Lactosevrij eetdagboek week 40

Maandag 30-09-19:
Ik had nog aardappelschijfjes en een zak spinazie in de koelkast liggen dus ik besloot deze maar eens te gebruiken vanavond. Ik verbaas me iedere keer weer over de kleine hoeveelheid spinazie die er over blijft na het koken haha. De aardappelschijfjes bakte ik in olijfolie en de vissticks (Iglo) bakte ik een scheutje plantaardige vloeibare boter (Aldi).

Dinsdag 01-10-19:
Vanavond maakte ik de super lekkere en simpele tomatensoep van Rebecca weer. En daarbij bakte ik kaiserbroodjes af (deze zijn altijd lactosevrij) en ik bakte er de chickenburgers van Mora bij in een scheutje plantaardige vloeibare boter (Aldi). De burger leg je op het broodje, een beetje mayonaise erop en wat ijsbergsla en aanvallen maar!!!

Woensdag 02-10-19:
Dit was weer veel te lang geleden, lasagne! Ik gebruikte het pakje van Wereldgerechten Knorr. Dan voeg ik er gehakt, 250 ml lactosearme melk, 250 ml water, prei, paprika en lente-ui fijngesneden bij. En zo vinden wij hem het lekkerst! Wat kaas erop, ik had voor mezelf nu extra belegen plakken kaas in stukjes gescheurd en daar overheen had ik wat oregano gestrooid.

Donderdag 03-10-19:
Ik had nog verse frietjes in de diepvries liggen. Deze heb ik gewoon bevroren in de airfryer gegooid en net zo warm gebakken zoals op de verpakking stond, en ze waren heerlijk. Daarbij bakte ik de ossenhaas van de Aldi (diepvries) en ik kookte er boterboontjes bij.

Vrijdag 04-10-19:
Er kwam vanavond een vriendin bij met eten en mijn achternichtje waar ik ’s middags opgepast had at ook mee. Ik gebruikte het spelt pizzadeeg van Tante Fanny weer (0.01g/100g). En ik verdeelde de gezeefde tomaten daar overheen. En de verrukkelijke pizzakruiden van Green gypsy spices. En daar overheen strooide ik wat Parmezaanse kaas (Parrano), kijk voor jezelf of je dit verdragen kan. En ik belegde mijn stuk met salami, lente-ui en champignons. Jammie!

Zaterdag 05-10-19:
Mijn achternichtje draaide de aller lekkerste lactosevrije soepballetjes en ik maakte deze lekkere tomatensoep met gezeefde tomaten. In 1 week eten we 2 keer tomatensoep haha, dat kwam zo toevallig uit. En mijn man bakte heerlijke frikandellen in olijfolie. Daar zijn we dol op. En het is super makkelijk. Je ontdooit de frikandellen en snijd ze doormidden. Je bakt ze een aantal minuten in olijfolie en klaar zijn ze.

Zondag 06-10-19:
Ik maakte ’s middags al deze gekruide rijst met cassave kroepoek. Mijn schoonouders aten ook onverwachts gezellig mee. Ik had iets meer rijst gekookt en wat meer groente gebruikt. En stukjes kippendijfilet gebruikt, en voor morgen hebben we ook nog een klein beetje over. Ideaal toch en heel erg lekker.