Stokbrood met Raclette uit de oven lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 2 personen.
Lekker stokbrood met raclette kaas uit de oven. Een lekkere tip voor bij de lunch, of als voorgerecht geserveerd met een heerlijke soepje. Het is zo'n makkelijk recept maar wel super lekker. Strooi er flink wat kruiden overheen en grill het stokbrood nog even in de oven om de kaas te laten smelten. Ik gebruik de raclette kaas van Emmi. Kijk voor jezelf of je deze kaas verdragen kan, de koolhydraten en suikers staan op 0.1. Maar ik heb deze kaas al zo vaak gegeten en het gaat altijd goed. Terwijl ik bijvoorbeeld wel weer last krijg van geraspte kaas uit een zakje. Behalve dan met Parrano en Kees kaas. Iedereen ervaart het weer anders, maar ik wilde dit recept toch met jullie delen, want wij zijn er dol op.
*Fructosearm: Kan je ook geen tarwe verdragen gebruik dan het speltstokbrood van AH.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd10 minutenTotale tijd20 minuten

 1 afbak stokbrood (de meeste zijn lactosevrij)
 1 pakje raclette kaas Emmi 200 gram (kijk voor jezelf of je dit verdragen kan)
 oregano
 Italiaanse kruiden

1

Verwarm de oven voor op 220 graden en zet op de grill stand.

2

Leg het stokbrood in de oven op een bakpapiertje en bak in 10 minuten goudbruin (kijk voor instructies op de verpakking).

3

Laat het brood afkoelen. Snij het in stukjes.

4

Leg 8 stukjes stokbrood in de ovenschaal of gebruik een bordje wat de oven in kan. En leg dan op ieder bordje 4 stukjes stokbrood.

5

Leg de 8 plakjes kaas op het stokbrood. Strooi de oregano en de Italiaanse kruiden erover heen.

6

Zet een paar minuten in de oven. En als je kaas is gesmolten is je stokbrood klaar om opgediend te worden.

stokbrood

Ingredienten

 1 afbak stokbrood (de meeste zijn lactosevrij)
 1 pakje raclette kaas Emmi 200 gram (kijk voor jezelf of je dit verdragen kan)
 oregano
 Italiaanse kruiden

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 220 graden en zet op de grill stand.

2

Leg het stokbrood in de oven op een bakpapiertje en bak in 10 minuten goudbruin (kijk voor instructies op de verpakking).

3

Laat het brood afkoelen. Snij het in stukjes.

4

Leg 8 stukjes stokbrood in de ovenschaal of gebruik een bordje wat de oven in kan. En leg dan op ieder bordje 4 stukjes stokbrood.

5

Leg de 8 plakjes kaas op het stokbrood. Strooi de oregano en de Italiaanse kruiden erover heen.

6

Zet een paar minuten in de oven. En als je kaas is gesmolten is je stokbrood klaar om opgediend te worden.

stokbrood

Stokbrood met Raclette uit de oven lactosevrij