Kaasbites lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor .. lactosevrije kaasbites.

Mijn vriendin en ik hadden weer een eetdate geregeld. Dan koken wij en de mannen smullen het mee op. Het was weer even geleden maar het leek ons weer leuk om samen de keuken in te duiken. We besloten allemaal kleine tapas hapjes te maken. Ik moet de rest van de recepten nog uitwerken maar dan deze komen binnenkort allemaal online.

Mijn vriendin verkoopt Tupperware, dus we maken ook altijd wat recepten met Tupperware producten. Het recept komt van Ingrid Stoopen. Zie hieronder de link hiervan. Maar ik leg je ook uit hoe je het zonder deze producten kan doen. Het was een heerlijke middag en avond! En deze bladerdeeghapjes met kaas vonden we erg lekker.

*Fructosearm: Kijk voor jezelf of je tarwe en bouillon verdragen kan. En gebruik de mosterd van Marne deze bevat geen suiker.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd15 minutenTotale tijd30 minuten

 1 rol verse bladerdeeg Tante Fanny (0,01/100g) of Jumbo
 25 g plantaardige boter wajang/plantenmargarine AH
 30 g bloem
 175 ml water
 1/4 bouillonblokje Maggi tuinkruiden
 100 g zelfgeraspte harde oude kaas
 1 eetl mosterd
 1 ei
 snufje peper
 sesamzaadjes om te bestrooien

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

2

Haal het bladerdeeg 10 min voor gebruik uit de koelkast.

3

Smelt de lactosevrije boter in een kookpannetje of in de Microcook maatkan van Tupperware gedurende 40 sec. op vol vermogen in de magnetron.

4

Als de boter gesmolten is, roer je de bloem er in etappes door met de garde.

5

Meng het water met het kleine bouillonblokje. Giet langzaam de bouillon erbij en blijf roeren.

6

Rasp de kaas met behulp van de Raspmolen van Tupperware of gebruik een normale rasp en strooi alle kaas bij het mengsel in de Microcook of in de steelpan.

7

Voeg de mosterd en peper toe en roer goed door. Is het te dun, zet dan nog even één minuut in de magnetron of zet het steelpannetje nog even op het vuur.

8

Leg de bladerdeeg op de Quickbite en vul met het mengsel heb je deze niet in huis kun je er ook flapjes van maken. Snij dan het bladerdeeg in kleine vierkantjes. Vul het en vouw ze dicht en duw ze even aan met een vork.

9

Beleg een een bakplaat met bakpapier. Leg de gevulde bladerdeeghapjes hierop.

10

Scheid het ei en bewaar de eierdooier. Smeer hier de hapjes mee in met behulp van een kwastje.

11

Strooi de sesamzaadjes hier overheen.

12

Zet de kaasbites gedurende 15 min in de voorverwarmde oven.

13

Wedden dat alle visite dit een heerlijk borrelhapje vind? Je kunt ze ook bij de lunch serveren.

kaasbites


Ingrid Stoopen - Kaas-bites

Ingredienten

 1 rol verse bladerdeeg Tante Fanny (0,01/100g) of Jumbo
 25 g plantaardige boter wajang/plantenmargarine AH
 30 g bloem
 175 ml water
 1/4 bouillonblokje Maggi tuinkruiden
 100 g zelfgeraspte harde oude kaas
 1 eetl mosterd
 1 ei
 snufje peper
 sesamzaadjes om te bestrooien

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

2

Haal het bladerdeeg 10 min voor gebruik uit de koelkast.

3

Smelt de lactosevrije boter in een kookpannetje of in de Microcook maatkan van Tupperware gedurende 40 sec. op vol vermogen in de magnetron.

4

Als de boter gesmolten is, roer je de bloem er in etappes door met de garde.

5

Meng het water met het kleine bouillonblokje. Giet langzaam de bouillon erbij en blijf roeren.

6

Rasp de kaas met behulp van de Raspmolen van Tupperware of gebruik een normale rasp en strooi alle kaas bij het mengsel in de Microcook of in de steelpan.

7

Voeg de mosterd en peper toe en roer goed door. Is het te dun, zet dan nog even één minuut in de magnetron of zet het steelpannetje nog even op het vuur.

8

Leg de bladerdeeg op de Quickbite en vul met het mengsel heb je deze niet in huis kun je er ook flapjes van maken. Snij dan het bladerdeeg in kleine vierkantjes. Vul het en vouw ze dicht en duw ze even aan met een vork.

9

Beleg een een bakplaat met bakpapier. Leg de gevulde bladerdeeghapjes hierop.

10

Scheid het ei en bewaar de eierdooier. Smeer hier de hapjes mee in met behulp van een kwastje.

11

Strooi de sesamzaadjes hier overheen.

12

Zet de kaasbites gedurende 15 min in de voorverwarmde oven.

13

Wedden dat alle visite dit een heerlijk borrelhapje vind? Je kunt ze ook bij de lunch serveren.

kaasbites

Kaasbites lactosevrij