Chocolade kokosroom in een glaasje lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2 personen.

Zoek je nog een eenvoudig lekker lactosevrij toetje? Dan moet je dit recept voor chocolade kokosroom geserveerd in glaasjes eens proberen. Super simpel maar wel heel erg lekker, en vooral als je een echte kokoslover bent! Wij hebben er echt even van zitten genieten, chocola en kokos is een heerlijke combinatie.

Zorg dat je het blikje kokosmelk van Fair trade wel een nachtje in de koelkast zet van te voren. En schud het blikje niet. De melk en de room scheiden van elkaar alleen als het koud is. Ik heb al veel verschillende merken kokosmelk gebruikt en vaak mislukte het, dus ik adviseer om deze te kopen. Ik kocht deze bij de Albert Heijn.

Je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Wat dacht je van verse aardbeien of frambozen? Maar ik had toevallig nog bosvruchten in de diepvries liggen vandaar dat ik die gebruikt heb.

Ik merk dat ik niet veel recepten op de site heb staan voor toetjes dus ik hoop de komende tijd weer wat meer lekkere nagerechten te maken.

*Fructosearm: Vervang de suiker door druivensuiker (dextrose) Zonnatura en bestel boterkoekjes van Fructoosje. En gebruik het fruit wat je verdragen kan.

Voorbereidingstijd10 minutenTotale tijd10 minuten

 6 Pally Marie biscuits (kan sporen melk bevatten)
 1 blikje Fair trade kokosmelk (400 ml)
 1 flinke eetl cacaopoeder
 1 eetl suiker
 scheutje Dr. Oetker vanille aroma
 bosvruchten (diepvries)

1

Laat de bosvruchten even ontdooien.

2

Zorg dat je het blikje kokosmelk minstens een nacht in de koelkast zet, zodat je de kokosmelk met de kokosroom gemakkelijk kan scheiden met een lepel.

3

Maak nu de kokos-slagroom. Klop de kokosroom stijf met de mixer of met een garde, als je de bak ondersteboven kunt houden en de room blijft zitten is deze stijf genoeg.

4

Meng de suiker, vanille aroma en de cacaopoeder er door met een spatel.

5

Doe de biscuitjes in een boterhamzakje. En maak ze fijn met je handen of rol er voorzichtig met een deegroller overheen.

6

Verdeel de helft van de kruimels over 2 glaasjes.

7

Verdeel daar de chocolade kokosroom overheen.

8

En top af met de over gebleven biscuitjes en de bosvruchten.

9

En nu kun je de glaasjes gevuld met de biscuit en chocolade kokosroom serveren.

10

Je kunt ze makkelijk van te voren klaar maken, en een paar uurtjes in de koelkast bewaren. Ik zou dan alleen de bosvruchten wel op het laatste moment toevoegen.

11

Ingredienten

 6 Pally Marie biscuits (kan sporen melk bevatten)
 1 blikje Fair trade kokosmelk (400 ml)
 1 flinke eetl cacaopoeder
 1 eetl suiker
 scheutje Dr. Oetker vanille aroma
 bosvruchten (diepvries)

Stappen

1

Laat de bosvruchten even ontdooien.

2

Zorg dat je het blikje kokosmelk minstens een nacht in de koelkast zet, zodat je de kokosmelk met de kokosroom gemakkelijk kan scheiden met een lepel.

3

Maak nu de kokos-slagroom. Klop de kokosroom stijf met de mixer of met een garde, als je de bak ondersteboven kunt houden en de room blijft zitten is deze stijf genoeg.

4

Meng de suiker, vanille aroma en de cacaopoeder er door met een spatel.

5

Doe de biscuitjes in een boterhamzakje. En maak ze fijn met je handen of rol er voorzichtig met een deegroller overheen.

6

Verdeel de helft van de kruimels over 2 glaasjes.

7

Verdeel daar de chocolade kokosroom overheen.

8

En top af met de over gebleven biscuitjes en de bosvruchten.

9

En nu kun je de glaasjes gevuld met de biscuit en chocolade kokosroom serveren.

10

Je kunt ze makkelijk van te voren klaar maken, en een paar uurtjes in de koelkast bewaren. Ik zou dan alleen de bosvruchten wel op het laatste moment toevoegen.

11

Chocolade kokosroom in een glaasje lactosevrij