Opgerolde pasta met tapenade lactosevrij

DoorCorine DekkerCategorieMoeilijkheidBeginner

Dit recept is voor 3-4 personen.

Ik heb ik dit recept voor opgerolde pasta van mijn vriendin, ik heb het wel iets aangepast naar eigen smaak en natuurlijk heb ik ervoor gezorgd dat het recept lactosevrij is. En ze zei als je het eenmaal gemaakt hebt ben je verslaafd. En net zo'n werk, wow wat was dat lekker zeg! Dit wil ik iedere week wel eten. Wij zijn dol op lasagne bolognese en ik moet dan altijd die van Knorr wereldgerechten maken. Dus ik dacht o, als dit maar in de smaak valt.

Maar gelukkig vond iedereen het hartstikke lekker! Dus dit gaan we zeker vaker eten. Gebruik wel verse lasagnebladen uit de koeling, anders kun je ze niet oprollen. Ik had deze keer de bladen van het Jumbomerk en die kun je beter op rollen dan die van de Albert Heijn ben ik achter gekomen. Maar ach de smaak blijft hetzelfde. En koop ook de lactosevrije mozzarella van Galbani bij AH. Of gebruik die van MinusL die je bij thefreefromshop kunt bestellen (link vind je onderaan). De violife mozzarella kaas en MinusL slagroom heb ik bij de AH gekocht maar is ook bij sommige Jumbo filialen verkrijgbaar. En de jumbo heeft kipfilet op water in een blikje bij de rookworsten en smac ligt deze. Maar je kunt natuurlijk ook 1 kipfilet even koken in water. Snij deze door de midden en laat ongeveer 15-20 minuten koken. En trek dan uit elkaar met een vork. Of bak wat gehakt rul, en voeg dit toe.

Je kunt de basilicum er ook overheen strooien wanneer het uit de oven komt. Dan zit er veel meer smaak aan. Dat is net wat je lekker vind.

De tapenade is het lekkerst als je hem zelf maakt en er blijft nog genoeg over om later te gebruiken voor bij de borrel op een stokbroodje of toastje. Je kunt de tapenade natuurlijk ook kant en klaar kopen in de supermarkt.

*Fructosearm: Kijk voor jezelf of je hoeveelheid tomaat kan verdragen, laat de knoflook weg bij de tapenade en gebruik niet veel peper.

Voorbereidingstijd15 minutenKook tijd25 minutenTotale tijd40 minuten

 12 verse lasagnebladen
 1 bol lactosevrije mozzarella (Galbani) AH
 100 g Violife mozzarella flavour geraspt
 200 g tomatenblokjes in blik
 5 steeltjes basilicum
 2 eetl pijnboompitten
 80 ml slagroom MinusL/ Alpro
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 1 blikje kipfilet op water Jumbo
 eventueel een komkommer
Voor de tapenade:
 280 g zongedroogde tomaatjes op zonnebloemolie
 2 steeltjes lente-ui
 1 teen knoflook
 scheutje citroensap
 2 eetl geraspte Parmezaanse kaas (Parrano of zelf geraspt)
 2 eetl pijnboompitten
 snufje zout
 snufje peper

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht (oventijd 25 minuten).

2

Maak de tapenade in de keukenmachine.

3

Bestrijk alle lasagnebladen met een theelepel zelgemaakte tapenade (in totaal heb je dus 12 theelepels tapenade nodig).

4

Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel over de tapenade. Strooi de pijnboompitten erover.

5

Laat de kipfilet uitlekken en haal de kipfilet uit elkaar en verdeel er ook over.

6

Rol de lasagnebladen op, en leg ze in een grote ovenschaal tegen elkaar aan.

7

Schenk de lactosevrije slagroom erover heen.

8

En schenk ook de tomatenblokjes eroverheen.

9

En verdeel nu de geraspte mozzarella eroverheen.

10

Snij de basilicum fijn. En strooi deze er ook overheen.

11

Bestrooi als laatste met de zout en peper.

12

Zet voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.

13

Serveer met wat komkommer.

14

15


Mozzarella Galbani lactosevrij - AH
MinusL mozzarella - Thefreefromshop

Ingredienten

 12 verse lasagnebladen
 1 bol lactosevrije mozzarella (Galbani) AH
 100 g Violife mozzarella flavour geraspt
 200 g tomatenblokjes in blik
 5 steeltjes basilicum
 2 eetl pijnboompitten
 80 ml slagroom MinusL/ Alpro
 flinke snuf zout
 flinke snuf peper
 1 blikje kipfilet op water Jumbo
 eventueel een komkommer
Voor de tapenade:
 280 g zongedroogde tomaatjes op zonnebloemolie
 2 steeltjes lente-ui
 1 teen knoflook
 scheutje citroensap
 2 eetl geraspte Parmezaanse kaas (Parrano of zelf geraspt)
 2 eetl pijnboompitten
 snufje zout
 snufje peper

Stappen

1

Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht (oventijd 25 minuten).

2

Maak de tapenade in de keukenmachine.

3

Bestrijk alle lasagnebladen met een theelepel zelgemaakte tapenade (in totaal heb je dus 12 theelepels tapenade nodig).

4

Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel over de tapenade. Strooi de pijnboompitten erover.

5

Laat de kipfilet uitlekken en haal de kipfilet uit elkaar en verdeel er ook over.

6

Rol de lasagnebladen op, en leg ze in een grote ovenschaal tegen elkaar aan.

7

Schenk de lactosevrije slagroom erover heen.

8

En schenk ook de tomatenblokjes eroverheen.

9

En verdeel nu de geraspte mozzarella eroverheen.

10

Snij de basilicum fijn. En strooi deze er ook overheen.

11

Bestrooi als laatste met de zout en peper.

12

Zet voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.

13

Serveer met wat komkommer.

14

15

Opgerolde pasta met tapenade lactosevrij