Mac ’n cheese met spekjes lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor ongeveer 4 personen.

Wat een heerlijk recept voor Mac'n cheese met spekjes. Ik wilde dit al heel lang eens proberen, en nu kreeg ik het recept van een bezoeker op facebook. Dus ik ben er eens mee aan de slag gegaan. Ik heb het een beetje aangepast naar eigen smaak. Ik vind het zo leuk om nieuwe lactosevrije recepten te krijgen, zo ontdekken wij ook weer wat nieuws. En zo zie je maar weer, je kunt heel makkelijk iets lekkers op tafel toveren zonder pakjes en zakjes.

Deze gaan wij zeker vaker maken, ik had de schaal in de oven gezet. En vervolgens ben ik nog lekker even met mijn zoontje een klein rondje wezen wandelen. Natuurlijk wel even snel alles in de vaatwasser gezet zodat we in een lekker opgeruimd huis terug kwamen.

En vervolgens hebben we de macaroni op borden geschept en hebben we het op de bank op zitten smikkelen. Terwijl Temptation Island Vips aan stond. Zo af en toe moet dat kunnen toch? Wij kunnen daar dan echt van genieten en vooral met zo'n lekker maaltje erbij!!

*Fructosearm: Gebruik het groen van een lente-ui i.p.v. het ui. Let op met de soepgroente, snij eventueel zelf wortel, groen van een prei fijn. Als je geen tarwe kan verdragen gebruik dan glutenvrije paneermeel.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd35 minuten

 300 g macaroni (spelt)
 250 g spekblokjes
 250 g soepgroente
 2 uien
 1 blokje kippenbouillon
 400 ml water
 40 g bloem
 400 g + 100 gram (voor de bovenkant) zelfgeraspte harde Hollandse belegen tot oude kaas/Kees kaas geraspt/ geraspte mozzarella kaas Violife (AH)
 2 flinke handjes paneermeel
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf nootmuskaat
 1 eetl oregano
 olijfolie of plantaardige boter om in te bakken en in te vetten

1

Snij de ui fijn en bak de ui samen met de spekjes in een laagje olie of plantaardige boter.

2

Bak deze totdat de spekjes iets knapperig zijn geworden en voeg de soepgroente toe en bak ook even mee.

3

Voeg de bloem toe en roer alles even goed door elkaar. Al het vocht in de pan moet opgenomen worden.

4

Voeg het water scheutje voor scheutje toe en blijf ondertussen goed roeren totdat je een witte saus krijgt. En verkruimel het bouillonblokje erdoor en voeg de kruiden toe.

5

Rasp de kaas met een rasp of gebruik Kees kaas geraspt of plantaardige geraspte mozzarella kaas Violife (AH).

6

Voeg de 400 gram (zelf) geraspte kaas toe en roer alles goed door elkaar, net zolang totdat alles kaas gesmolten is.

7

Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8

Vet een ovenschaal in met olie of plantaardige boter. Giet de macaroni af en doe deze in een ovenschaal.

9

En meng de saus hier doorheen.

10

Strooi het paneermeel, en de overige 100 gram (zelf) geraspte kaas en wat oregano eroverheen.

11

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. En bak de Mac 'n cheese met spekjes in ongeveer 20 minuten nog lekker knapperig.

eetdagboek

12

En nu aanvallen maar!!!!

Ingredienten

 300 g macaroni (spelt)
 250 g spekblokjes
 250 g soepgroente
 2 uien
 1 blokje kippenbouillon
 400 ml water
 40 g bloem
 400 g + 100 gram (voor de bovenkant) zelfgeraspte harde Hollandse belegen tot oude kaas/Kees kaas geraspt/ geraspte mozzarella kaas Violife (AH)
 2 flinke handjes paneermeel
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 flinke snuf nootmuskaat
 1 eetl oregano
 olijfolie of plantaardige boter om in te bakken en in te vetten

Stappen

1

Snij de ui fijn en bak de ui samen met de spekjes in een laagje olie of plantaardige boter.

2

Bak deze totdat de spekjes iets knapperig zijn geworden en voeg de soepgroente toe en bak ook even mee.

3

Voeg de bloem toe en roer alles even goed door elkaar. Al het vocht in de pan moet opgenomen worden.

4

Voeg het water scheutje voor scheutje toe en blijf ondertussen goed roeren totdat je een witte saus krijgt. En verkruimel het bouillonblokje erdoor en voeg de kruiden toe.

5

Rasp de kaas met een rasp of gebruik Kees kaas geraspt of plantaardige geraspte mozzarella kaas Violife (AH).

6

Voeg de 400 gram (zelf) geraspte kaas toe en roer alles goed door elkaar, net zolang totdat alles kaas gesmolten is.

7

Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8

Vet een ovenschaal in met olie of plantaardige boter. Giet de macaroni af en doe deze in een ovenschaal.

9

En meng de saus hier doorheen.

10

Strooi het paneermeel, en de overige 100 gram (zelf) geraspte kaas en wat oregano eroverheen.

11

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. En bak de Mac 'n cheese met spekjes in ongeveer 20 minuten nog lekker knapperig.

eetdagboek

12

En nu aanvallen maar!!!!

Mac ’n cheese met spekjes lactosevrij