Frikandelbroodjes lactosevrij

DoorCorine DekkerMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 frikandelbroodjes.

Oh my, deze wat zien deze frikandelbroodjes er lekker uit he? En dat zijn ze ook. En wist je dat het helemaal niet moeilijk te maken is? Ik dacht dat het heel moeilijk was maar iedereen kan deze broodjes maken. Zo simpel is het.

Als je van curry of ketchup houdt kun je deze er ook nog tussen doen. Wij zijn dol op de Hela kruidenketchup, dat maakt het helemaal af. Alle frikandellen zijn lactosevrij.

Wist je dat de Aldi ook kant en klare lactosevrije frikandelbroodjes heeft om af te bakken? Die zijn ook heel erg lekker.

*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd25 minutenTotale tijd40 minuten

 4 plakjes bladerdeeg Jumbomerk/Ahmerk/ Koopmans (kan sporen van melk bevatten) GEEN roomboter
 2 frikandellen
 eventueel curry of ketchup
 1 ei

1

Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht (oventijd 20-25 minuten).

2

Haal de bladerdeeg uit de diepvries samen met de frikandellen. En laat 10 minuten ontdooien.

3

De frikandellen blijven hard, maar die worden straks in de oven vanzelf warm. Je kunt ze als goed is al wel door de midden breken met je handen, zo krijg je 4 stukken.

4

Leg een halve frikandel op een plakje bladerdeeg. En voeg eventueel wat curry of ketchup toe.

5

En vouw de andere helft bladerdeeg hier overheen.

6

Bekleed een bakplaat met bakpapier. En leg hier de frikandelbroodjes op.

7

Snij er met een mesje inkepingen in op de bovenkant. Druk de zijkant aan met een vork.

8

Klop een ei los in een schaaltje.

9

Besmeer de broodjes hiermee met behulp van een kwastje. En bak ze in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.

10

Wil je ze bij de borrel serveren? Snij ze dan even door.

Ingredienten

 4 plakjes bladerdeeg Jumbomerk/Ahmerk/ Koopmans (kan sporen van melk bevatten) GEEN roomboter
 2 frikandellen
 eventueel curry of ketchup
 1 ei

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht (oventijd 20-25 minuten).

2

Haal de bladerdeeg uit de diepvries samen met de frikandellen. En laat 10 minuten ontdooien.

3

De frikandellen blijven hard, maar die worden straks in de oven vanzelf warm. Je kunt ze als goed is al wel door de midden breken met je handen, zo krijg je 4 stukken.

4

Leg een halve frikandel op een plakje bladerdeeg. En voeg eventueel wat curry of ketchup toe.

5

En vouw de andere helft bladerdeeg hier overheen.

6

Bekleed een bakplaat met bakpapier. En leg hier de frikandelbroodjes op.

7

Snij er met een mesje inkepingen in op de bovenkant. Druk de zijkant aan met een vork.

8

Klop een ei los in een schaaltje.

9

Besmeer de broodjes hiermee met behulp van een kwastje. En bak ze in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.

10

Wil je ze bij de borrel serveren? Snij ze dan even door.

Frikandelbroodjes lactosevrij