Lava cakejes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 6 lactosevrije Paaseieren (ligt er net aan wat voor grote vorm je gebruikt).
Deze chocolade lava cakejes zijn volledig lactosevrij en super lekker. En in 15 minuten heb jij al heerlijke cakejes, zo'n makkelijk recept is het. Als ze net uit de oven komen zijn ze nog zacht van binnen en komt er nog een beetje vloeibare chocola uit. Bij mijn vriendin hadden we de vorm van Tupperware gebruikt van Paaseieren.

Maar ik heb ze daarna ook nog een keer thuis gebakken en toen heb ik de vorm van de Xenos gebruikt. Je kunt natuurlijk ook andere vormpjes gebruiken, toefje zelfgeklopte lactosevrije slagroom erop spuiten en leg daar bovenop een lactosevrij Paaseitje en je hebt ook een lekker gebakje of toetje voor deze Paasdagen. Als toetje doen deze lava cakejes het ook heel erg goed, je kunt ze vlak voor het opdienen maken, het is zo gepiept.

*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosearm.

Voorbereidingstijd5 minutenKook tijd10 minutenTotale tijd15 minuten

 100 g plantaardige vloeibare boter Jumbomerk/Aldi/Lidl/ Becel light
 100 g pure chocolade Verkade, Jumbomerk, Aldi, Delicata, AHmerk, Tony chocoloneley (kan allemaal sporen van melk bevatten)/ rijstmelk chocolade Bonvita of Maitre Mathis
 100 g suiker
 2 eieren
 60 g bloem
 olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie of bakspray om in te vetten

1

Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht (oventijd 10 minuten).

2

Smelt de boter en de chocolade in de magnetron 1 minuut op 1000 watt. En roer nu net zolang totdat alle chocola gesmolten is. Lukt dit niet? Zet dan nog even kort in de magnetron, maar let wel op dat de chocola niet verbrand.

3

Voeg de suiker en de eieren toe en blijf ondertussen goed kloppen met de garde.

4

En voeg nu de bloem toe, en roer alles nog goed even door.

5

Vet de vorm in met olie of bakspray. Vul het paasei vorm (of een andere vorm) met het chocolade mengsel.

6

Bak ze nu in 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

7

Laat de paaseieren afkoelen. Half warm is het lekkerst want dan zijn ze binnenin nog vloeibaar. Eenmaal afgekoeld zijn ze zacht van binnen maar ook erg lekker.

Ingredienten

 100 g plantaardige vloeibare boter Jumbomerk/Aldi/Lidl/ Becel light
 100 g pure chocolade Verkade, Jumbomerk, Aldi, Delicata, AHmerk, Tony chocoloneley (kan allemaal sporen van melk bevatten)/ rijstmelk chocolade Bonvita of Maitre Mathis
 100 g suiker
 2 eieren
 60 g bloem
 olijfolie/zonnebloemolie/kokosolie of bakspray om in te vetten

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht (oventijd 10 minuten).

2

Smelt de boter en de chocolade in de magnetron 1 minuut op 1000 watt. En roer nu net zolang totdat alle chocola gesmolten is. Lukt dit niet? Zet dan nog even kort in de magnetron, maar let wel op dat de chocola niet verbrand.

3

Voeg de suiker en de eieren toe en blijf ondertussen goed kloppen met de garde.

4

En voeg nu de bloem toe, en roer alles nog goed even door.

5

Vet de vorm in met olie of bakspray. Vul het paasei vorm (of een andere vorm) met het chocolade mengsel.

6

Bak ze nu in 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

7

Laat de paaseieren afkoelen. Half warm is het lekkerst want dan zijn ze binnenin nog vloeibaar. Eenmaal afgekoeld zijn ze zacht van binnen maar ook erg lekker.

Lava cakejes lactosevrij