Chocolade wafels lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorie, MoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 6 wafels.

Al een tijdje geleden hadden wij hier met vrienden weer een eetdate. Mijn vriendin verkoopt tupperware en verzorgt party's. En op die party's maakt ze deze chocolade wafels nog weleens. Want die zijn zo lekker zei ze. Dus besloten wij deze ook voor het toetje te maken maar dan wel aangepast naar lactosevrij natuurlijk. Alleen ik had het kokkerellen echt wel gehad die middag, dus heeft ze ze snel even alleen gemaakt met haar tupperware producten. En ze waren heerlijk.

We hebben het recept van Ingrid Stoopen gebruikt, dus heb jij wel alle tupperware producten in huis? Haar recept onderaan.
Maar ik besloot ze dus gister ook nog eens te maken maar dan zonder de tupperware producten want die heb ik niet allemaal in huis. Nou, ik kan je vertellen het is helemaal goed gelukt hoor. Alleen de wafels zijn erg slap dus je moet ze echt voorzichtig (met een grote spatel bijvoorbeeld) uit het wafelijzer halen anders breken ze.

Lekker voor bij een bakje koffie of thee, maar ook als toetje is het een aanrader met een toefje lactosevrije slagroom (Minusl spuitbus of plantaardige slagroom spuitbus AH) en eventueel een bolletje lactosevrij ijs erbij. Wat dacht je van een bolletje karamel ijs van Professor Grunschnabel of een bolletje Alpro almond salted caramelijs!!

*Fructosearm: Helaas is dit recept niet fructosevrij.

Voorbereidingstijd10 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd30 minuten

 200 g pure chocolade Jumbo, Verkade (kan sporen van melk bevatten)
 100 g wajang boter/plantenmargarine AH
 3 eieren
 100 g suiker
 50 ml lactosearme melk Arla lactofree, Minusl, Campina/plantaardige melk
 100 g bloem
 5 g bakpoeder
 scheutje citroensap voor ontvetten
 plantaardige vloeibare boter of olijfolie om in te vetten

1

Smelt de stukken lactosevrije chocolade en de plantaardige boter in een magnetron bestendig schaaltje 2 minuten op 600 Watt. Laat het 1 minuut rusten en roer vervolgens goed door met een spatel, alles is dan gesmolten.

2

Scheidt de eieren en klop het eigeel en de suiker met de mixer tot zijn volume is verdubbeld. En zet het eiwit even apart.

3

Voeg de lactosevrije melk, bloem en bakpoeder eraan toe en meng het geheel goed met de mixer.

4

Doe de gesmolten chocolade erdoor en mix het geheel met de spatel goed door elkaar.

5

Maak je garde en een kom vetvrij met een beetje citroensap op een keukenrolletje. Klop het eiwit stijf met de mixer en voeg dit in twee keer toe aan het chocolademengsel.

6

Verwarm het wafelijzer en vet even in met een beetje plantaardige vloeibare boter of olijfolie met een kwastje. Laat het wafelijzer warm worden en schep het mengsel hierin. Je kunt er 6 chocolade wafels uithalen.

7

Haal ze voorzichtig uit het wafelijzer (met een grote spatel) want ze zijn nog slap. Laat ze hard worden op bijvoorbeeld de bakplaat van de oven.

8

Serveer de wafels eventueel met een toefje kant en klare slagroom van MinusL of plantaardige slagroom van de AH. Maar zonder zijn ze ook hartstikke lekker.


Ingrid Stoopen - Chocolade wafels

Ingredienten

 200 g pure chocolade Jumbo, Verkade (kan sporen van melk bevatten)
 100 g wajang boter/plantenmargarine AH
 3 eieren
 100 g suiker
 50 ml lactosearme melk Arla lactofree, Minusl, Campina/plantaardige melk
 100 g bloem
 5 g bakpoeder
 scheutje citroensap voor ontvetten
 plantaardige vloeibare boter of olijfolie om in te vetten

Stappen

1

Smelt de stukken lactosevrije chocolade en de plantaardige boter in een magnetron bestendig schaaltje 2 minuten op 600 Watt. Laat het 1 minuut rusten en roer vervolgens goed door met een spatel, alles is dan gesmolten.

2

Scheidt de eieren en klop het eigeel en de suiker met de mixer tot zijn volume is verdubbeld. En zet het eiwit even apart.

3

Voeg de lactosevrije melk, bloem en bakpoeder eraan toe en meng het geheel goed met de mixer.

4

Doe de gesmolten chocolade erdoor en mix het geheel met de spatel goed door elkaar.

5

Maak je garde en een kom vetvrij met een beetje citroensap op een keukenrolletje. Klop het eiwit stijf met de mixer en voeg dit in twee keer toe aan het chocolademengsel.

6

Verwarm het wafelijzer en vet even in met een beetje plantaardige vloeibare boter of olijfolie met een kwastje. Laat het wafelijzer warm worden en schep het mengsel hierin. Je kunt er 6 chocolade wafels uithalen.

7

Haal ze voorzichtig uit het wafelijzer (met een grote spatel) want ze zijn nog slap. Laat ze hard worden op bijvoorbeeld de bakplaat van de oven.

8

Serveer de wafels eventueel met een toefje kant en klare slagroom van MinusL of plantaardige slagroom van de AH. Maar zonder zijn ze ook hartstikke lekker.

Chocolade wafels lactosevrij