Groentesoep lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Hoe schandalig is dit? Wij eten nooit groentesoep. En ik vond dat daar maar eens verandering in moest komen. We vonden hem erg lekker, en heb je deze groente niet in huis? Maar bijvoorbeeld wel een wortel en een paparika? Snij deze dan fijn en voeg deze toe. Je kunt eindeloos variëren met verschillende groente. Want je kunt natuurlijk ook kant en klare fijngesneden soepgroente gebruiken. Ideaal toch?
*Fructosearm: Let op wat er in het soepgehakt zit. Als je ook gevoelig bent voor tarwe gebruik dan spelt of glutenvrije vermicelli of fusilli. Let op de hoeveelheid champignons en courgette wat je verdragen kan. Gebruik het groen van de prei en de lente-ui. Kijk voor jezelf of je de bouillonblokjes en de kruiden verdragen kan.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd35 minuten

 200 g soepballetjes (zelf gedraaid of kant en klare kijk goed op verpakking)
 50 g vermicelli
 6 champignons
 1/4 courgette
 1/4 prei
 10 cherrrytomaatjes
 1 ui
 2 eetl olijfolie
 1500 ml water
 2 blokjes tuinkruiden bouillon Maggi (kan melk bevatten)
 snufje zout
 snufje peper
 snufje kurkuma
 snufje paprikapoeder
 snufje knoflookpoeder
 1 eetl verse/gedroogde peterselie

1

Snij de champignons in schijfjes, de courgette in blokjes, de cherrytomaatjes doormidden, de prei in ringen en de ui in stukjes.

2

Doe de olijfolie in de kookpan en maak warm. Voeg de fijngesneden groente toe. En bak deze een paar minuten.

3

Voeg het water samen met de bouillonblokjes toe.

4

En breng de soep aan de kook. Voeg de vermicelli en de soepballetjes toe. Breng opnieuw aan de kook. En laat 10 minuten koken.

5

Voeg als laatste alle kruiden en de peterselie toe, en roer even goed door de groentesoep.

Ingredienten

 200 g soepballetjes (zelf gedraaid of kant en klare kijk goed op verpakking)
 50 g vermicelli
 6 champignons
 1/4 courgette
 1/4 prei
 10 cherrrytomaatjes
 1 ui
 2 eetl olijfolie
 1500 ml water
 2 blokjes tuinkruiden bouillon Maggi (kan melk bevatten)
 snufje zout
 snufje peper
 snufje kurkuma
 snufje paprikapoeder
 snufje knoflookpoeder
 1 eetl verse/gedroogde peterselie

Stappen

1

Snij de champignons in schijfjes, de courgette in blokjes, de cherrytomaatjes doormidden, de prei in ringen en de ui in stukjes.

2

Doe de olijfolie in de kookpan en maak warm. Voeg de fijngesneden groente toe. En bak deze een paar minuten.

3

Voeg het water samen met de bouillonblokjes toe.

4

En breng de soep aan de kook. Voeg de vermicelli en de soepballetjes toe. Breng opnieuw aan de kook. En laat 10 minuten koken.

5

Voeg als laatste alle kruiden en de peterselie toe, en roer even goed door de groentesoep.

Groentesoep lactosevrij