Kokosslagroom lactosevrij en vegan

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Oh my, dit wil je!!! Heerlijke kokosslagroom die je zo gemaakt hebt en ook nog maar met maar slechts 2 ingrediënten. Ik heb de kokosmelk van Fairtrade gebruikt, de kokosmelk moet vol-vet zijn. Ik heb het blikje een paar dagen in de koelkast laten staan maar 1 nacht moet ook voldoende zijn. En schud het blikje niet. De melk en de room scheiden van elkaar alleen als het koud is. Ik heb al veel verschillende merken kokosmelk gebruikt en vaak mislukte het, dus ik adviseer om deze te kopen. Ik kocht deze bij de Albert Heijn.

Dit basisrecept voor kokosslagroom is ideaal voor mensen die niet tegen sporen van melk kunnen en geen soja kunnen verdragen. Heerlijke slagroom met een kokos smaak. Ik maakte er laatst een verrukkelijke langevingertaart en een lekker chocolade toetje mee, recepten vind je onderaan. Aanradertje hoor. Je kunt ook allerlei smaakjes aan je kokosslagroom toevoegen, zoals cacao, sinaasappelsap, citroensap, vanille aroma, vloeibare zoetstof of kaneel. Jammie!

Voorbereidingstijd5 minutenTotale tijd5 minuten

 1 blikje Fairtrade orginal biologische kokosmelk
 1 zakje vanillesuiker

1

Scheid de witte dunne kokosmelk met de dikke kokosroom.

2

De room doe je in een kom en vervolgens mix je deze stijf met de mixer of met een garde. Als je de bak ondersteboven kunt houden en de room blijft zitten is deze stijf genoeg.

3

En voeg een zakje vanillesuiker toe en roer goed door. Of wil je geen suiker toevoegen? Voeg dan wat anders toe zoals hierboven beschreven staat.

4

Gebruik de kokosslagroom voor toetjes en taarten. Of schep een klodder room op een taartje, ook een aanrader kan ik je vertellen.

kokosslagroom

5

kokosslagroom

6

kokosslagroom


Kokos langevingertaart - Lactosevrijeten
Chocolade kokosroom in een glaasje - Lactosevrijeten

Ingredienten

 1 blikje Fairtrade orginal biologische kokosmelk
 1 zakje vanillesuiker

Stappen

1

Scheid de witte dunne kokosmelk met de dikke kokosroom.

2

De room doe je in een kom en vervolgens mix je deze stijf met de mixer of met een garde. Als je de bak ondersteboven kunt houden en de room blijft zitten is deze stijf genoeg.

3

En voeg een zakje vanillesuiker toe en roer goed door. Of wil je geen suiker toevoegen? Voeg dan wat anders toe zoals hierboven beschreven staat.

4

Gebruik de kokosslagroom voor toetjes en taarten. Of schep een klodder room op een taartje, ook een aanrader kan ik je vertellen.

kokosslagroom

5

kokosslagroom

6

kokosslagroom

Kokosslagroom lactosevrij en vegan