Eetdagboek week 32 lactosevrij

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. We aten lekker verse krootjes (bietjes) en sperziebonen uit de moestuin van familie. En de heerlijke macaroni met corned beef stond weer 2 dagen op tafel. En wat dacht je van een lekkere simpele gourmet.

Maandag 03-08-20:
Vorige week hebben mijn moeder en ik samen een heleboel verse krootjes (bietjes) in gevroren. Eerst moesten ze gekookt worden en daarna geraspt. Best wel een werkje kan ik je vertellen, wat hadden ze het er vroeger toch allemaal druk mee. Daar dacht ik wel aan, toen moest het want anders hadden ze niet te eten. Wij hadden ze gekregen van mijn oom en tante. En ik kan je vertellen dit zijn de lekkerste krootjes die wij in tijden gegeten hebben, een scheutje azijn erbij als je het warm maakt en natuurlijk hoort er ook een speklapje bij, deze had ik zelf gekruid.

De speklapjes had ik ’s middags even bij de slager gehaald. Toch wel lekker hoor van de slager, ik kom er eens in de maand een keer. Maar ik moest nu toch naar de fysio, want heb al een tijd last van lage rugpijn en nu werd het een tijdje geleden zo erg. Dus toen moest ik de fysio wel bellen. En ik bakte de rauw gebakken aardappelblokjes weer eens. 


Dinsdag 04-08-20:
Ook de sperzieboontjes komen van mijn oom en tante. Jammie, ook deze zijn verrukkelijk. Daarbij bakte een kipburger van de slager, ik was vergeten om te vragen of er geen melk in zat maar heb er maar 1 op en ik heb nergens last van gehad dus dat zal wel goed zitten. En tot slot maakte ik de aardappelwaaiers weer eens. Deze zijn zo ontzettend lekker, ik heb er gelijk een mooie foto van geschoten, dus dit recept komt binnenkort online.


Woensdag 05-08-20 & Donderdag 06-08-20:
Vanavond maakte ik weer deze super lekkere macaroni met corned beef. Dit recept is per ongeluk ontstaan, super simpel maar wel heel erg lekker. En handig om een blikje corned beef in je voorraadkast te hebben staan om even snel een grote pan macaroni te maken. Ik had er nu lekker strooikaas van Grozette overheen gestrooid, de suikers en koolhydraten staan op 0.Vrijdag 07-08-20:
Wat een warme dag vandaag, wij zijn wezen uiteten vanavond bij Tr3s in Meteren met vrienden. Je wordt daar altijd zo fijn geholpen, ik heb gevraagd naar de allergenenlijst. Deze was anders dan de vorige keer, nog overzichtelijker geworden. Ik heb heerlijk onbezorgd kunnen genieten. En de ribbetjes met Jack Daniels moet je bestellen, deze zijn zo mals en lekker gemarineerd en wat dacht je van de zoete aardappelfrietjes met truffelmayonaise? Zelfs van een heerlijk toetje van meringue en aardbeien en mijn vriendin had sorbetijs besteld deze is ook lactosevrij. Wat is het daar toch mooi, zo’n groot terras. Je waant je even helemaal in vakantiesferen.
eetdagboek
eetdagboek
eetdagboek


Zaterdag 08-08-20:
Vanmiddag hebben we een vriendin verrast met een babyshower. Gelukkig had ze airco binnen dus het was echt even bijkomen. Ik had mijn lactasepilltjes meegenomen zodat ik ook lekker met de rest mee kon eten. Thuis had ik al een huzarensalade gemaakt en vlees en zalm klaar gelegd. Mmm, om 8uur gingen we pas gourmetten, je hebt echt minder honger met dit weer hè. Het recept van de huzarensalade komt binnenkort online.


Zondag 09-08-20:
Vanmorgen hebben we gebubbeld in het bubbelbad. Daarna zijn we naar een plas gereden en zijn we met mijn schoonouders even wezen zwemmen. En daarna zijn we nog bij mijn zwager en schoonzus geweest en daar zijn we ook nog in het zwembad gedoken. En had mijn schoonzus een heerlijk broodje hamburger gemaakt. Jammie, ik heb 1 kadetje op en ik heb er geen last van gehad de andere hamburger heb ik zo gegeten. Alle kadetjes bevatten melk. Durf jij het niet aan en wil je toch een kadetje eten? Maak ze dan eens zelf. Hier vind je het recept. Ik was mijn lactase pilletjes vergeten, normaal zou ik een pilletje voor de zekerheid in hebben genomen, maar nu gelukkig geen last gehad.
eetdagboek