Nucao chocolade reep – Vegadiscounter

Nucao is een heerlijke chocolade snack met 65% minder suiker. De repen zijn gezoet met kokosbloesem nectar ook wel kokosbloesem suiker genoemd. Nucao is de nieuwste chocolade innovatie die de smaak van chocolade en de gezondheidsvoordelen van hennepzaad combineert. Hierdoor is deze reep niet alleen heerlijk van smaak maar tegelijk hoog in voedingswaarde.

Nucao is 100% natuurlijk, biologisch, veganistisch en laag in koolhydraten. Daarnaast is de verpakking plasticvrij en volledig recyclebaar.

Een reep – Een boom
Nucao gelooft dat iedereen kan bijdragen aan de revitalisatie van onze bossen. Daarom planten ze voor iedere reep die ze verkopen een boom. Door met Eden Projects samen te werken, herstellen ze de Mangrove bossen in Madagascar en helpen ze de lokale bevolking die in de ontboste gebieden leeft.

Vegadiscounter:
Ik kreeg de Nucao chocolade in 3 smaken, die ook in de voordeelbox zaten die ik mocht uitproberen van de vegadiscounter (lees mijn vorige blog ook eens).
Ik bakte er 2 bananenbroden mee. Eentje met eieren en de andere is vegan en gezoet met dadels en heerlijke chocolade broodjes. Jammie! De crunchy nougat reep koop ik regelmatig bij de Albert Heijn. Dat wil al iets zeggen hè?  Ze zijn in de supermarkt €1,99 per stuk. En als je deze box besteld zijn ze maar €1,75 per stuk. Dat scheelt wel wat, om precies te zijn €8,64 per 3 dozen. Als je een doos apart besteld betaal je ook gewoon €1,99 per reep.


Coconut cinnamon:
nucao
Ingrediënten: Cacaomassa, hennepzaad (21%), kokosbloesem nectar, cacaoboter, kokosnoot snippers (8%), AMANDELEN, kaneel (1%), acerola. Ten minste 40% cacaobestanddelen. Kan sporen van noten bevatten.


Cashew vanilla:
nucao

Ingrediënten: Cacaomassa, hennepzaad (21%), gedroogde kokosbloesem nectar, CASHEWNOTEN (15%), cacaoboter, vanille-extract (0.7%), acerola. Ten minste 40% cacaobestanddelen. Kan sporen van noten bevatten.


Crunchy nougat:
nucao

Ingrediënten: Cacaoboter (24%), aardamandelmeel, hennepzaad (21%), HAZELNOTEN (10%), HAZELNOOTBOTER (10%), gedroogde kokosbloesem nectar, AMANDELEN, acerola Kan sporen van noten bevatten.


Recept smeuïg bananenbrood met havermout en eieren:


3 grote rijpe bananen
10 eetlepels havermout
3 eieren
2 Nuaco coconut cinnamon repen
2 eetlepels geraspte kokos
1 eetlepel cacaopoeder
2 handjes Brazil nuts (of andere noten)
olie/bakspray
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 30 minuten).
Snijd de bananen in plakjes en doe in een kom. Voeg de eieren en de havermout toe.
Mix dit met de staafmixer tot een romig beslag. Is het nog te dun voeg dan nog wat havervlokken toe.

Voeg 1 eetlepel cacaopoeder, 1 reep coconut cinnamon in stukjes gesneden, 2 eetlepels kokosrasp en 2 handjes Brazil nuts (of andere noten) fijn gesneden toe.

Roer alles even door elkaar met een spatel.

Bedek een cakevorm met bakpapier of vet in met olie of bakspray.

Schep het bananenmengsel in de cakevorm.

Als laatste verdeel je nog wat fijngesneden nootjes en nog een fijngesneden reep coconut cinnamon over het beslag.

En bak het bananenbrood in ongeveer 30 minuten gaar.


Recept vegan bananenbrood met dadels:
nucao
nucao

4 rijpe bananen (1 voor de bovenkant)
2 eetlepels bakpoeder
100 gram havermeel
100 gram speltbloem
10 dadels (ontpit)
1 theelepel vanille aroma Dr. Oetker
50 ml plantaardige melk
2 repen crunchy nougat
snufje zout
olie/bakspray

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht (oventijd 55-60 minuten).

Prak 3 bananen met een vork fijn.

Snij de dadels in stukjes.

Meng de bananen met de dadels in een kom.

Meng de droge ingrediënten met elkaar in een andere kom.

Meng nu alles in 3 etappes goed door elkaar.

En voeg als laatste de plantaardige melk, vanille aroma en de fijngesneden chocoladereep toe.

Roer het tot een mooi stevig beslag.

Bedek een cakevorm met bakpapier of vet in met olie of bakspray.

Schep het bananenmengsel in de cakevorm.

Snij de vierde banaan door de helft en leg voorzichtig op het beslag.

Snij de laatste reep ook fijn met een mes en verdeel deze ook over het bananenbrood.

En bak het bananenbrood in ongeveer 55-60 minuten gaar.


Recept chocolade broodjes met amandelen:


Halve rol bladerdeeg Tante Fanny (kan sporen van melk bevatten)/ zelfgemaakte bladerdeeg/ of 2 plakjes bladerdeeg GEEN roomboter AH/ Jumbo/ Lidl of Koopmans (kan sporen van melk bevatten)
2 repen Nocao cashew vanille
50 ml plantaardige melk
1 flink handje garneer amandelen

Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht (oventijd 15-20 minuten).

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Haal de halve rol bladerdeeg uit de koelkast en laat 10 minuten liggen en snij deze dan door de helft.

En snij er aan beide kanten inkepingen in met een scherp mes.

Vlecht het bladerdeeg dicht. En leg ze op de bakplaat. En vervolg deze stap bij de andere reep.

Smeer wat plantaardige melk over de broodjes met een kwastje.

Verdeel de garneer amandelen over de broodjes.

En bak de chocoladebroodjes nu in ongeveer 15-20 minuten gaar.


Conclusie:
Zoals ik al vertelde; de crunchy nougat kocht ik al eerder. En die staat nog steeds met stipt bovenaan. De chocola aan de buitenkant smaakt heerlijk romig en de vulling vind ik ook verrukkelijk met de hazelnoten. De coconut cinnamon komt daar meteen achterna, ik hou van pure chocolade en amandelen dus deze valt hier ook zeker goed in de smaak. Als laatste de cashew vanilla, ik vind deze reep geen bijzondere smaak hebben. De cashewnoten en de vanille zijn twee zachte smaken bij elkaar en ik hou wel van een beetje pit. Maar ik heb er heerlijke chocoladebroodjes mee gemaakt. En dat is een heerlijke combinatie met amandelen kan ik je vertellen. Ik gebruikte het zelfgemaakte bladerdeeg maar je kunt ook een rol verse bladerdeeg of bladerdeeg uit de diepvries gebruiken.

Wat anderen ervan vonden?:
Ik had zoveel repen gehad dus ik heb er natuurlijk een stelletje uit gedeeld. Mijn schoonzusje vond ook de crunchy nougat het lekkerst. Helaas viel bij sommigen ook de smaak een beetje tegen. Ze zijn gezoet met kokosbloesem nectar en die smaakt heel anders dan wanneer er gewone suiker aan toegevoegd is. En van de crunchy nougat was de structuur niet prettig maar de witte chocolade eromheen weer wel. Smaken verschillen hè, en dat is maar goed ook.

Snelle winactie:
Ben jij nieuwsgierig geworden? En wil jij ze ook proberen? Volg de Vegadiscounter en Lactosevrijeten op facebook/instagram . Laat dan op social media een berichtje achter onder de post en wie weet stuur ik 3 repen naar je op. Ik geef een pakketje weg op Instagram en Facebook. Dubbel kans dus! Ik stuur ze op via de post, en ik maak een Maandag 18 Mei de winnaars bekend.

Je kunt bij de Vegadiscounter ook nog de smaak Nucao roasted hazelnut en Nucao rasperry crisp bestellen. En die gaan wij zeker ook eens bestellen.