Dit recept is voor ongeveer 6 personen.
Deze tiramisu stond al zolang op mijn lijstje. Ik had hem op vakantie al weleens op met de kerutabs. Maar nu wilde ik er gewoon thuis eens onbezorgd van kunnen genieten. En mmm, wat is dat lekker. Heerlijke romige koffiesmaak. Dat was echt even genieten, deze gaan we zeker vaker maken.
Waar je de lactosearme mascarpone kan bestellen? Bij lactosevrijwinkelen (zie de link onderaan van dit recept). Ik kocht de MinusL mascarpone in Duitsland, daar is hij natuurlijk goedkoper. Ik heb nu nog 2 potjes staan, wat zullen we daar weer eens mee gaan maken??
*Fructosearm: Vervang de suiker door gedroogde glucosestroop, laat de amaretto weg en gebruik koekjes van fructoosje.nl of bak ze zelf.
Zet ongeveer 2 bakjes koffie (200 ml) en laat afkoelen in een diep bord.
Splits de eieren. Klop nu de eierdooiers met de suiker schuimig zodat er belletjes ontstaan.
Meng nu de lactosearme mascarpone er goed door met een garde zodat alle klontjes weg zijn.
Maak een kom vetvrij en de gardes van je mixer met een doorgesneden citroen of een beetje citroensap op een
keukenrolletje. Klop nu de eiwitten stijf met de mixer, als je hem op zijn kop kan houden en het blijft erin zitten dan is het stijf genoeg.
Spatel het stijve eiwit rustig door het mascarpone mengsel. Voeg nu de eetlepels amaretto toe aan de afgekoelde koffie, en roer even goed door.
Gebruik een kleine ovenschaal. Doop de lange vingers nu even onder in het koffie-amaretto mengsel. Doe het niet te lang want dan vallen de lange vingers uit elkaar. Leg nu 12 lange vingers op de bodem.
Schep hier de helft van het mascarpone mengsel overheen en strijk glad met een spatel. Doop nu de rest van de lange vingers in de koffie en leg hier weer bovenop. Eindig met een laag mascarpone.
Wikkel er een vershoudfolie omheen en laat het minstens 5 uur in de koelkast staan (het liefst 12uur).
Bestrooi de tiramisu net voor het opdienen met de cacao door middel van een zeef. En klaar is je verrukkelijke tiramisu.
Jammie!!!!
Lactosevrijwinkelen - MinusL mascarpone
Ingredienten
Stappen
Zet ongeveer 2 bakjes koffie (200 ml) en laat afkoelen in een diep bord.
Splits de eieren. Klop nu de eierdooiers met de suiker schuimig zodat er belletjes ontstaan.
Meng nu de lactosearme mascarpone er goed door met een garde zodat alle klontjes weg zijn.
Maak een kom vetvrij en de gardes van je mixer met een doorgesneden citroen of een beetje citroensap op een
keukenrolletje. Klop nu de eiwitten stijf met de mixer, als je hem op zijn kop kan houden en het blijft erin zitten dan is het stijf genoeg.
Spatel het stijve eiwit rustig door het mascarpone mengsel. Voeg nu de eetlepels amaretto toe aan de afgekoelde koffie, en roer even goed door.
Gebruik een kleine ovenschaal. Doop de lange vingers nu even onder in het koffie-amaretto mengsel. Doe het niet te lang want dan vallen de lange vingers uit elkaar. Leg nu 12 lange vingers op de bodem.
Schep hier de helft van het mascarpone mengsel overheen en strijk glad met een spatel. Doop nu de rest van de lange vingers in de koffie en leg hier weer bovenop. Eindig met een laag mascarpone.
Wikkel er een vershoudfolie omheen en laat het minstens 5 uur in de koelkast staan (het liefst 12uur).
Bestrooi de tiramisu net voor het opdienen met de cacao door middel van een zeef. En klaar is je verrukkelijke tiramisu.
Jammie!!!!