Eetdagboek week 38 – Lactosevrijeten

Er staat weer een nieuw lactosevrij eetdagboek voor jullie klaar. In dit lactosevrije eetdagboek vind je weer nieuwe inspiratie om lactosevrij te koken. Zo kun je zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. En dat je in een kleine handomdraai wat lekkers op tafel kunt toveren. Wij aten deze week recepten die ik al heel lang eens wilde proberen. Wat dacht jij van gepofte tomaatjes uit de oven? En zelf gemaakt stoofvlees met een bruin biertje. Heerlijk toch? En Vrijdag zijn we lekker wezen uit eten met vrienden bij de Italiaan. Lees snel verder hoe ik toch lekker van een pizza met kaas kon genieten.


Maandag 14-09-20:
Gister had ik een grote pan nasi met trassie gemaakt. Deze deelde ik ook al in mijn vorige eetdagboek. Vandaag konden we daar ook nog lekker van smullen. Heerlijk wat augurken, kroepoek en lactosevrije satésaus erbij. En aanvallen maar!
eetdagboek


Dinsdag 15-09-20:
Ik had nog een beetje lactosevrije lasagne in de diepvries liggen. En hij smaakte nog super lekker. Voor mijn man en zoontje maakte ik de lasagne van Knorr wereldgerechten (kan sporen van melk bevatten).


Woensdag 16-09-20:
Ook vandaag aten we nog lasagne, ik had nog een klein beetje over voor mezelf wat ik gister niet warm had gemaakt. Daarbij pofte ik tomaatjes in de oven met truffelolie en de kruiden van Greengypsyspices. Dit stond al zolang op mijn lijstje om te doen. Toen laatst mijn schoonmoeder ze gemaakt had en ze zo ontzettend lekker waren wilde ik het thuis ook proberen. Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht en laat ze in 20 minuten lekker zacht worden. Als je er met een vork in prikt spat hij uit elkaar. Het recept komt binnenkort online. Ik serveerde ook nog wat ijsbergsla bij de lasagne en zo hadden we toch nog een lekker maaltje.
eetdagboek

eetdagboek


Donderdag 17-09-20:
Hallo lekkere groenteschotel van Hak! Mmm, deze kende wij nog niet. Ik kon laatst deze zakken bestellen bij de Albert Heijn en dan kreeg ik mijn bezorgkosten van de boodschappen gratis thuis bezorgd. En dat was een goede zet want ik pak altijd alleen de Italiaanse groenteschotel omdat deze zo lekker is. Maar deze Mexicaanse is ook echt heerlijk in een wrap. Ik maakte een sausje met lactosevrije yoghurt Arla lactofree, skinny dipping kruiden Green gypsy spices en honing. En ik heb eerst gehakt gebakken en toen de zak toegevoegd. Wat zelf geraspte kaas eroverheen en smullen maar! Je kunt er ook een beetje chilisaus bij serveren.
eetdagboek
eetdagboek


Vrijdag 18-09-20:
Voor mijn ouders maakte ik de gezonde courgette-preisoep. En ik heb voor mezelf ook een pannetje apart gehouden voor de lunch. Eerst maakte ik iedere week een soepje, daar ben ik helemaal vanaf. Dat wil ik toch wel weer gaan doen eigenlijk, zo ontzettend lekker en gezond. Dus ik hoop dat je binnenkort meer soepjes tegenkomt in mijn lactosevrije eetdagboek. Ik heb nu alleen de bouillonblokjes vervangen door skinny dipping kruiden van Green gypsy spices bij deze soep. Hahaha je kunt wel zien wat mijn nieuwe verslaving deze week was.
eetdagboek
eetdagboek
We zijn vanavond met vrienden naar het Italiaanse restaurant ‘Rosetti’ in Tiel geweest. Vooraf bestelde ik carpaccio met Parmezaanse kaas. Deze kan ik verdragen omdat er nog heel weinig lactose in zit. Kun jij deze ook verdragen net zoals mij? En als hoofdgerecht bestelde ik een pizza met salami, champignons en Parmezaanse kaas. Zo fijn dat ik het hier zo kan bestellen dan hoef ik mijn lactase pilletjes niet in te nemen en ik heb toch een heerlijke pizza met kaas. Als nagerecht namen we een kop thee. Daarna hebben we nog in een kroegje wat zitten drinken. Een heerlijke avond was het.


Zaterdag 19-09-20:
Vandaag is mijn broertje jarig. 30 jaar geworden, toch wel een bijzondere leeftijd. En ondanks corona wilde hij dit ook niet voorbij laten gaan. We hebben ’s middags lekker buiten chinees gegeten met familie. Mmm, heerlijk. Vraag altijd bij je chinees wat lactosevrij is. Daarna zijn we bij Hoppies in Ammerzoden geweest. Echt genieten daar voor kinderen maar ook voor de ouders. Ik heb daar ook nog een mooi boeket geplukt.

En ’s avonds aten we wraps met satésaus, schnitzel en taugé. Dat was weer veel te lang geleden, een trouwe volger maakt ze regelmatig en ik bedacht me ineens dat wij dit ook wel weer eens konden eten. En we zaten nog een beetje vol van de chinees ’s middags dus een grote maaltijd hoefde voor ons toch niet.


Zondag 20-09-20:
Vanavond kwamen mijn schoonouders eten. Hun hele keuken is eruit gesloopt en ze krijgen volgende week een nieuwe. Dus ik zeg kom maar gezellig hier een keer eten. En ik wilde al zolang stoofvlees maken, dus ik dacht dan is dit de kans. Het recept kwam uit het Leffe kookboek en ik heb er ook een bruin biertje aan toegevoegd. Ik maak hem binnenkort nog een keer en dan schiet ik er een mooie foto van. Gelukkig is het geen straf om hem nog eens te eten, mmmm wat is dat lekker zeg! Dan laat ik hem alleen iets langer zachtjes pruttelen zodat het vlees nog iets zachter wordt. Maar de smaak was perfect. Wat twisters uit de airfryer erbij en je kon zelf je salade opmaken zoals je ziet.