Flugel en oreo cupcakes met paaseitjes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 6 lactosevrije cupcakes met flugel botercrème en 6 lactosevrije cupcakes met oreo botercrème.

Cupcakes doen het altijd goed en bijna iedereen is er gek op. Ik maakte eerder al heerlijke cupcakes met lactosevrije botercrème voor Pasen. Deze wordt ontzettend goed bekeken. Daar gebruikte ik een zakje voor de botercrème, en ik gaf een tip mee. Maar ik wilde zelf nu ook eens een lekker recept voor botercrème maken.

Je moet er wel 10 minuten voor uittrekken want zolang moet je mixen, maar daarna krijg je wel een heerlijke romige botercrème. Dit is het basisrecept voor botercrème. Daaraan heb ik nog wat extra ingrediënten aan toegevoegd. Hier vielen ze super goed in de smaak!

flugel

Tijden1 Aantal
Voorbereidingstijd20 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd40 minuten

 3 eieren
 175 g zelfrijzend bakmeel
 175 g wajang boter/ plantenmargarine AH/ Flora
 175 g suiker
 1 zakje vanillesuiker
 2 eetl lactosearme melk MinusL/ Arla lactofree/ Campina of plantaardige melk
Botercrème:
 250 g wajang boter/ plantenmargarine AH/ Flora
 250 g poedersuiker
Botercrème Oreo:
 helft van de botercrème
 1 theel vanille aroma Dr. Oetker
 40 g oreo mini (kan melk bevatten) of 1 zakje oreo's Action
 gekleurde suiker paaseitjes
Botercrème Flugel:
 helft van de botercrème
 1 theel vanillearoma Dr. Oetker
 2 flugels
 scheutje roze eetkleurstof (eventueel)
 gekleurde suiker paaseitjes

1

Zorg dat de eieren en alle boter op kamertemperatuur zijn.

2

En snij de boter voor de cupcakes in stukjes.

3

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).

4

Doe de lactosevrije boter, de eieren, suiker, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel en de 2 eetlepels lactosevrije melk in een kom. En klop dit in 3-4 minuten tot een luchtig beslag met de mixer.

5

Doe je papieren bakvormpjes in een muffin bakvorm, ik had een siliconen gebruikt. Pak nu tussen 2 eetlepels een beetje cupcake beslag en leg het in elk bakvormpje. Verdeel het over alle 12 de cupcakes. Bak ze in de oven ongeveer 15-20 minuten gaar, prik er met een cocktailprikker in om te kijken of ze gaar zijn.

6

Ondertussen als je cupcakes hard hun best staan te doen in de oven kun je de botercreme maken.

Voor de botercrème:
7

Mix de zachte lactosevrije boter voor de botercrème met de poedersuiker 10 minuten door elkaar in een kom met de mixer met deeghaken.

flugel

8

Zo krijg je een super zachte botercrème.

Voor de cupcakes met oreo botercrème:
9

Neem de helft van de zelfgemaakte botercrème en doe deze in een andere kom.

10

Maak de oreo's fijn met je handen. Hou er 6 apart voor de garnering. Meng de vanillearoma en de fijn gemaakte oreo's door de botercrème heen.

11

Laat de cakejes even afkoelen.

12

Doe de botercrème in een spuitzak zonder spuitmond (de oreo stukjes komen daar niet doorheen) en spuit mooie toeven op de cupcakes. Garneer met de gekleurde paaseitjes en de oreo's.

Voor de cupcakes met flugel botercrème:
13

Neem de andere helft van de botercrème.

14

Voeg hier de vanille aroma, 2 flesjes flugels en een scheutje roze eetkleurstof (eventueel) aan toe. Meng alles goed door elkaar.

15

Laat de cakejes even afkoelen.

16

Doe de botercrème in een spuitzak (met spuitmond) en spuit mooie toeven op de cupcakes. Garneer met de gekleurde paaseitjes.

flugel

17

flugel


Gekleurde suiker paaseitjes - Lidl
Oreo mini - Albert Heijn
Paas cupcakes lactosevrij - Lactosevrijeten

Ingredienten

 3 eieren
 175 g zelfrijzend bakmeel
 175 g wajang boter/ plantenmargarine AH/ Flora
 175 g suiker
 1 zakje vanillesuiker
 2 eetl lactosearme melk MinusL/ Arla lactofree/ Campina of plantaardige melk
Botercrème:
 250 g wajang boter/ plantenmargarine AH/ Flora
 250 g poedersuiker
Botercrème Oreo:
 helft van de botercrème
 1 theel vanille aroma Dr. Oetker
 40 g oreo mini (kan melk bevatten) of 1 zakje oreo's Action
 gekleurde suiker paaseitjes
Botercrème Flugel:
 helft van de botercrème
 1 theel vanillearoma Dr. Oetker
 2 flugels
 scheutje roze eetkleurstof (eventueel)
 gekleurde suiker paaseitjes

Stappen

1

Zorg dat de eieren en alle boter op kamertemperatuur zijn.

2

En snij de boter voor de cupcakes in stukjes.

3

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).

4

Doe de lactosevrije boter, de eieren, suiker, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel en de 2 eetlepels lactosevrije melk in een kom. En klop dit in 3-4 minuten tot een luchtig beslag met de mixer.

5

Doe je papieren bakvormpjes in een muffin bakvorm, ik had een siliconen gebruikt. Pak nu tussen 2 eetlepels een beetje cupcake beslag en leg het in elk bakvormpje. Verdeel het over alle 12 de cupcakes. Bak ze in de oven ongeveer 15-20 minuten gaar, prik er met een cocktailprikker in om te kijken of ze gaar zijn.

6

Ondertussen als je cupcakes hard hun best staan te doen in de oven kun je de botercreme maken.

Voor de botercrème:
7

Mix de zachte lactosevrije boter voor de botercrème met de poedersuiker 10 minuten door elkaar in een kom met de mixer met deeghaken.

flugel

8

Zo krijg je een super zachte botercrème.

Voor de cupcakes met oreo botercrème:
9

Neem de helft van de zelfgemaakte botercrème en doe deze in een andere kom.

10

Maak de oreo's fijn met je handen. Hou er 6 apart voor de garnering. Meng de vanillearoma en de fijn gemaakte oreo's door de botercrème heen.

11

Laat de cakejes even afkoelen.

12

Doe de botercrème in een spuitzak zonder spuitmond (de oreo stukjes komen daar niet doorheen) en spuit mooie toeven op de cupcakes. Garneer met de gekleurde paaseitjes en de oreo's.

Voor de cupcakes met flugel botercrème:
13

Neem de andere helft van de botercrème.

14

Voeg hier de vanille aroma, 2 flesjes flugels en een scheutje roze eetkleurstof (eventueel) aan toe. Meng alles goed door elkaar.

15

Laat de cakejes even afkoelen.

16

Doe de botercrème in een spuitzak (met spuitmond) en spuit mooie toeven op de cupcakes. Garneer met de gekleurde paaseitjes.

flugel

17

flugel

Flugel en oreo cupcakes met paaseitjes lactosevrij