Bladerdeeg molentjes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Wil je ook van deze mooie bladerdeeg molentjes maken? Haal snel je bladerdeeg uit de diepvries en ga aan de gang. Mijn achternichtjes waren bij me op visite vandaag en die hebben me super goed geholpen. We zijn lekker de keuken in gedoken en we hebben deze mooie molentjes gemaakt. Ze zien er toch schitterend uit. Je moet net even weten hoe je ze moet vouwen om dit mooie figuurtje te krijgen. De meiden vonden het leuk om me te helpen. En ze zijn me toch lekker geworden. Bladerdeeg en appel is sowieso al een goede combinatie toch?
*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij omdat appels veel fructose bevatten.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd30 minuten

 6 plakjes bladerdeeg (GEEN roomboter) Jumbo, Ah, Lidl, Koopmans (kan sporen van melk bevatten)
 1 kleine appel
 handje krenten
 halve theel kaneel
 1 ei
 kaneelsuiker (naar smaak)

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 12-15 minuten).

2

Kook een beetje water in de waterkoker. Pak de krenten en doe ze in een schaaltje en voeg het kokende water toe, en laat ze ongeveer 10 minuten wellen.

3

Haal 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries, en laat 10 minuten ontdooien.

4

Schil een appel af, en snij in stukjes.

5

Maak in ieder plakje deeg vanuit iedere hoek een halve snede naar het midden.

6

Vouw de vier punten naar het midden toe.

7

Meng de appel met de krenten en kaneel. In het midden van het molentje leg je een handje van de appels.

8

Klop een ei los. Smeer elk molentje met een kwastje in met het losgeklopte ei. 

9

En bestrooi ze flink met de kaneelsuiker.

10

Zet de bladerdeeg molentjes voor ongeveer 12-15 minuten in de oven en zorg dat ze mooi goudbruin zijn. Serveer er eventueel een flinke toef lactosevrije slagroom bij (MinusL/Alpro).

Ingredienten

 6 plakjes bladerdeeg (GEEN roomboter) Jumbo, Ah, Lidl, Koopmans (kan sporen van melk bevatten)
 1 kleine appel
 handje krenten
 halve theel kaneel
 1 ei
 kaneelsuiker (naar smaak)

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 12-15 minuten).

2

Kook een beetje water in de waterkoker. Pak de krenten en doe ze in een schaaltje en voeg het kokende water toe, en laat ze ongeveer 10 minuten wellen.

3

Haal 6 plakjes bladerdeeg uit de diepvries, en laat 10 minuten ontdooien.

4

Schil een appel af, en snij in stukjes.

5

Maak in ieder plakje deeg vanuit iedere hoek een halve snede naar het midden.

6

Vouw de vier punten naar het midden toe.

7

Meng de appel met de krenten en kaneel. In het midden van het molentje leg je een handje van de appels.

8

Klop een ei los. Smeer elk molentje met een kwastje in met het losgeklopte ei. 

9

En bestrooi ze flink met de kaneelsuiker.

10

Zet de bladerdeeg molentjes voor ongeveer 12-15 minuten in de oven en zorg dat ze mooi goudbruin zijn. Serveer er eventueel een flinke toef lactosevrije slagroom bij (MinusL/Alpro).

Bladerdeeg molentjes lactosevrij