Lactosevrij eetdagboek week 6 2020

Maandag 03-02-20:
Vanavond eten wij voor het eerst de kip kerrie van Lekker eten met Linda, ik krijg daar zoveel reacties over. Ik heb die lang geleden een keer gedeeld omdat je toen bloginsider kon worden. Je mocht een aantal producten van Arla lactofree testen. En je recepten kon je daarvan dan delen. En die heb ik toen ook gewonnen, hoe leuk was dat!! En nu dachten sommigen dat het recept van mijn site vandaan kwam. Dus ik besloot het ook eens te maken. En we gaan het zeker vaker eten, mmm!

Dinsdag 04-02-20:
Deze heerlijke spaghetti carbonara zonder room en kaas van Chantal Doremi maakte ik ’s middags al. Dus ik besloot er ook meteen mee te lunchen haha. Dit gaan we zeker vaker maken. Aanrader! Ze heeft ook een lekkere vervanger voor de room en kaas gevonden.

Woensdag 05-02-20:
Vanavond ben ik met twee vriendinnen bij Tante Pietje in Den Bosch wezen eten. Haha, ik heb mijn keuze thuis al gemaakt en geniet al van mijn wijntje en mijn vriendinnen zijn nog in dubio met wat ze nu eens gaan kiezen. Dat is duidelijk te zien op de foto hihi. Doe jij dat ook? Ik bestudeer vaak thuis de kaart al zodat ik me er geen zorgen over hoeft te maken. En natuurlijk geef ik het altijd aan bij de reservering en bij mijn bestelling.

Als voorgerecht koos in de pokébowl met zalm en tonijn. En lekker dat hij was!!

En als hoofdgerecht de Ladysteak. Ook heel erg lekker. We moesten er wel even op wachten, het was hartstikke druk op de Woensdagavond. Wie verwacht dat nou?

Als toetje nam ik een kop thee! Die doet het altijd goed hè.

Donderdag 06-02-20:
Vanmiddag was ik nog even snel na mijn werk naar de Lidl gereden, ik wilde zo graag wat lactosevrije producten scoren. Heb je het ook gelezen dat ik de verkeerde stroopwafels gekocht en gepost had? Heel dom, maar gelukkig zagen jullie het en heb ik het kunnen corrigeren. De lactsosevrije pizza, 2 verschillende soorten ijs en nog zoveel meer heb ik er gekocht. Deze actie mag wel vaker op een jaar komen Lidl! Aankomende Woensdag opent vlak bij ons een nieuwe grote Lidl, zo fijn!

Ik nam ook een zakje krieltjes mee en een pot erwten met wortels. En ik maakte heerlijke gehaktballetjes met kipgehakt in kokosmelk. De inspiratie haalde ik van kookfans, daar had iemand me in getagd en het leek me ook erg lekker. Ik heb wel iets minder kruiden gebruikt en het komijnzaad weg gelaten. Erg lekker voor de rest.

Vrijdag 07-02-20:
Ik had kaartjes gewonnen bij Kees kaas op facebook voor de gezondheidsbeurs. Ik ben er samen met mijn schoonzus geweest. Het was erg leuk om een keer gezien te hebben.

Gelijk bij binnenkomst hebben we wat dingen geproefd en gekocht. Natuurlijk hebben we bij Kees kaas ook even 2 stukjes oude kaas gescoord. En ik kocht ook nog een massagekussen, hij staat mooi op de bank en masseert heerlijk haha. Ik ben er erg blij mee. Daarnaast kocht ik ook nog allerlei lekkere dingen, er waren heel veel aanbiedingen die ik mooi met mijn schoonzusje kon delen.

En we genoten van een heerlijke pokébowl. Ja haha alweer één! Deze was ook erg lekker! Het was ontzettend druk bij de foodtruck maar toch besloten we te wachten en het was het wachten waard.

Daarna zijn we nog even wezen shoppen op Hoog Catharijne, ik denk de meesten die ook naar de gezondheidsbeurs zijn geweest want we zagen allemaal bekende tasjes haha.

Zaterdag 08-02-20:
Vandaag heb ik al mijn werk van gister even in gehaald, en daarna ben ik om half 3 naar mijn vriendin in Hellouw gereden. Daar zijn we de keuken in gedoken om half 4 en we kwamen er om 6 uur uit. Wow wat een lekkere dingen hadden we gemaakt. Zij is consulente van Tupperware en heeft al haar kasten vol staan. Dus moesten we natuurlijk wel het één het ander uitproberen.

We maakten hoorntjes van wraps (echt heel lekker en gaaf) die konden we zelf vullen met wat er op tafel stond. De mannen vulden ze met satésaus en een gehaktballetje en rucola hahahaha. We maakten ook hoorntjes met het speltpizzadeeg van Tante Fanny (0,01/100g). Ik gebruikte ook Minusl mozzarella die ik bij de The free from shop had besteld.

We hadden ananas met gerookte kipfilet als tussendoortje. Zelf gemaakte gehaktballetjes met kruiden in paneermeel gerold en voor de rest was er wijko satésaus (deze bevat lactose) dus voor mezelf had ik een klein beetje satésaus van pindakaas gemaakt. De kaasbites maakten we ook weer omdat ze vorige keer zo goed in de smaak waren gevallen. De aardappelwaaiers stonden hier nog in de oven en helaas zaten we al vol toen ze uit de oven kwamen.

En als toetje aten we meringues, chocolade truffels en een mascarpone taartje. Ze waren heerlijk. De truffels en het taartje hoop ik binnenkort even uit te werken.

Zondag 09-02-20:
De restjes van gister hebben we opgegeten en ik bakte er een heerlijk varkenshaasje bij in olijfolie. Daar overheen maakte ik een simpele lactosevrije pepersaus met de bruine basissaus van Remia en we kookte er een eitje bij. Niet te moeilijk doen op de Zondag hè.