Cake monchoutaart lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 12 personen.
We waren laatst bij mijn achterneefje op zijn verjaardag en toen kwam deze taart voorbij. Mijn nicht maakt vaak deze cake met monchou. Ze zei dat het een recept is wat uit de familie komt. Dat wist ik helemaal niet. Dus ik werd erg nieuwsgierig naar het recept. Die heb ik ook gekregen. Wat een heerlijke taart. Die ga ik hier met de eerst komende verjaardag ook maken. Helemaal niet moeilijk en je hebt in een klein uurtje een heerlijke taart op tafel staan die iedereen lust. En de bodem is nog lekker een beetje smeuïg.
*Fructosearm: Dit recept is helaas niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd20 minutenKook tijd25 minutenTotale tijd45 minuten

 150 g wajang boter/plantenmargarine AH
 150 g witte basterdsuiker
 1 zakje vanillesuiker
 150 g Koopmans boerencake (kan sporen van melk bevatten)
 3 eieren
 Voor de vulling:
 200 g roomkaas
 250 ml slagroom MinusL/Alpro
 1 zakje klop-fix
 2 eetl suiker
 1 blikje vlaaivulling
 scheutje olie/bakpsray

1

Zorg dat de boter en de eieren op kamertemperatuur zijn.

2

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht (oventijd 25-30 minuten).

3

Snij de boter in stukjes en doe in een kom. Mix de boter zacht en romig met de mixer. Voeg nu de basterdsuiker en de vanillesuiker toe en meng het geheel tot een gladde massa. Mix er nu één voor één de eieren door en klop het geheel ongeveer 5 minuten met de mixer op de hoogste stand. Zodat er een luchtig beslag ontstaat.

4

Voeg nu geleidelijk scheutje voor scheutje de boerencakemeel (kan sporen van melk bevatten) toe. En blijf mixen. En meng weer tot een glad geheel.

5

Gebruik een vlaaivorm en vet in met olie of bakspray. Schep het beslag nu in de in de vlaaivorm en strijk glad met een spatel. Bak de cake nu in ongeveer 25-30 minuten gaar.
Je kunt met een cocktailprikker controleren of de cake gaar is. Wanneer de prikker er droog uit komt is deze gaar.

6

Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen. Haal hem vervolgens voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

7

Maak ondertussen de vulling. Zorg dat de slagroom koud is voordat je deze gebruikt. Klop de slagroom samen met het zakje klop-fix bijna stijf en voeg de 2 eetlepels suiker en de roomkaas toe (ik had die van Arla gebruikt) en roer even door met een spatel.

8

Was je vlaaivorm uit en doe hier de cake weer in. Schep je slagroom mengsel hierboven op en wrijf uit met een spatel. Als laatste schep je er de vlaaivulling op. Wrijf het een beetje uit met een lepel maar doe het voorzichtig want anders neem je de slagroom mee en dat ziet er niet zo mooi uit.

9

Serveer op leuke gebaksbordjes en aanvallen maar!

Ingredienten

 150 g wajang boter/plantenmargarine AH
 150 g witte basterdsuiker
 1 zakje vanillesuiker
 150 g Koopmans boerencake (kan sporen van melk bevatten)
 3 eieren
 Voor de vulling:
 200 g roomkaas
 250 ml slagroom MinusL/Alpro
 1 zakje klop-fix
 2 eetl suiker
 1 blikje vlaaivulling
 scheutje olie/bakpsray

Stappen

1

Zorg dat de boter en de eieren op kamertemperatuur zijn.

2

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht (oventijd 25-30 minuten).

3

Snij de boter in stukjes en doe in een kom. Mix de boter zacht en romig met de mixer. Voeg nu de basterdsuiker en de vanillesuiker toe en meng het geheel tot een gladde massa. Mix er nu één voor één de eieren door en klop het geheel ongeveer 5 minuten met de mixer op de hoogste stand. Zodat er een luchtig beslag ontstaat.

4

Voeg nu geleidelijk scheutje voor scheutje de boerencakemeel (kan sporen van melk bevatten) toe. En blijf mixen. En meng weer tot een glad geheel.

5

Gebruik een vlaaivorm en vet in met olie of bakspray. Schep het beslag nu in de in de vlaaivorm en strijk glad met een spatel. Bak de cake nu in ongeveer 25-30 minuten gaar.
Je kunt met een cocktailprikker controleren of de cake gaar is. Wanneer de prikker er droog uit komt is deze gaar.

6

Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen. Haal hem vervolgens voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

7

Maak ondertussen de vulling. Zorg dat de slagroom koud is voordat je deze gebruikt. Klop de slagroom samen met het zakje klop-fix bijna stijf en voeg de 2 eetlepels suiker en de roomkaas toe (ik had die van Arla gebruikt) en roer even door met een spatel.

8

Was je vlaaivorm uit en doe hier de cake weer in. Schep je slagroom mengsel hierboven op en wrijf uit met een spatel. Als laatste schep je er de vlaaivulling op. Wrijf het een beetje uit met een lepel maar doe het voorzichtig want anders neem je de slagroom mee en dat ziet er niet zo mooi uit.

9

Serveer op leuke gebaksbordjes en aanvallen maar!

Cake monchoutaart lactosevrij