Eetdagboek week 43 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week boerenkool van moeders, pasta met tapenade en we zijn een nachtje in Limburg geweest en hebben daar met mijn schoonouders gegourmet.

Maandag 19-10-20:
Mijn moeder vroeg of wij ook wat boerenkool wilde want die ging zij vandaag maken. Natuurlijk zei ik daar ‘ja’ tegen. Heerlijk, we hebben ervan gesmuld. Ik heb er zelf een rookworst en wat hamblokjes bij gebakken. Ik dacht dat ik spekjes uit de vriezer had gehaald maar het waren hamblokjes, en dat smaakte ook verrassend goed.


Dinsdag 20-10-20 & Woensdag 21-10-20:
Vanmiddag genoot ik van een komkommer, met daarop deze nieuwe vegan kruidencrème van AH. Aanradertje hoor, ook voor op een stokbroodje. Laat hem even zacht worden uit de koelkast. Dan wordt hij beter smeerbaar.

Tijd voor pasta met tapenade. Ik had nog tapenade in de koelkast staan die nodig op moest. Dus besloot ik dit heerlijke recept maar weer eens te maken. We hebben er lekker 2 dagen van kunnen eten. Heerlijk een eitje en een scheutje ketjap erbij en aanvallen maar!

’s Avonds maakte ik een heerlijke bak met nacho’s met haverfraïche (AH) klaar en daarna hebben we de quiz van Santa Maria gedaan. Helaas heb ik hem na de reclame per ongeluk weg gedrukt. En ik had de antwoorden niet goed opgeschreven dus we kwamen er niet meer uit. Maar het was wel super leuk, hij komt binnenkort beschikbaar dus dan gaan we hem nog eens een keer doen.


Donderdag 22-10-20:
Vanavond gingen we voor makkelijk. Ik bakte rösti van Aviko in de koekenpan in een scheutje olijfolie. Wat vissticks in een scheutje vloeibare plantaardige boter in de koekenpan. En ik maakte een potje erwten met wortels warm in een kookpannetje. Simpel maar een lekker maaltje.


Vrijdag 23-10-20:
Vanmorgen zijn we vertrokken naar Nuenen, ik had nog kaartjes van Social deal voor het Dierenrijk. Zo’n leuk park, je komt heel dicht bij de dieren en je vind er heel veel speeltuinen. Vanwege corona hadden ze wel verschillende regels, dat was maar goed ook want het was best druk. Het was natuurlijk herfstvakantie, daar hadden wij helemaal niet aan gedacht. Ik had voor mezelf brood met smeerkaas Eru prestige en koekjes meegenomen. En daar heb ik nog een worstenbroodje op, meestal zit daar wel melk in maar ik dacht ik gok het erop. Nergens last van gehad gelukkig.Daarna zijn we door gereden naar Limburg naar het plaatsje Roggel. Mijn schoonouders waren 35 jaar getrouwd en dat vierden we met een weekendje weg in de Leistert. Helaas door corona mochten we niet allemaal tegelijk, dus zijn wij één nachtje geweest en daarna mijn schoonzus en zwager een nachtje. Wauw, een super mooi park met heel veel speeltuinen, zwembad en een heel mooi huisje. Ik heb ’s avonds nog heerlijk in de sauna gezeten. En we hebben lekker gegourmet met z’n allen. En een potje kaarten kon natuurlijk ook niet ontbreken. 


Zaterdag 24-10-20:
Mijn schoonmoeder had een heerlijk ontbijt klaar gezet, met allerlei verschillende afbakbroodjes, gekookt eitje, kokosbrood en nog veel meer. Mmm, wat was dat genieten zeg! Vanmorgen hebben we heerlijk gezwommen, daarna zijn we naar de speeltuinen geweest en hebben we lekker gewandeld door het bos. Daarna zijn wij weer naar huis gereden. En hebben we bij onze cafetaria in het dorp een lekker frietje met kroket besteld.


Zondag 25-10-20:
Vanmorgen ben ik lekker met onze zoon Woezel en Pip koekjes gaan bakken, binnenkort een leuke blog hierover. Ik had het recept iets aangepast, ze zijn super lekker geworden alleen de gezichtjes zijn niet meer heel goed te zien. 

Ik maakte de zoete aardappelfrietjes van Aviko in de airfryer warm en krokant. Ik bakte een varkenshaasje in een scheutje vloeibare plantaardige boter (Jumbo). Ik bakte er champignons uit een pot, gebruikte de sportkruiden van Green Gypsy, scheutje sojasaus en honing. Mmm, lekker maaltje voor op de Zondag.