bladerdeeg (GEEN roomboter) Jumbo/ Ah/ Koopmans (kan sporen van melk bevatten)
 citroensap
 3 flinke eetl bruine suiker
 1 theel kaneel
 1 ei
 kristalsuiker

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 20-25 minuten).

2

Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat 10 minuten ontdooien. Rol het bladerdeeg eventueel iets uit met een deegroller zodat je ze straks makkelijker dicht kan vouwen.

3

Schil de kleine appels. Haal het klokhuis eruit met een scherp mes of met een appelboor. Besprenkel ze met wat citroensap zodat ze niet bruin worden.

4

Meng de bruine suiker met de kaneel en roer even goed door elkaar.

5

Rol de appel door de bruine suiker en kaneel. En leg op het midden van het velletje bladerdeeg. Vul het gat met de bruine suiker en kaneel. En doe dit bij alle 4 de appels.

6

Trek een beetje aan het bladerdeeg en vouw het bladerdeeg om de appel heen en vouw dicht. Maak eventueel je handen een beetje nat en plak de naden dicht.

7

Klop een ei los. En smeer de appelbollen in met het ei door middel van een kwastje. En strooi er wat gewone kristalsuiker overheen. Bedek een rooster met bakpapier en leg ze hier op met de opgevouwen punten naar beneden.

8

Bak de appelbollen in ongeveer 20-25 minuten gaar. En smullen maar! Ook lekker als toetje met een toef lactosevrije slagroom of sojaijs.

Ingredienten

 4 kleine appels
 4 plakjes bladerdeeg (GEEN roomboter) Jumbo/ Ah/ Koopmans (kan sporen van melk bevatten)
 citroensap
 3 flinke eetl bruine suiker
 1 theel kaneel
 1 ei
 kristalsuiker

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 20-25 minuten).

2

Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat 10 minuten ontdooien. Rol het bladerdeeg eventueel iets uit met een deegroller zodat je ze straks makkelijker dicht kan vouwen.

3

Schil de kleine appels. Haal het klokhuis eruit met een scherp mes of met een appelboor. Besprenkel ze met wat citroensap zodat ze niet bruin worden.

4

Meng de bruine suiker met de kaneel en roer even goed door elkaar.

5

Rol de appel door de bruine suiker en kaneel. En leg op het midden van het velletje bladerdeeg. Vul het gat met de bruine suiker en kaneel. En doe dit bij alle 4 de appels.

6

Trek een beetje aan het bladerdeeg en vouw het bladerdeeg om de appel heen en vouw dicht. Maak eventueel je handen een beetje nat en plak de naden dicht.

7

Klop een ei los. En smeer de appelbollen in met het ei door middel van een kwastje. En strooi er wat gewone kristalsuiker overheen. Bedek een rooster met bakpapier en leg ze hier op met de opgevouwen punten naar beneden.

8

Bak de appelbollen in ongeveer 20-25 minuten gaar. En smullen maar! Ook lekker als toetje met een toef lactosevrije slagroom of sojaijs.

Appelbollen lactosevrij