Hangop met kerstchocolade lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2 personen.
Dit recept staat al zolang op mijn lijstje. Dus het werd hoog tijd dat ik er eens mee aan de slag zou gaan. Ik had de Lactofree yoghurt van Arla (0.01 gram lactose op 100 gram) in huis gehaald. De yoghurt had ik 's morgens al voorbereid zodat ik er 's avonds al lekkere toetjes van kon maken. Want het wachten kost het meeste tijd. Versier ze met leuke kerstchocolaatjes. Ik had ze besteld bij lactosevrije-shop.nl.
Fructosearm: Vervang de vanillesuiker door gedroogde glucosestroop korrels (verkrijgbaar bij fructoosje). En gebruik eventueel een beetje vanille merg van een vanillestokje. En kijk uit met de hoeveelheid frambozen.

Voorbereidingstijd8 uren 20 minutenTotale tijd8 uren 20 minuten

 500 ml Arla lactofree halfvolle yoghurt (0.01/100g)/ yoghurt MinusL (0.1/100g)
 1 zakje vanillesuiker
 45 g speculaasjes (de meeste zijn lactosevrij, kijk altijd goed op de verpakking)
 12 frambozen + 4 extra voor garnering
 100 g slagroom MinusL/Alpro
 1 theel suiker
 half zakje klop-fix
 2 kerstchocolaatjes lactosevrijshop

1

Pak een grote kom. En leg daar vervolgens een zeef in, zorg dat deze niet de bodem raakt.

ย 

2

Maak een theedoek nat en wring hem goed uit. Leg de theedoek in de zeef.

3

En schenk hier het halve pak lactosevrije yoghurt in. Bedek dit met een stukje vershoudfolie en zet de kom met de yoghurt ongeveer 8 uur in de koelkast. Hou je van een dikkere hangop? Laat hem dan nog 2-4 uurtjes langer in de koelkast staan.

4

Zodra de yoghurt klaar is kun je hem uit de koelkast halen. Schep het mengsel in een kom.

5

Roer de vanillesuiker er doorheen. Pak 2 glaasjes. Maak de speculaas een beetje fijn met je handen. En verdeel de fijngemaakte speculaasjes over de bodem.

6

Daar bovenop schep je een laagje hangop. Daar leg je 6 frambozen op. En verdeel de laatste hangop over de glaasjes.

7

Klop je lactosevrije slagroom met de theelepel suiker stijf (Minusl 0.1 gram lactose op 100 gram, moet goed koud zijn en voeg daaraan een half zakje klopfix toe zodat hij goed stijf wordt). En schep op de hangop.

8

Garneer met de overgebleven frambozen en de kerstchocolaatjes en maak eventueel nog een half speculaasje fijn met je handen en strooi er overheen. Je kunt het recept heel gemakkelijk verdubbelen.

Kerstchocolade lactosevrij-shop.nl

Ingredienten

 500 ml Arla lactofree halfvolle yoghurt (0.01/100g)/ yoghurt MinusL (0.1/100g)
 1 zakje vanillesuiker
 45 g speculaasjes (de meeste zijn lactosevrij, kijk altijd goed op de verpakking)
 12 frambozen + 4 extra voor garnering
 100 g slagroom MinusL/Alpro
 1 theel suiker
 half zakje klop-fix
 2 kerstchocolaatjes lactosevrijshop

Stappen

1

Pak een grote kom. En leg daar vervolgens een zeef in, zorg dat deze niet de bodem raakt.

ย 

2

Maak een theedoek nat en wring hem goed uit. Leg de theedoek in de zeef.

3

En schenk hier het halve pak lactosevrije yoghurt in. Bedek dit met een stukje vershoudfolie en zet de kom met de yoghurt ongeveer 8 uur in de koelkast. Hou je van een dikkere hangop? Laat hem dan nog 2-4 uurtjes langer in de koelkast staan.

4

Zodra de yoghurt klaar is kun je hem uit de koelkast halen. Schep het mengsel in een kom.

5

Roer de vanillesuiker er doorheen. Pak 2 glaasjes. Maak de speculaas een beetje fijn met je handen. En verdeel de fijngemaakte speculaasjes over de bodem.

6

Daar bovenop schep je een laagje hangop. Daar leg je 6 frambozen op. En verdeel de laatste hangop over de glaasjes.

7

Klop je lactosevrije slagroom met de theelepel suiker stijf (Minusl 0.1 gram lactose op 100 gram, moet goed koud zijn en voeg daaraan een half zakje klopfix toe zodat hij goed stijf wordt). En schep op de hangop.

8

Garneer met de overgebleven frambozen en de kerstchocolaatjes en maak eventueel nog een half speculaasje fijn met je handen en strooi er overheen. Je kunt het recept heel gemakkelijk verdubbelen.

Hangop met kerstchocolade lactosevrij