Pavlova lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidIntermediate

Dit recept is voor 4-6 personen.
Het recept voor pavlova lijkt erg op die van merengue. Lees goed hieronder hoe je het moet doen anders gaat het gegarandeerd fout. Alles moet goed vetvrij zijn. Als je het een paar keer gemaakt hebt en je weet hoe je het moet doen is het helemaal niet zo moeilijk meer. Maar dat is met alles hè. Het is zo'n heerlijk toetje en je kan er natuurlijk eindeloos mee variëren. Gebruik eens ander fruit, en maak bijvoorbeeld eens banketbakkersroom en schep dat er bovenop.
*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd2 urenTotale tijd2 uren 10 minuten

 3 eieren
 halve citroen of 1,5 theel citroensap
 175 g suiker
 scheutje natuurazijn
 2 theel maizena
 250 g slagroom MinusL/ Alpro
 1 zakje klop-fix
 1 zakje vanillesuiker
 3 eetl pure vlokken (kan sporen van melk bevatten)
 250 g aardbeien
 poedersuiker

1

Verwarm de oven voor op 100 graden hete lucht (oventijd 120 minuten).

2

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn anders ontstaan er geen pieken en blijft het een slap mengsel. Maak alles goed schoon met een halve citroen of doe de citroensap op een keukenrolletje, en maak alles vetvrij.

3

Splits de eieren. Doe de eiwitten in een een metalen kom, anders mislukt het. Klop het met een mixer in ongeveer 1 minuut op middelhoge snelheid. Zodra het mengsel wit en schuimig wordt moet je de snelheid verhogen.

4

Ga zo door, totdat het mengsel helemaal wit is en er pieken ontstaan. Schep er nog steeds kloppend, geleidelijk de suiker bij met één lepel tegelijk. Klop 25 seconden voordat je de volgende lepel suiker toevoegt.

5

Blijf kloppen zolang de suiker is opgenomen. En voeg als laatste de natuurazijn en de maizena toe. Als het mengsel nog korrelig is moet je nog even door kloppen. Als het glad en glanzend is, en het eiwitschuim blijft hangen aan een omgekeerde lepel dan is het klaar.

6

Pak de bakplaat en bekleed met bakpapier. Schep het eiwitmengsel op de bakplaat in ongeveer een cirkel van 25 cm. Je kunt er een holte in maken maar dat heb ik niet gedaan.

7

Zet de pavlova voor ongeveer 2 uur in de oven. Laat vervolgens goed afkoelen.

8

Klop de lactosevrije slagroom stijf met de klopfix. En voeg nu een zakje vanillesuiker en de eetlepels vlokken toe en roer alles goed door.

9

Schep de slagroom in het midden van de pavlova. Maak de aardbeien schoon en leg ze op de slagroom.

10

Strooi er nog een beetje poedersuiker over voor een mooi resultaat. Zo simpel is het, en het ziet er hartstikke chique uit.

Ingredienten

 3 eieren
 halve citroen of 1,5 theel citroensap
 175 g suiker
 scheutje natuurazijn
 2 theel maizena
 250 g slagroom MinusL/ Alpro
 1 zakje klop-fix
 1 zakje vanillesuiker
 3 eetl pure vlokken (kan sporen van melk bevatten)
 250 g aardbeien
 poedersuiker

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 100 graden hete lucht (oventijd 120 minuten).

2

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn anders ontstaan er geen pieken en blijft het een slap mengsel. Maak alles goed schoon met een halve citroen of doe de citroensap op een keukenrolletje, en maak alles vetvrij.

3

Splits de eieren. Doe de eiwitten in een een metalen kom, anders mislukt het. Klop het met een mixer in ongeveer 1 minuut op middelhoge snelheid. Zodra het mengsel wit en schuimig wordt moet je de snelheid verhogen.

4

Ga zo door, totdat het mengsel helemaal wit is en er pieken ontstaan. Schep er nog steeds kloppend, geleidelijk de suiker bij met één lepel tegelijk. Klop 25 seconden voordat je de volgende lepel suiker toevoegt.

5

Blijf kloppen zolang de suiker is opgenomen. En voeg als laatste de natuurazijn en de maizena toe. Als het mengsel nog korrelig is moet je nog even door kloppen. Als het glad en glanzend is, en het eiwitschuim blijft hangen aan een omgekeerde lepel dan is het klaar.

6

Pak de bakplaat en bekleed met bakpapier. Schep het eiwitmengsel op de bakplaat in ongeveer een cirkel van 25 cm. Je kunt er een holte in maken maar dat heb ik niet gedaan.

7

Zet de pavlova voor ongeveer 2 uur in de oven. Laat vervolgens goed afkoelen.

8

Klop de lactosevrije slagroom stijf met de klopfix. En voeg nu een zakje vanillesuiker en de eetlepels vlokken toe en roer alles goed door.

9

Schep de slagroom in het midden van de pavlova. Maak de aardbeien schoon en leg ze op de slagroom.

10

Strooi er nog een beetje poedersuiker over voor een mooi resultaat. Zo simpel is het, en het ziet er hartstikke chique uit.

Pavlova lactosevrij