Soepballetjes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit is weer zo'n makkelijk recept. En ze zijn zo lekker. Ik heb extra grote hoeveelheden gebruikt zodat je er mooi een paar porties van kunt maken en in kan vriezen. Maar je kunt ook de helft van het recept gebruiken. Dan ben je in een 15 minuten klaar. Let altijd goed op de verpakking van kant en klare soepballetjes. Die van Bofrost, Jumbo diepvries, Culifrost verkrijgbaar Albert Heijn, verse rundersoepballetjes van Albert Heijn en Jumbo en de meeste uit blik zijn lactosevrij (let altijd op de verpakking).
*Fructosearm: Gebruik glutenvrije paneermeel als je ook gevoelig bent voor tarwe. Let op met de kruiden

Voorbereidingstijd30 minutenKook tijd10 minutenTotale tijd40 minuten

 500 g half om half gehakt (kijk goed op de verpakking)
 6 eetl paneermeel
 2 eieren
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf nootmuskaat
 1 eetl verse/gedroogde peterselie

1

Doe het gehakt, paneermeel, fijngesneden peterselie zout, peper en de nootmuskaat in een kom. En voeg de twee eieren toe.

2

Kneed alles goed door elkaar met je handen totdat één mooi geheel wordt. Draai er vervolgens kleine balletjes van.

3

Kook de soepballetjes 10 minuten mee in de soep en dan zijn ze gaar.

4

De soepballetjes die overblijven doe ik allemaal apart in een plastic zakje zo kun je er nog weken van genieten.

Ingredienten

 500 g half om half gehakt (kijk goed op de verpakking)
 6 eetl paneermeel
 2 eieren
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf nootmuskaat
 1 eetl verse/gedroogde peterselie

Stappen

1

Doe het gehakt, paneermeel, fijngesneden peterselie zout, peper en de nootmuskaat in een kom. En voeg de twee eieren toe.

2

Kneed alles goed door elkaar met je handen totdat één mooi geheel wordt. Draai er vervolgens kleine balletjes van.

3

Kook de soepballetjes 10 minuten mee in de soep en dan zijn ze gaar.

4

De soepballetjes die overblijven doe ik allemaal apart in een plastic zakje zo kun je er nog weken van genieten.

Soepballetjes lactosevrij