Eton Mess met frambozen lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 4 personen.
Yeah!! We hebben weer een lekker simpel lactosevrij toetje voor jullie. Deze Eton mess kan echt iedereen maken. Mess vertaald betekend een zooitje. Maar als je het leuk opmaakt is het juist een heel mooi toetje. Je kunt er voor kiezen om de meringue te kopen of om zelf te maken. Zelf maken is natuurlijk het leukst het recept staat hier onderaan. Maar als je ze kant en klaar koopt kost het je maar 15 minuten van je tijd om dit dessert te maken. En ze liggen nu volop in de winkels. Gebruik lactosearme/ lactosevrije slagroom.
Laatst kwamen vrienden hier pizzatjes eten en ze hadden het toetje meegenomen, wat ik natuurlijk super leuk vond. Ik ben dol op nieuwe toetjes. En het was zo lekker, dat ik het ook graag met jullie wil delen.
*Fructosearm: Maak zelf de meringues. Vervang de suiker door 100 gram gedroogde glucosestroop (Fructoosje.nl) en 50 gram druivensuiker (dextrose Zonnatura). Vervang de suiker door gedroogde glucosesiroop en dextrose. En vervang de suiker en vanillesuiker voor de slagroom ook door gedroogde glucosesiroop of dextrose. En voeg eventueel het merg van een vanillestokje toe. Kijk voor jezelf hoeveel frambozen je hebben kan.

Voorbereidingstijd15 minutenTotale tijd15 minuten

 100 g meringues
 150 g frambozen (vers of diepvries)
 250 ml slagroom MinusL/Alpro
 1 zakje klop-fix
 1 eetl suiker
 1 zakje vanillesuiker
 amandelschaafsel

1

Gebruik je frambozen uit de diepvries? Laat deze dan even ontdooien. Hou er 8 apart voor de garnering.

2

Maak de meringues zelf. Of koop ze kant en klaar in de winkel. En breek in stukjes met je handen. En hou een beetje kruim apart voor de garnering (half handje).

3

Klop de slagroom samen met het zakje klopfix, 1 eetlepel suiker en het zakje vanillesuiker stijf.

4

Voeg de frambozen en de stukjes meringue toe aan de slagroom. En roer even goed door met een lepel zodat alles goed verdeeld is.

5

Je kunt het ook om en om in glaasjes doen, maar wij vinden het zo lekkerder zodat alles goed verdeeld is.

6

Verdeel nu alles over 4 kleine glaasjes. En garneer met 2 frambozen, een beetje verkruimelde meringue en een klein beetje amandelschaafsel voor een schitterend eindresultaat.

Meringues lactosevrij

Ingredienten

 100 g meringues
 150 g frambozen (vers of diepvries)
 250 ml slagroom MinusL/Alpro
 1 zakje klop-fix
 1 eetl suiker
 1 zakje vanillesuiker
 amandelschaafsel

Stappen

1

Gebruik je frambozen uit de diepvries? Laat deze dan even ontdooien. Hou er 8 apart voor de garnering.

2

Maak de meringues zelf. Of koop ze kant en klaar in de winkel. En breek in stukjes met je handen. En hou een beetje kruim apart voor de garnering (half handje).

3

Klop de slagroom samen met het zakje klopfix, 1 eetlepel suiker en het zakje vanillesuiker stijf.

4

Voeg de frambozen en de stukjes meringue toe aan de slagroom. En roer even goed door met een lepel zodat alles goed verdeeld is.

5

Je kunt het ook om en om in glaasjes doen, maar wij vinden het zo lekkerder zodat alles goed verdeeld is.

6

Verdeel nu alles over 4 kleine glaasjes. En garneer met 2 frambozen, een beetje verkruimelde meringue en een klein beetje amandelschaafsel voor een schitterend eindresultaat.

Eton Mess met frambozen lactosevrij