Eetdagboek week 3

Maandag 14-01-19:
We aten vanavond weer eens gekookte aardappels met boter en jus (wajang en een beetje water bij de koolvis gedaan). Koolvis gebakken in wajang en haricots verts in katenspek. Deze had ik nog in de vriezer liggen kant en klaar van de Albert Heijn, maar zelf gemaakt vinden wij ze veel lekkerder. En het is ook zo gepiept, dus deze zal ik niet gauw meer kopen. Ze waren gewoon een beetje taai.

Dinsdag 15-01-19:
Gister hadden we nog gekookte aardappels over, deze heb ik fijn gesneden en opgebakken in olijfolie. Mijn moeder had heerlijke rundvlees gebraden voor ons in wajang boter. Zo lekker mals, en daarbij aten we een potje met erwten en wortels.

Woensdag 16-01-19:
In mijn zwangerschap snak ik zo erg naar een vette hap, dus ik vond het weer eens hoog tijd om zelf frietjes te bakken. Daarbij at ik een hamburger uit de diepvries (Jumbomerk) en maakte ik zelf de lactosevrije kaassoufflĂ©’s weer eens. Zo lekker! En daarbij serveerde ik nog wat sla.

Donderdag 17-01-19:
Vandaag werden de boodschapjes weer gebracht door de Jumbo. Ik maakte zelf de groene pesto, en daarmee maakte ik de gevulde kipfilet weer eens. Over de sla verdeelde ik een sausje van mosterd, mayonaise, citroensap en kruiden (binnenkort online). En ik bakte de aardappelschijfjes van Aviko in olijfolie. Mmm, echt genoten van dit heerlijke lactosevrije maaltje.

Vrijdag 18-01-19:
Het werd vandaag weer eens tijd voor een lekker gezond soepje. Mijn mannetje at op zijn werk dus ik koos weer voor de zelfgemaakte preisoep. Binnenkort weer online. Zo lekker! Mijn ouders hebben er ook van mee gesmuld. Ik bakte een spelt stokbrood van de AH af en maakte de boter met zeezout en ik verdeelde er wat plakjes extra belegen kaas overheen.

Zaterdag 19-01-19:
Net zoals gister at ik nog een beetje preisoep, voor mijn mannetje had ik erwtensoep uit de diepvries gehaald. Deze had zijn moeder laatst meegenomen. Helaas door mijn fructose-intolerantie mag ik die niet meer. En daarbij maakte ik een schaal nacho’s. Dat doet het hier altijd goed hihi.

Zondag 20-01-19:
Zoals je weet ben ik alle lactosevrije recepten weer aan het terug plaatsen op de website. Vandaag maakte ik deze heerlijke gezonde zoete aardappelsoep weer. Ik gebruikte de vegan haver cuisine van Oatly om er een romige smaak aan te geven. Aankomende week komt hij weer online.