Eetdagboek week 39 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week veel groente, vlees en vis. Niet te ingewikkeld deze keer. Ook maakte ik een nieuw recept voor risotto met kruiden uit de eigen tuin. En vrienden kwamen pizzatjes eten. En als toetje maakte ik een heerlijke scroppino. En wat dacht je van lactosevrije cheesecake balletjes met lactosevrije roomkaas?


Maandag 21-09-20:
Mijn broertje en schoonzus hadden ons Zaterdag een bak van de chinees mee gegeven want deze was nog over. Je kunt in mijn vorige eetdagboek lezen dat we daar chinees hadden gegeten voor mijn broertjes verjaardag. Ik heb er zelf noedels bij warm gemaakt. Die hoefde ik maar een paar minuten mee te verwarmen van de Jumbo. Ze lagen in de winkel ik kan ze online niet vinden. Een eitje erbij en zo hadden wij een super makkelijk en toch lekker maaltje. 


Dinsdag 22-09-20:
Vanavond maakte ik weer eens de rauw gebakken aardappels, deze keer met schil. Zo lekker waren ze weer, dat kwam waarschijnlijk omdat het weer even geleden was. En ik kookte er wortels en erwten uit de vriezer bij. En ik bakte in een klontje flora boter de vissticks van Iglo. En ik serveerde er nog een beetje vegan mayo bij van de Mayoneurs. 


Woensdag 23-09-20:
Vanmiddag kwam een vriendin gezellig een theetje doen. Dus ik had al tomatensoep uit de vriezer gehaald. En wat vlees van de Meatlovers (deze kun je bij de Jumbo in de vriezer kopen). Echt heel lekker vlees. Ik wilde er nog aardappels bij maken maar we hadden allebei niet zoveel honger, dus uiteindelijk maar niet gedaan. Foto ben ik vergeten te maken.


Donderdag 24-09-20:
Dit recept voor aardappelspiralen stond al even op mijn lijstje. Nu is het recept perfect geworden en heb ik hem uitgewerkt en mooie foto’s van geschoten. En jij kunt ze ook maken als je een ook een spiraalsnijder en lange cocktailprikkers in huis hebt in het recept vind je alle informatie. Echt een aanrader hoor. Je aardappel wordt lekker knapperig. Daarbij bakte ik koolvis, deze heb ik in stukjes gesneden en ik wokte er de sperziebonen bij. Ik heb het even met de deksel op de pan gaar laten worden. Als laatste voegde ik nog wat ketjap sesam van G0-Tan toe. Dat maakte het helemaal af kan ik je wel vertellen.


Vrijdag 25-09-20:
Dit zal jij vast wel herkennen dat je ergens zoveel zin in hebt. Nou dat had ik vandaag, ik had zin in oma’s ouderwetse tomatensoep met soepvlees. Dit recept wekt heel veel herinneringen op naar vroeger toen we bij oma gingen eten. Dit was zulke lekkere soep. En wederom vandaag hebben we er weer van gesmuld. Onze zoon heeft er ook heerlijk van zitten smullen. En ik maakte nog een nieuwe risotto met droge wijn en tuinkruiden. Ik moet er nog even een mooie foto van schieten en dan komt hij online. Deze was zonder vlees maar je kunt ook wat spekjes toevoegen. Spekjes en risotto vind ik een verrukkelijke combinatie.

eetdagboek


Zaterdag 26-09-20:
Vrienden kwamen gezellig bij ons pizzatjes eten. Ik heb daar een leuke blog over geschreven een tijd geleden, daar kun je precies zien hoe ik te werk ga. Ik vind het altijd super leuk om dat te verzorgen. Ik maak zelf de bodempjes. En deze keer had ik ciabatta met zelfgemaakte groene pesto gemaakt. En ook nog wraps met truffelolie uit de oven met tapenade. Echt een heerlijk voorgerecht, dit hoop ik binnenkort nog een keer te maken en dan werk ik het recept uit. Als toetje maakte ik scroppino’s, 3 met alchohol en eentje voor mijn vriendin zonder alchohol want zij is zwanger. Met het ijs van Professor Grunschnabel. Deze hoop ik ook binnenkort uit te werken, zo lekker! En daarbij had ik de cheesecake balletjes met lactosevrije roomkaas van Nonnomlactosefree gemaakt. Deze hoop ik ook binnenkort even uit te werken, ik gaf er natuurlijk nog een leuke twist aan! Erg lekker, ik heb nog een beetje lactosevrije roomkaas in de koelkast staan dus ik denk dat ik er nog een aantal ga maken.
eetdagboek
eetdagboek
eetdagboek

eetdagboekZondag 27-09-20:
Ciao, wat dacht je van een restjes-dag vandaag? Wij blijven het weekend nog lekker even in Italiaanse sferen. Ik heb meestal nog zoveel over van de pizza-date, dat is toch zonde om weg te gooien. Ik had nog een deegbal in de vriezer liggen en deze heb ik zelf belegd. Voor mijn man, zoontje en ik zelf. Ik had de kaas van Violife gebruikt deze keer. Heerlijke vervanger voor mozzarella.
eetdagboek