Dit recept is voor ongeveer 10 stukken.
Wie kun je nou niet wakker maken voor een heerlijke brownie? Iedereen is er dol op toch? En vooral met een flinke toef zelf geklopte slagroom van bijvoorbeeld. MinusL, Alpro of Dilea. En wist je dat het helemaal niet moeilijk is om te maken? Je hoeft zelfs niet percé een mixer te gebruiken je kunt de lactosevrije boter ook goed met een vork fijn prakken. Maar dat kost dan wel net iets extra moeite, met de mixer is het makkelijker. Heerlijk bij een bakje koffie of thee. Maar ook een leuke tip als nagerecht met een bolletje lactosevrij ijs (Ben & Jerry's, sorbetijs, Perfect world of Professor Grunschnabel.
*Fructosarm: De suiker kun je vervangen door gedroogde glucosestroop (te bestellen bij Fructoosje).
Verwarm je oven voor op 170 graden hete lucht (oventijd 25 minuten).
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Snij de boter in kleine stukjes en doe in een kom.
Klop met je mixer of prak met een vork alles tot een egale massa.
Voeg de suiker en de eieren toe, en meng goed door elkaar totdat er een romige massa ontstaat.
Pak nog een kom en zeef daarin je bloem en cacao, zodat deze beide vrij zijn van klontjes. Doe hier de vanillesuiker, het bakpoeder en het zout doorheen. En roer met de garde of mixer even goed door.
Strooi je nu je bloem-cacao mengsel bij het boter mengsel. Roer goed door met een mixer of garde tot een egaal beslag. En roer de chocoladedruppels erdoorheen met een spatel.
Vet je vierkante brownie bakvorm (22 cm) in met olie of bakspray en leg daaroverheen nog een bakpapiertje. En schep hier het beslag in.
Zet de bakvorm in het midden van de voor verwarmde oven en laat 25 minuten bakken.
Ingredienten
Stappen
Verwarm je oven voor op 170 graden hete lucht (oventijd 25 minuten).
Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Snij de boter in kleine stukjes en doe in een kom.
Klop met je mixer of prak met een vork alles tot een egale massa.
Voeg de suiker en de eieren toe, en meng goed door elkaar totdat er een romige massa ontstaat.
Pak nog een kom en zeef daarin je bloem en cacao, zodat deze beide vrij zijn van klontjes. Doe hier de vanillesuiker, het bakpoeder en het zout doorheen. En roer met de garde of mixer even goed door.
Strooi je nu je bloem-cacao mengsel bij het boter mengsel. Roer goed door met een mixer of garde tot een egaal beslag. En roer de chocoladedruppels erdoorheen met een spatel.
Vet je vierkante brownie bakvorm (22 cm) in met olie of bakspray en leg daaroverheen nog een bakpapiertje. En schep hier het beslag in.
Zet de bakvorm in het midden van de voor verwarmde oven en laat 25 minuten bakken.