Advocaattaart lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 12 personen.
Ik had deze advocaattaart eerst met kant en klare tokkelroom gemaakt, maar het was onduidelijk of er nou wel melk in zat verwerkt of niet. En een volger op facebook had er last van gekregen dus heb ik het recept er even afgehaald. Maar nu heb ik een recept voor zelfgemaakte advocaat (hele zachte lekkere smaak) toegevoegd dus kun je die voor deze taart prima gebruiken en weten we zeker dat het veilig is.

Dit recept heb ik gekregen van mijn nicht. Zij maakt hem zelf altijd met bokkenpootjes maar helaas voor ons zijn die niet lactosevrij. Dus had ze zo een handige draai aan het recept gegeven voor haar buurjongen want die kan ook geen lactose verdragen. En toen heb ik het recept ook gekregen.

En deze moeten we natuurlijk uitproberen, en wat is het een lekkere taart. Super leuk om voor de Paasdagen te maken, maar als je de paaseitjes weg laat kan je hem het hele jaar door maken. Ik maak hem over 2 weekjes ook weer voor mijn verjaardag denk ik, zo heb je echt een keer wat anders.

Let er bij dit recept op dat je de cake bodem een half uur moet bakken. Maar deze moet eerst afkoelen voordat je er de slagroom op schept. En voor het lekkerste resultaat moet hij 2 uurtjes in de koelkast staan zodat de smaken er goed in kunnen trekken. Dus maak hem van te voren al klaar.

*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij.
 

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd30 minutenTotale tijd45 minuten

 Voor de cake bodem:
 160 g vloeibare plantaardige boter Jumbomerk/Aldi/Lidl/Becel light
 160 g zelfrijzend bakmeel
 160 g suiker
 2 zakjes vanillesuiker
 3 eieren
 bakspray of olie om in te vetten
 Voor de vulling:
 400 ml slagroom
 2 zakjes klopfix
 1 kopje zelfgemaakte advocaat
 3 eetl suiker
 Voor de topping:
 100 g lange vingers
 50 g rijstmelkchocolade Bonvita of Maitre Mathis
 lactosevrije paaseitjes (puur Jumbomerk, Lidl, praline puur Lidl, Delicata)

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 25-30 minuten).

2

Doe de vloeibare lactosevrije boter in een kom.

3

Voeg de eieren toe en klop alles nog even goed door met de mixer.

4

Voeg nu de suiker, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel toe en mix alles goed in een paar minuten door elkaar. Zodat je een mooi egaal mengsel krijgt.

5

Vet een vlaaivorm (28 cm) in met bakspray of olie, of leg er een bakpapiertje in (verfrommel deze even met je handen zodat hij makkelijker blijft zitten). Giet hier het cake mengsel in, en bak deze ongeveer 25-30 minuten.

6

Als de cake klaar is, kun je hem het beste af laten koelen op een bakrooster van de oven.

7

Ondertussen kun je de slagroom stijf kloppen (zorg dat deze goed koud is), doe de slagroom in een kom samen met de 2 zakjes klop-fix.

8

Spatel er met een spatel de suiker er de zelfgemaakte advocaat (recept staat onderaan) doorheen.

9

Was de vlaaivorm even uit (als je net zoals ik een bakpapiertje hebt gebruikt hoeft dat niet) en doe daar de bodem weer terug in.

10

Giet hier boven op het slagroommengsel. Maak de lange vingers fijn met je handen (of met de keukenmachine) en strooi over het slagroommengsel heen. Schaaf de lactoservije chocola met een kaasschaaf tot kleine stukjes, en verdeel dit er ook overheen. En als je de taart met de paasdagen maakt leg er dan een paar lactosevrije chocolade eitjes op.

11

Zet voor een heerlijk resultaat de advocaattaart ongeveer 2 uurtjes (of langer) in de koelkast zodat alle smaken er goed in kunnen trekken.

advocaattaart


Zelfgemaakte advocaat

Ingredienten

 Voor de cake bodem:
 160 g vloeibare plantaardige boter Jumbomerk/Aldi/Lidl/Becel light
 160 g zelfrijzend bakmeel
 160 g suiker
 2 zakjes vanillesuiker
 3 eieren
 bakspray of olie om in te vetten
 Voor de vulling:
 400 ml slagroom
 2 zakjes klopfix
 1 kopje zelfgemaakte advocaat
 3 eetl suiker
 Voor de topping:
 100 g lange vingers
 50 g rijstmelkchocolade Bonvita of Maitre Mathis
 lactosevrije paaseitjes (puur Jumbomerk, Lidl, praline puur Lidl, Delicata)

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 25-30 minuten).

2

Doe de vloeibare lactosevrije boter in een kom.

3

Voeg de eieren toe en klop alles nog even goed door met de mixer.

4

Voeg nu de suiker, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel toe en mix alles goed in een paar minuten door elkaar. Zodat je een mooi egaal mengsel krijgt.

5

Vet een vlaaivorm (28 cm) in met bakspray of olie, of leg er een bakpapiertje in (verfrommel deze even met je handen zodat hij makkelijker blijft zitten). Giet hier het cake mengsel in, en bak deze ongeveer 25-30 minuten.

6

Als de cake klaar is, kun je hem het beste af laten koelen op een bakrooster van de oven.

7

Ondertussen kun je de slagroom stijf kloppen (zorg dat deze goed koud is), doe de slagroom in een kom samen met de 2 zakjes klop-fix.

8

Spatel er met een spatel de suiker er de zelfgemaakte advocaat (recept staat onderaan) doorheen.

9

Was de vlaaivorm even uit (als je net zoals ik een bakpapiertje hebt gebruikt hoeft dat niet) en doe daar de bodem weer terug in.

10

Giet hier boven op het slagroommengsel. Maak de lange vingers fijn met je handen (of met de keukenmachine) en strooi over het slagroommengsel heen. Schaaf de lactoservije chocola met een kaasschaaf tot kleine stukjes, en verdeel dit er ook overheen. En als je de taart met de paasdagen maakt leg er dan een paar lactosevrije chocolade eitjes op.

11

Zet voor een heerlijk resultaat de advocaattaart ongeveer 2 uurtjes (of langer) in de koelkast zodat alle smaken er goed in kunnen trekken.

advocaattaart

Advocaattaart lactosevrij