Lactosearme en lactosevrije slagroom stijf kloppen

Alpro slagroom:
Ik kreeg laatst een vraag over de Alpro slagroom, dat je deze niet zo stijf op kan kloppen. Want als je bijvoorbeeld een taart wilt maken is het zonde wanneer je de taart aan snijd en alle slagroom erlangs loopt.

Ik heb hieronder een aantal tips beschreven voor je, die ik ooit in al die jaren heb geleerd. Maar heb jij nou ook nog een goede tip laat het me weten.

Speedy chef:
Laatst vertelde een vriendin dat zij een tijdje terug met een Tupperware-party de slagroom stijf geklopt kreeg met de Speedy chef van Tupperware. Dat is ook een super fijne tip. Wil je de speedy chef bestellen dat kan o.a. bij Daphne’s tup via een priv├ębericht op facebook waar ik ook de tip vandaan heb.

Ik wil hem binnenkort ook aan gaan schaffen, sowieso fijn om even iets snel mee op te kloppen. En wij hebben zoals je weet een papegaai en als ik dan begin te mixen begint hij meteen te gillen haha. Dus meestal zet ik de papegaai weg, maar met de speedy chef heb ik daar ook geen last meer van.

MinusL slagroom:
Met de slagroom van MinusL heb ik dan weer helemaal geen moeite om deze stijf te kloppen. Daar doe ik hetzelfde mee wat ik hieronder beschrijf. En ik krijg altijd super stevige slagroom. Alleen wat ik met de pakjes van MinusL wel heb is dat er bij mij nou nooit 200ml uit komt. Dus zorg ik altijd dat ik nog een extra pakje in de koelkast heb staan. Herken je dat?

Andere lactosearme of plantaardige slagroom om op te kloppen heb ik nooit geprobeerd.

Tips:
– Zorg dat de slagroom goed koud is (van te voren een nacht in de koelkast, max. 7 ┬░C )
– Gebruik een elektrische mixer of de speedy chef van Tupperware
– Gebruik een zakje klopfix van Dr. Oetker of een scheutje azijn of citroensap

Heb jij ook nog een tip voor me om de Alpro slagroom stijf te kloppen? Laat me die weten op social media, en wie weet stuur ik naar jou een kleine verrassing op! Want dat ga ik natuurlijk testen.